Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κοιτάμε πάντα μπροστά

Το έχω ξαναγράψει ότι μετά το ταμείο η επόμενη ημέρα είναι πιο δύσκολη, καθώς ανεβάζει τις ευθύνες και όπως και ναχει είναι μέσα στη φύση του ανθρώπου να προσπαθεί να βελτιώνεται και να προχωράει μπροστά. Όταν λοιπόν έχεις πιάσει τέσσερα στα τέσσερα την προηγούμενη, τί θέλεις για σήμερα; Φυσικά τέσσερα στα τέσσερα.

Πριν ξεκινήσω πάντως θα ήθελα να μνημονεύσω δύο εντυπωσιακές επιδόσεις που είδαμε τις τελευταίες ημέρες. Η πρώτη από χθες και η δεύτερη από τις 25 του μηνός, αλλά γράφοντας άλλα πράγματα την προσπέρασα ασχολίαστη.
Χθες λοιπόν, ο Fister των Tigers σημείωσε νέο ρεκορ συνεχόμενων strikeouts, καθώς έβγαλε 9 (μάλιστα 9) συνεχόμενους Royals έξω με strikeout. Πρόκειται για νέο ρεκόρ της American League.
Δείτε εδώ το βίντεο με τα απίστευτα αυτά pitch. Όλα με κίνηση και μέσα στο strike zone.

H δεύτερη εκπληκτική επίδοση ήταν εκείνη του Greinke (αλλά και του Bullpen) στο παιχνίδι των Angels με τους Mariners. Ο Greinke λοιπόν έβγαλε στα 5 innings που ήταν στο βουναλάκι 13 (!!!) strikeout, ενώ το Bullpen συμπλήρωσε άλλα 7 για να φτάσουν συνολικά τα 20 strikeouts. Σκεφτείτε δηλαδή, ότι στα 27 outs που σημειώνονται σε ένα παιχνίδι, οι pitchers έβγαλαν το 74%!!! Η επίδοσή τους αυτή άποτελεί ρεκόρ της ομάδας σε strikeouts σε έναν αγώνα και ισοφαρίζει το ήδη υπάρχον ρεκόρ της MLB.

Πάμε τώρα στα της ημέρας

605 New York Mets @ Atlanta Braves
Εχθές οι Braves κέρδισαν, βυθίζοντας τα ψάρια (Marlins) στην 7η ήττα τους. Σήμερα παίζουν με τους Mets, οι οποίοι κέρδισαν μεν χθες, αλλά κοψοχόλιασαν, καθώς ήταν στην αρχή του παιχνιδιού πίσω στο σκορ και στο τέλος κινδύνεψαν να ισοφαριστούν. Θεωρώ λοιπόν ότι οι Mets,  δεν έχουν το σθένος απέναντι στους Γενναίους να κερδίσουν το παιχνίδι. Κι ας ανεβάζουν στο βουναλάκι τον Niese, ο οποίος ενώ προέρχεται από δύο νίκες, πριν από αυτές είχε τρεις σερί ήττες. Αντιθέτως ο Hudson (παρά τις ασταθείς στιγμές του) δίνει την αίσθηση του πιο αξιόπιστου, για να πατήσει πάνω του η επίθεση.
Άσσος για τους Braves με απόδοση 1,50.

614 Colorado Rockies @ Los Angeles Dodgers
Οι Dodgers το τελευταίο διάστημα έχασαν την καλή τους διάθεση και έτσι έχασαν το πρωτάθλημα και μαλίστα έπεσαν και πολύ πίσω από τους Giants. Το μόνο που τους μένει είναι το Wild Card όμως ο χρόνος τους είναι λίγος, καθώς σε 4 παιχνίδια τελειώνουν οι ελπίδες τους. Πρέπει λοιπόν να κερδίζουν. Και οι ευκαιρίες με τον Kersaw στο mount δεν μπορεί να φεύγουν ανεκμετάλευτες. Άλλωστε η ομάδα έχει δύο νίκες σερί και επιστρέφει στην έδρα της. Βέβαια και οι Rockies προέρχονται από νίκες (τέσσερις τον αριθμό), αλλά γενικώς στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν το έχουν (27 νίκες και 48 ήττες)
Άσσος για τους Dodgers με απόδοση 1,30.

