Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

MLB και Εθνική για την Κυριακή μας

Καθυστέρησα και σήμερα, το ξέρω, καθώς επέστρεφα από τριήμερο.
Μόλις έφτασα και σας γράφω με δύο γραμμες τις προβλέψεις μου για σήμερα, ωστε να υπάρχει μία ανάρτηση, καθώς τα παιχνίδια αρχίζουν νωρίς και ίσως υπάρχει όρεξη για μπλα-μπλα.
Το ελεύθερο παιχνίδι που μεταδίδει δωρεάν η MLB αρχίζει στις 20:40 και είναι το Rangers @ Rays.

Houston Astros @ Cincinnati Reds. Άσσος για τους Reds λόγω Cuerto.
Detroit Tigers @ Los Angeles Angels. Άσσος για τους Αγγέλους λόγω Greinke.
Atlanta Braves @ New York Mets. Διπλό για τους Γενναίους.
Kansa City Royals @ Chicago White Sox. Άσσος για τους Sox.

Επιπλέον σε δύο ώρες (20:30) ξεκινά ο αγώνας της Εθνικής μας με την Ρωσία. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να το πάρουμε.

6 σχόλια:

  1. Η Εθνικής μας έχει δεχθεί έναν πόντο από το πρώτο Inning. Για να δούμε αν τα -γενικώς σιωπηλά- ρόπαλά μας θα καταφέρουν να απαντήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά (όπως σας είχα γράψει πριν λίγες ημέρες) η Ρωσία αποδείχθηκε όσο εύκολη γνωρίζαμε και παρά το αρχικό προβάδισμα, τελικά η Εθνική μας πήρε το παιχνίδι 9-5. Αύριο έχουμε το παλούκι με την Ιταλία.

