Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Δευτέρα με λίγη MLB, αλλά με Εθνική

Οι Δευτέρες είναι σχεδόν πάντα "άδειες", με λίγα παιχνίδια, λίγες επιλογές και άρα περιορισμένες λύσεις. Έτσι, δυσκολεύτηκα αρκετά για να καταλήξω στα τρία παιχνίδια που σας προτείνω, καθώς μόνο το πρώτο θεωρώ ότι είναι "σιγουράκι" ενώ τα άλλα δύο (και εννοείται τα υπόλοιπα επτά της ημέρας) είναι αρκετά δύσκολα.


686 Washington Nationals @ New York Mets
Οι Nationals έχουν αποδείξει ότι τίποτα δεν τους σταματά φέτος. Ο Σεπτέμβριος μάλιστα τους πάει πολύ, καθώς έχουν ήδη 7 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια. Βάλτε στην εξίσωση και τον Gonzalez, ο οποίος στα τελευταία δύο παιχνίδια του δεν έχει δεχθεί ούτε πόντο και νομίζω ότι η απάντηση θα έρθει μόνη της.
Διπλό για τους Nationals με απόδοση 1,60.

687 Pittsburgh Pirates @ Cincinnati Reds 
Οι Πειρατές (δυστυχώς) τις τελευταίες ημέρες δεν παρουσιάζουν την εικόνα ομάδας που διεκδικούσε μία θέση στο Post Season. Μοιάζουν λοιπόν λες και έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια. Μέτρια εμφανίζεται και η εικόνα των Reds, οι οποίοι όμως δεν έχουν την πολυτέλεια να χαλαρώσουν. Μέσα σε αυτή την κατάσταση λοιπόν, θεωρώ ότι οι Κόκκινοι είναι εκείνοι που θα πράξουν τα δέοντα και με τον Latos στο βουναλάκι, θα πάρουν το παιχνίδι που έχασαν χθες.
Άσσος για τους Reds με απόδοση 1,55.

692 San Francisco Giants @ Colorado Rockies
Οι Giants, χωρίς να έχουν τα μεγάλα ονόματα στο roster τους, καταφέρνουν να κερδίζουν στηριζόμενοι στην αναζωογόνηση παικτών που κάποτε μεσουρανούσαν, όπως του Zito, που κέρδισε χθες. Κάπως έτσι λοιπόν όλη η ομάδα φαίνεται ικανή να επαναλάβει όσα πέτυχε το 2010, όπου και τότε όλοι την είχαν ξεγραμένη. Δεν λέω οτι θα πάρει το World Series, αλλά η κατάκτηση τους Division, νομίζω ότι δεν μπορεί να της ξεφύγει. Οι Rockies αντιθέτως με τις 5 ήττες σερί, δείχνουν να ενδιαφέρονται για την εσωτερική τους βελτίωση, κι έτσι δεν τα δίνουν όλα στα παιχνίδια τους. Άλλωστε βρίσκονται μία ήττα μακριά από τον μαθηματικό τους αποκλεισμό από οποιονδήποτε τίτλο για φέτος. Αυτό λοιπόν δεν τους προβληματίζει.
Διπλό για τους Giants με απόδοση 1,65.

Στα της Εθνικής μας τώρα.
Σήμερα παίζει στις 20:30 ώρα Ελλάδος απέναντι στην Ιταλία, την δυσκολότερη ομάδα του ομίλου μας. Οι Ιταλοί άρχισαν να παίζουν Baseball μετά το τέλος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, και έχουν καταφέρει να κρατούν υψηλότατο επίπεδό του πρωταθλήματος, αλλά και της Εθνικής τους ομάδας, πετυχαίνοντας πάντα τη συμμετοχή τους σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Θεωρήτικά θα μας τσακίσουν, καθώς αναμένεται και από την πλευρά μας να παίξουμε κάνοντας οικονομία δυνάμεων.
Αν δεν χάσουμε θα είναι ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη μετά την νίκη της Τσεχίας έναντι της Ολλανδίας.

12 σχόλια:

  1. Kalimera apo mena Kwsta ithela na se rotisw ti elpides exoune oi Dodgers gia na kataktisoun tin national league skeftomai na pontarw uper tous alla den eimai sigouros gia tous kanonismous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω κι εγώ κάτι ιδιαίτερο για τους κανονισμούς. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που σε ανησυχεί; Εννοώ πέρα από το γεγονός ότι οι Dodgers είναι πολύ δύσκολο να κατακτήσουν την National League.

      Διαγραφή
    2. Oxi apla den katalava tora autoi oi agwnes pou paizontai pou odigoun dhladh ti thesi prepei na vgoun oi dodgers gia na perasoune sta playoff h opws allios legetai.Kai an perasoune oi dodgers me pious paizoune?