606 Los Angeles Angels @ Texas Rangers
Εδώ προβλέπω το pitchers' game της ημέρας, στο οποίο ο ΟΠΑΠ δεν φαίνεται να έχει δώσει μεγάλη σημασία, βάζοντας υψηλο όριο. Γιατί μπορεί μεν οι δύο ομάδες να βρίσκονται στο TOP 5  της λίστας με το υψηλότερο σκοράρισμα, (πρώτοι οι Texas, πέμπτοι οι Angels) όταν όμως ανεβαίνουν στο βουναλακι ο Dempster με ERA 3,07 και ο Weaver με ERA 2,74, τότε τα πράγματα αλλάζουν.
Under με όριο το 8,5 και απόδοση 1,85.

600 Kansas City Royals @ Cleveland Indians
Συνήθως δεν επιλέγω ομάδες που βρίσκονται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία, καθώς φοβούμαι ότι είναι ασταθείς και ποτέ δεν ξέρεις πως θα παίξουν. Αυτό ισχύει και σήμερα, θεωρώ όμως ότι υπάρχει κάτι εδώ που μας δίνει ένα προβάδισμα στην πρόγνωση. Χθες οι Indians ανακοίνωσαν ότι λύνουν το συμβόλαιό τους με τον προπονητή τους Many Acta, καθώς θεώρησαν ότι είναι υπεύθυνος για την τραγική κατάληξη που είχε η χρονιά. Τον Μάιο οι Ινδιάνοι βρέθηκαν ακόμη και πρώτοι, στη συνέχεια πέρασαν δεύτεροι και από εκεί και πέρα σημείωσαν μία κατρακύλα που δεν σταμάταγε με τίποτα οδηγώντας τους τελικά εκεί που βρίσκονται σήμερα: Στην τελευταία θέση της American League. Συνήθως λοιπόν (όπως έκανα για παράδειγμα με τους Houston) την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης της αλλαγής ενός προπονητή, παίζω εναντίον αυτής της ομάδας. Με το Houston είχε αποδειχθεί να έχω δίκιο. Σήμερα όμως θα κάνω το ακριβώς αντίθετο, καθώς διάβασα, ότι ο προπονητής που αναλαμβάνει, είναι ο Sandy Alamar, ο οποίος είναι πολύ αγαπητός στους παίκτες, αλλά και πολύ δημοφιλής στην κερκίδα. Πιστεύω λοιπόν ότι η αποπομπή του προπονητή που σίγουρα το τελευταίο διάστημα θα ήταν μισεριασμένος και σε κακή διάθεση, και η αντικατάστασή του με έναν φίλο των παικτών, θα δώσει άλλη διάθεση στους Indians, οι οποίοι μάλιστα παίζουν και εντός έδρας. Θα έχουν δηλαδή και την καλή υποδοχή του νέου προπονητή από το κοινό. Άρα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να στοιχηματίσω υπέρ των Ινδιάνων.
Άσσος για τους Indians με απόδοση 1,80.

17 σχόλια:

  1. Kαλημερα Κωστα...Συγχαρητηρια για χτες..παμε δυνατα και σημερα..θα συμφωνησω σε ολα...τα παραπανω..και θα προσθεσω τους πρωταθλητες CARDINALS οι οποιοι θα κερδισουν σημερα..ειναι must win game εχουν κανει το rotation τουσ και σημερα πανε να παρουν το derby απενατντι σε μια καλη ομαδα..αλλα αποψη δικια μου...οχι τοσο δυνατη οσο δειχνει το potition της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αμφίρροπο το παιχνίδι αυτό. Όλα είναι πολύ οριακά