      Διαγραφή
  2. Κάνε ένα ωραίο σχόλιο φίλε μου για την απίστευτη νίκη των Τσέχων εναντίον των Παγκόσμιων Πρωταθλητών Ολλανδών που είχαν να χάσουν από άλλη Ευρωπαική ομάδα εκτός των Ιταλών από το 2001 . Πόσο απρόβλεπτο τελικά μπορεί να είναι το άθλημα αυτό και πως μπορεί ο Δαυίδ να κερδίσει τον Γολιάθ . Αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Ολλανδοί παρακαλάνε να μην περάσουν οι Τσέχοι στην επόμενη φάση γιατί αλλιώς δεν θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στον Τελικό μέσα στην ίδια τους την πατρίδα . Κάτι που είναι πάρα πολύ πιθανό γιατί απομένουν στους Τσέχους 2 βατά παιχνίδια με Γαλλία και Βέλγιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχόλιο που πάντα σκέφτομαι για τα πρωταθλήματα όπως αυτό είναι ότι δεν είναι δυνατόν από έναν αγώνα να βγάλεις συμπεράσματα. Γί αυτό στην Αμερική έχουν καθιερωθεί τα series. Διότι μέσα απο τρία ή τέσσερα παιχνίδια ανακυρήσεται πραγματικά ο καλός. Ένα παιχνίδι όπου μπορεί απλά ο starter να ήταν σα κακή μέρα, δεν αρκει για να χαρακτηρίσει μία ομάδα. Δυστυχώς όνως σε αυτές τις διοργανώσεις δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μιας που πήγε εκεί η συζήτηση θέλω να μου εξηγήσει κάποιος για αυτά τα series και ότι άλλο εμπλέκεται γύρο απ' αυτό...
    Και επειδή νομίζω ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ο Κώστας να γίνονται τέτοιες ερωτήσεις μπορεί ο καθένας να κάνει ερωτήσεις για να μαθαίνει τα "κόλπα" του baseball...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε Bone για εξηγησε λιγακι τι ενοεις "τα series" ... για να παρεις πιο κατατοπιστικη απαντηση δηλαδη
      Αν εννοεις τι γινεται με το που τελειωσει η κανονικη περιοδος τα πραγματα ειναι ως εξης.....
      στα play οff περνανε οι πρωταθλητες (1ος δηλαδη) απο καθε division (το συνολο 6) επισης περνουν wild card οι 2 καλυτεροι απο καθε λιγκα σε νικες (μετα απο τους πρωταθλητες) κατι που ισχυει απο φετος (μεχρι περσι περναγε μια ομαδα μονο απο καθε λιγκα )
      οι 2 ομαδες που θα παρουν την wild card θα μονομαχησουν σε ενα και μοναδικο παιχνιδι.... (νομιζω στην εδρα της ομαδας με τις περισοτερες νικες )
      τα πραγματα μπλεκονται αν εχουμε ομαδες ισοβαθμες σε νικες αυτες θα μονομαχησουν αναλογα την καταταξη μεχρι να εχουμε 2 ομαδες wild card σε καθε League. επειδη υπαρχουν πολλα σεναρια για λεπτομερειες δειτε
      http://en.wikipedia.org/wiki/Major_League_Baseball_tie-breaking_procedures
      Tωρα πως γινονται τα ζευγαρωματα ... φετος τα πραγματα ειναι απλα... η ομαδα πρωταθλητρια division με τις περισσοτερες νικες παιζει με την ομαδα που πηρε την wild card
      και η ομαδα πρωταθλητρια δευτερη σε νικες με την ομαδα πρωταθλητρια τριτη σε νικες
      αυτο μεχρι περυσι δεν ισχυε γιατι εαν η ομαδα με την wild card ηταν απο την ιδια division με την πρωτη σε νικες ομαδα πρωταθλητρια αυτες δεν μπορουσαν να συγκρουστουν ξανα αμεσως οποτε αλλαζαν οι συσχετισμοι..... φετος ομως αυτο δεν παιζει κανενα ρολο...
      Η σειρα των αγωνων αναμεσα σε πρωτο-wild card και δευτερο-τριτο ειναι 5 αγωνων (δηλαδη προχωραει οποιος κανει πρωτος τρεις νικες). Τα παιχνιδια διεξαγονται (για τελευταια χρονια φετος) ως εξης : 2 παιχνιδια πρωτα στην εδρα της ομαδας wild card (και τριτου αντιστοιχα) και 3 παιχνιδια μετα στην εδρα της πρωτης (και δευτερης αντιστοιχα) ομαδας. ( απο του χρονου θα υπαρχει συστημα 2-2-1 φετος λογω χρονικων περιθωριων δεν εγινε αυτο.)
      Ακολουθως οι νικητες των αναμετρησεων αυτων παιζουν για τον τιτλο της καθε League σε 7 παιχνιδια (αναδεικνυεται νικητης οποιος κερδισει 4 παιχνιδια) .
      Η σειρα των εδρων παει 2εντος 3εκτος 2 εντος με πλεονεκτημα στην ομαδα με το καλυτερο ρεκορ στην χρονια.
      Τελος οι 2 πρωταθλητες των League αναμετρόνται για το ποιος θα ειναι World Series Champion ΄και παλι σε 7 παιχνιδια με την ιδια σειρα 2εντος 3 εκτος 2 εντος.
      Μονο που το πλεονεκτημα αυτη τη φορα, οπως καθε χρονο, το παιρνει η ομαδα απο την League νικητρια του All Star Game που διεξαγεται στα μεσα καθε χρονιας. Φετος (δυστυχως για το αγαπημενο μου Detroit) το πλεονεκτημα (παρα την παρουσια του αγαπημενου μου Verlander) την εχει η Νational League η πρωταθλητρια της οποιας θα κραταει και το προβαδισμα για τα τελικα.
      Aυτα λοιπον νομιζω σε καλυπτουν ως προς το τι γινεται μετα την ληξη της κανονικης περιοδου. αν δεν σε μπερδεψα χαχαχαχα
      αν υπαρχει καποια αλλη απορια ευχαριστως να στην λυσω...

      Διαγραφή