Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωταθλητές και κυνηγοί

Χθες πέτυχα πάλι τριά στα τέσσερα, ένα νούμερο που ναι μεν με στέλνει στον κουβά, από την άλλη όμως με ικανοποιεί, καθώς πιστεύω πάντα ότι οι περισσότεροι που παίζετε Baseball (αν δεν έχετε το σκάλωμα με τον άθλημα όπως εγώ) το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιείτε παιχνίδια ως συμπλήρωμα δελτίων ποδοσφαίρου. Με αυτή τη σκέψη, είναι πολύ πιθανό (και θέλω να ελπίζω ότι έτσι είναι) οι συμβουλές μου να βοηθούν τους περισσότερους στη συμπλήρωση επιτυχημένων δελτίων.

Ελληνικό Πρωτάθλημα
Πριν πάω στις προβλέψεις της ημέρας να σας πω ότι χθες ξανάρχισε το Ελληνικό Πρωτάθλημα Baseball που είχε διακοπεί λόγω της συμμετοχής της Εθνικής μας στο Πανευρωπαϊκό της Ολλανδίας. Έτσι χθες έγιναν δύο παιχνίδια. Το ένα ανάμεσα στον Σπάρτακο και τους Ηγέτες ήταν ντέρμπι κορυφής, το οποίο κατέκτησε ο Σπάρτακος με σκορ 12-5 εδραιώνοντας ακόμη περισσότερο την πρωτιά στην βαθμολογία.
Το άλλο παιχνίδι ανάμεσα στην Ευρυάλη και την Ολυμπιάδα Περιστερίου δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η διαφορά δυναμικής ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μεγάλη. Έτσι, η Ευρυάλη κέρδισε στο πέμπτο inning προπορευόμενη με 15 πόντους (σκορ 2-17) καθώς με αυτή τη διαφορά τίθεται εν ισχύ το mercy rule, που προστατεύει τις αδύνατες ομάδες.

Προβλέψεις MLB
Σήμερα Δευτέρα, τα παιχνίδια είναι λίγα (όπως σχεδόν κάθε Δευτέρα) αλλά πολύ σημαντικά, ιδίως για τις ομάδες που διεκδικούν μία θέση στον ήλιο των Play Offs. Έτσι θεωρώ ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις και ότι οι ομάδες που καίγονται για νίκες δεν θα αφήσουν κανένα πεδίο αμφισβήτησης και θα τα δώσουν όλα. Σήμερα λοιπόν παίζω για τα φαβορί.

695 Saint Louis Cardinals @ Houston Astros
Οι μισητοί, μισητοί, μισητοί (που όμως θα πρέπει να μετονομάσω σε "μισητοί, αλλά αξιόπιστοι") Cardinals δεν έχουν την πολυτέλεια για ήττες, καθώς πρέπει να κρατήσουν τη θέση τους στο Wild Card. Ο Lynn λοιπόν που είναι αρκετά σοβαρός και αποδοτικός όλη τη χρονιά αναμένεται να μην κάνει καμία διαπραγμάτευση.
Διπλό για τους Cardinals με απόδοση 1,45.

692 Kansas City Royals @ Detroit Tigers
Οι Tigers έχασαν την ευκαιρία να φτάσουν στην κορυφή τους White Sox, παρά το γεγονός ότι οι μεν Τίγρεις έπαιζαν με τους πολύ αδύναντους Twins και οι Sox έχασαν πέντε παιχνίδια σερί. Τώρα έχουν μία ακόμη ευκαιρία καθώς υποδέχονται στο Detroit τους Royals. Και μπορεί οι Royals να έχουν χαρακτηριστεί φέτος spoilers, πιστεύω όμως ότι ο Varlander δεν θα κάνει το λάθος να τους υποτιμήσει.
Άσσος για τους Tigers με απόδοση  1,30.

696 New York Yankees @ Minesotta Twins
Οι Yankees εξακολουθούν να προηγούνται βραχία κεφαλή από τους Orioles και χρειάζονται νίκες. Θα πρέπει λοιπόν σήμερα να κόψουν τον βήχα στους Twins που ερχονται αναβαθμισμένοι από τις νίκες στο Detroit. Ο μεγάλος Pettite  λοιπόν είναι ιδανικός γι' αυτή τη δουλειά.
Διπλό για τους Yankees με απόδοση  1,50.

697 Cleveland Indians @ Chicago White Sox
Οι White Sox τα έχουν κάνει μαντάρα και μετά από πέντε ήττες σερί ξέρουν ότι δεν έχουν άλλα περιθώρια, καθώς αν ξαναχάσουν θα πέσουν στη δεύτερη θέση και εδώ δεν υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία του Wild Card. Πτώση από την κορυφή σημαίνει αυτομάτως καταστροφή. Ο Sale λοιπόν με το χαμηλότατο ERA του 2,82, αναμένεται να καθαρίσει.
Άσσος για τους White Sox με απόδοση  1,35.