      Διαγραφή
  2. to simeio tis evdomadas gia mena einai simera oi brewers.
    1)anevazoun ton gallardo,enantion tou astathous kai apeirou gonzales
    2)einai hot omada ayti ti stigmi,para tin xthesini tous apogoiteytiki itta sto bottom 9th me 2 outs.
    3)vriskontai 3 paixnidia pisw apo to st louis gia tin wild card..to programma tous apo dw kai pera einai:3 fores astros stin edra tous,kai 3 fores padres episis stin edra tous.to programma tou st louis einai 3 fores wasinghton kai 3 fores cincinati episis entos..logika kapoies ittes tha kanoun oi cards,afou oi antipaloi tous kai kales omades einai kai endiaferontai gia ta top spots..to akrivws antitheto diladi me tous antipalous twn brewers..

    an theloun loipon oi brewers na diatirisoun elpides ws to telos,den yparxei allo apotelesma simera..

    sorry gia ta greeklish.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kai tha to syndyasw me tin niki twn dodgers,gia tous idious akrivws logous..aksioprepestati kai 'sigouri' 2ada 1,35*1,35

      Διαγραφή
    2. Συγχωρείσαι για τα γκρικλις επειδή ήταν καλή η ανάλυση :-)

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνησω με τους Ζυθοποιούς - θα διαφωνήσω για το 'σιγουρη' δυάδα. Δεν υπάρχουν 'σιγουρα' - ειδικά στο μπέιζμπολ. :)

      ΝΥΥ / Brewers δυάδα το παιχνίδι μου αρχικά. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
    4. συμφωνουμε φιλε,γ'αυτο εβαλα το 'σιγουρη' σε εισαγωγικα..οσο σιγουρη γινεται να ειναι στο μπειζμπολ-για να το πω καλυτερα.

      Διαγραφή
  3. καλησπέρα και απο εμένα .....
    πάλι τρέξιμο σήμερα και ελάχιστος χρόνος για να μελέτησε τα παιχνίδια.....
    Κώστα η ώρα ειναι 19.44 και ο ΟΠΑΠ ακόμα δεν έχει αλλάξει το όριο στο under/over tou Texas!!!
    πιθανό δεν το αλλάζουν αφου φοβούνται την επίθεση του τέξας άλλωστε τα τρία απο τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους έληξαν over 9 ....πάντως και εγω το βλέπω πιθανό το under.....
    σίγουρο βλέπω κ εγω την Νικη των dodgers......
    απο κει και πέρα θα ρισκαρω....σε 2 παιχνίδια που βλέπω ενω θα αποφύγω αλλα που αν και μου κάνουν κλικ δεν είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν
    θα ρισκαρω στον Burnett και τότε pirates στην μάλλον τελευταία του φετινή εμφάνιση αφου απο εδω και πέρα ο προπονητής του θα δοκιμάσει νεα πρόσωπα.... και ίσως οι reds κατεβάσουν χαλαρή επίθεση..... δεν το έχω επιβεβαιώσει ..... γιατι μπορεί να κυνηγήσουν την πρωτιά στην league
    πάντως θα πάω με τον Burnett
    μετα θα πάω με την Νικη των giants κωστα η ομάδα σου απλά πετάει και νομίζω ότι θα πάρει άλλη μια Νικη σε καλη τομή για μας 1.80
    θα πήγαινα επίσης στην Νικη των orioles αλλα δεν ξέρω κατα πόσο τελικα οι red sox. θελήσουν να πάρουν εκδίκηση για τον περάσινο αποκλεισμό τους στο τελευταιο παιχνίδι της σεζόν απο τους αδιάφορους τότε orioles.... αν και νομίζω ότι το μίσος για τους Yankees θα υπερισχυσει
    σε κάθε περίπτωση η απόδοση Πολυ χαμηλή
    επισησ θα πήγαινα με τους tigers αλλα μετα την διπλή ήττα στο Detroit την Κυριακή απο τους σημερινούς της αντιπάλους με βάζει να συγκρατηθούν και απλά να χαρώ με πιθανή Νικη
    τέλος βλέπω πάλι ήττα των white sox αλλα
    πρώτον ειναι υποκειμενικότητα
    δεύτερον πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πάρουν ένα παιχνίδι μέσα στο σικαγο ...μήπως σήμερα ....ελπίζω όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα πάρω ένα ένα. Τον Vogelsong των Giants τελευταία δεν τον εμπιστεύομαι. Έκανε τρεις ήττες και προέρχεται από μία νίκη. Βέβαια τώρα κι αυτός παίζει χωρίς άγχος για το πρωτάθλημα, πρέπει όμως να αποδείξει ότι δεν αξίζει να είναι εκείνος που θα πάει στο Bullpen για το Postseason, κάτι που οι περισσότεροι θα περίμεναν να είναι η πορεία που επιφυλάσσεται στον Zito, όμως ο παππούλης πάει πολύ καλά. Άρα πρέπει σήμερα να σκίσει αν θέλει να μείνει στους starters.
      Το παιχνίδι των O's το βρίσκω μάλλον να γέρνει προς τη Βαλτιμόρη, κυρίως λόγω έδρας, αλλά και οι δύο ομάδες είναι ικανές για όλα.
      Στα υποκειμενικά σου τώρα.
      Οι Twins δεν είναι εύκολοι σήμερα και ναι, σωστά θεωρείς ότι κάποια στιγμή οι White Sox θα κάνουν κάποια νίκη.

      Διαγραφή
    2. δεν είπες κάτι για τον .....αγαπημένο σου Burnett ..... και μήπως γνωρίζεις αν οι reds κατεβαίνουν με κανονικό line up η με αλλαγές.....??
      επιμένω με giants .....

      Διαγραφή
  4. sorry αν δεν καταλαβαίνετε κάποια πράγματα η αν υπαρχουν λάθη απλα γράφω απο iPad και ο αυτόματος διορθωτης κανει τα δικα του .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σίγουρα φίλοι μου δεν υπάρχουν πουθενά ..... Αν υπήρχαν όπως έχω ξαναπεί όσοι παίζαμε στοίχημα θα είμασταν πλούσιοι και δεν θα υπήρχαν εταιρείες να δίνουν παιχνίδια για στοιχηματισμο
    Τώρα όσον αφορά το baseball όπως είπε κάποιος (νομοζω αθλητικιογράφος) στο ντοκιμαντέρ του ken burns με τίτλο απλά "Baseball" που μου πρότεινε φυσικά ο Κώστας και παλεύω να δω (αποτελείται απο 9 διωρα -κάθε ένα αφορά 10 περίπου χρόνια) παραφραζοντας τα λόγια του κάπως ... Είπε:
    Το baseball είναι ένα δημοκρατικό παιχνιδι αφού πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ξέρεις οτι και οι πιο δυνατές ομάδες θα χάσουν περίπου τη ένα τρίτο των αγώνων που θα δώσουν , θα κερδίσουν το άλλο ένα τρίτο και μένει το υπόλοιπο ένα τρίτο που θα ορίσει τους νικητές απο τους ηττημένους .... Γι αυτό και μαγεύει όσους το παρακολουθούν
    Οπότε σίγουρα στο baseball δεν υφίστανται σε καμία περίπτωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω δε μία εντύπωση ότι αυτό το λέει ένας ελληνοαμερικανός ο Bob Costas

      Διαγραφή
    2. κωστα το λέει ο George Will δημοσιογράφος συντηρητικοτατος και φανατικός οπαδός του baseball μάλλον συμβαδίζουν αυτα χαχαχα αφου μισεί τον φιλελευθερισμο και το football (American προφανώς)
      το λέει στούντιο μέρος του ντοκιμαντέρ ακριβώς στην μέση του μέρους γύρω στο 59.00

      Διαγραφή
  6. Επειδηξη δύναμης απτους cardinals και ο gallardo παραπαίει των beuers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επιτελους μειωσαν οι brewers 5-3..ελπιζω να παρουν μπροστα οι hitters τους..α ρε gallardo τι μας κανεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αδοξο τελος στο μιλγουοκι με double play,ενω ειχαν runner on base με 1 out και τον braun on deck..

    ΑπάντησηΔιαγραφή