8 σχόλια:

  1. Kωστα καλημερα.....
    μολις διαπιστωσα οτι τελικα χτες επαιξε για τους L.A.Dodgers ο Kershaw επιστρεφοντας απο τραυματισμο..... και οδηγησε -φυσικα- την ομαδα του στην νικη...
    Μας ξεφυγε φιλε αυτο το σημειο.... και αφου δεν γραψαμε τιποτα ... κοιμηθηκε και ο ΟΠΑΠ και το εδωσε Outsider 2.05!!!
    Υποσχομαι στα εναπομειναντα παιχνιδια να ειμαι πιο προσεκτικος...
    Λεω δε να αρχισω να χρησιμοποιω κωδικους ως προς τις ομαδες... για να μην μας καταλαβαινουν εκει στον Κιφησο.... χαχαχαχ
    αυτα προς το παρον για τα σημερινα παιχνιδια ελεγα να τα κοιταξω καλυτερα και να γραψω αργοτερα αλλα νομιζω τα εχεις πει ολα....
    Λογικες νικες για
    Verlander (εκτος και αν κανει παλι η υπολοιπη αμυνα καμια μ..κια)
    Sale (ο Pitcher των Indians εχει να κερδισει απο τις 11 αυγουστου και στο τελευταιο παιχνιδι εναντιων των Twins!!! αντεξε 4.5 innings... go figure...)
    και Lynn εκτος απο την αξια παταμε και στο κινητρο των Μισητων.....
    τελος ισως να επαιζα κατι στο Αrizona @ Colorado βλεπω αρχικα και λογικα νικη της Αριζονα αλλα θα σε εντυπωσιασω ρισκαροντας στο Οver 10.5 .
    Ουσιαστικα και οι 2 ομαδες εχουν αποκλειστει,
    δεν νομιζω οτι εχει -η αριζονα- ελπιδα για wild card οποτε θα παιξουν απελευθερωμενα και για την κ..λα τους...
    οι 2 pitcher δεν ειναι απο τους super.. ειδικα δε ο Chatwood του Colorado με ERA 5.73 μπορει να μας δωσει πατημα... απο την αλλη ο Cahill θυμηθηκε τον καλο του εαυτο τελευταια μετα απο μια περιοδο που δεν σταυρωνε νικη (βλ.Αυγουστο) και εχει δωσει σε 19 innings στα 3 τελευταια παιχνιδια (παιζοντας κατα μεσο ορο 6 innings ανα παιχνιδι) 6 runs = 2 ανα παιχνιδι...
    Αν λαβουμε υπ οψιν και το χτεσινο παιχνιδι που εληξε 10-7 ... ρισκαρω και παω στο over 10.5...
    οι πιο συντηρητικοι ας παρουν το διπλο στο 1.60
    Αυτα προς το παρον .. τα λεμε αργοτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα...Ούτε να δω 1-2 βίντεο στο site της MLB...Γιατί; Γιατί ήθελα να διαβάσω για να πάω να δω Παναθηναϊκό στην Λιβαδειά, μιας και ήταν μισή ώρα δρόμος από την Αταλάντη...Τέλος πάντων, θέλω να ενημερώσω τον Κώστα περισσότερο ότι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου θα πάω να τον δω που θα παίζει με τον Σπάρτακο...Θα πάω να δω τον αγώνα στο Ελληνικό οπότε ελπίζω να συναντηθούμε...;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι μασκοτάκι. Θα σε περιμένω να με σκουντήσεις και ελπίζω να μας φέρεις και λίγη τύχη, γιατι με τον Σπάρτακο θα την χρειαστούμε

      Διαγραφή
    2. φιλε bone δυστυχως εκανα και εγω την μ...κια να παω Λιβαδειά ή Λειβαδια (ή ακομα κατα το πιο έπίσημο Λεβαδιά) για να δω τον Παναθηναικο .... και πονεσανε τα ματια μου....
      Δεν βλεπεται η ομαδα ... κριμα...
      Επιστρεφοντας ομως στα του baseball και το στοιχημα ... κατι η δουλεια κατι το γηπεδο ... εκανα την (2η) μαλ...ια να μην παιξω χτες που περασανε ολα τα φαβορι......
      οκ θα εχανα το over της αριζονας αλλα αυτο θα παιζοταν σε καποιο δελτιο με ζητουμενα.
      (2ο) κριμα....

      Διαγραφή
    3. Τωρα που ξαναβλεπω ολα τα χτεσινα αποτελεσματα εκανα ΤΕΡΑΣΤΙΑ μα..κια που δεν επαιξα κατι αφου περασαν ΟΛΑ τα φαβορι με εξαιρεση την Αριζονα...
      και Detroit
      και Yankees
      και Sox
      και Τexas
      και τα νευρα μου.....
      γι αυτο ο bbman απο κατω χτυπιοταν με το 3run hommer του Dunn...

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Στοιχηματικά ναι...... οπαδικα του ριχνω μερικα μπινελίκια ... γιατι μας αφηνει παλι ενα παιχνιδι πισω.....

      Διαγραφή
    2. Σας τα είπα παίδες. Δεν είχε εκπλήξεις σήμερα. Δεν υπάρχει χώρος για στραβοπατήματα τώρα. Και οι μεγάλοι παίκτες εδώ φαίνονται. Όταν αποδίδουν on demand.

      Διαγραφή