      Διαγραφή
    3. Κοίταξε, αυτό που παίζεται τώρα (δηλαδή στην κανονική περίοδο) είναι η κατάκτηση του Division. Στη συνέχεια θα γίνουν οι προημιτελικοί μεταξύ των έξι πρωταθλητών Division και των δύο νικητών του Wild Card, μετά οι ημιτελικοί (στους οποίους βγαίνουν οι πρωταθλητές της κάθε Λίγκας και μετά θα έχουμε τα World Series.
      Συγκεκριμένα για τους Dodgers. Για να κερδίσουν την National League, θα πρέπει να κερδίσουν πρώτα το Division τους (τώρα είναι δεύτεροι πίσω από τους Giants) ή να πάρουν το Wild Card. Φέτος το Wild Card θα το κερδίσει εκείνος που θα πάρει τον έναν και μοναδικό αγώνα που θα διεξαχθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες που είχαν το καλύτερο αποτέλεσμα σε νίκες-ήττες μετά τους νικητές των Divisions. Οι Dodgers τώρα είναι τρίτοι μετά τους Braves και τους Cardinals. Αν τα καταφέρουν να πάνε στο post season (τη γενική ονομασία όλων αυτών των επόμενων σταδίων που σου εξήγησα) θα έχουν ελπίδες για το πρωτάθλημα της Λιγκας τους. Για την ώρα όμως αυτές οι πιθανότητες φαίνονται πολύ χαμηλές.

      Διαγραφή
  2. Κώστα απάντα μου λίγο στην ερώτηση που έκανα στην προηγούμενη ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε καλά έκανες και μου υπέδειξες εκ νέου την ερώτησή σου, καθώς δεν την είχα προσέξει. Από εκεί και πέρα "ναι και δέχομαι οποιαδήποτε ερώτηση και την απαντώ, ανεξαρτήτως πόσο δύσκολη ή πολύπλοκή ή απλοϊκή κι αν είναι".
      Απ' ότι είδα πάντως, με πρόλαβε ο GreekPitcher και ήταν και πολύ αναλυτικός γύρω από το θέμα Series, δηλαδή την πορεία μετά το τέλος της κανονικής περιόδου και του knock out αγώνα για το Wild Card (αγώνας ανάμεσα στους δύο καλύτερους μετά τους πρωταθλητές των Divisions). Στη συνέχεια έρχονται τα λεγόμενα ALDS και NLDS, δηλαδή American League Division Series και National League Division Series, τα οποία αποτελούνται από 5 παιχνίδια και από αυτά βγαίνει το ζευγάρι που θα πάει στα ALCS και NLCS. Δηλαδή American League Championship Series και National League Championship Series. Από αυτά -που είναι σειρά αγώνων 7 παιχνιδιών- θα βγουν οι πρωταθλητές των δύο Leagues, στην National και της American και στη συνέχεια θα πάνε στα World Series για να βγει ο Πρωταθλητής της Αμερικής.
      Δήλαδή όταν τελειώνει η χρονιά έχουμε τους εξής νικητές:
      Έξι πρωταθλητές Divisions
      Δύο πρωταθλητές League (τα ονομάζουν και Penants"
      Έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή (λίγο ψωνισμένο αυτό το παγκόσμιος, αλλά τί να κάνουμε τώρα)

      Η αιτία πάντως που έκανα αυτό το σχόλιο γύρω από τα series έχει να κάνει με τη φύση του παιχνιδιού του Baseball. Δηλαδή, στο ποδόσφαιρο οι ομάδες σε κάθε διοργάνωση συναντώνται ελάχιστες φορές συγκρητικά με το Baseball. Στο πρωτάθλημα μία φορά στην έδρα του ενός και μία στην έδρα του άλλου. Στο κύπελο το ίδιο. Στο Basket το ίδιο. Στο Baseball όμως αυτό που μετράει δεν είναι να κερδίσεις έναν αγώνα, αλλά να κερδίσεις το series. Δηλαδή από τα τρία παιχνίδια που γίνονται συνεχόμενα, να πάρεις τουλάχιστον τα δύο. Αν πάρεις και το τρίτο έχεις σκουπίσει τον αντίπαλο δείχνωντας την ανωτερότητά σου. Οι συναντήσεις αυτές όμως (τα series δηλαδή) δεν είναι μόνο μία φορά το χρόνο. Είναι τέσσερις, πέντε, ή και έξι φορές. Από τρεις ή τέσσερις αγώνες (και σπανιότερα δύο) η κάθε συνάντηση, μερικές ομάδες από το ίδιο Division μπορεί να παίξουν μεταξύ 15 και 20 φορές το χρόνο. Αυτό λοιπόν που μετράει δεν είναι να έχει κερδίσει μία ομάδα μία ή δύο φορές, αλλά στο τέλος της χρονιάς να έχει κερδίσει πάνω από τις μισές. Έτσι φαίνεται αν κέρδισες πραγματικά και κατά κράτος τον αντίπαλό σου. Με διαφορετικούς pitchers, σε διαφορετικές εποχές (καλοκαίρι, φθινόπωρο, ή άνοιξη) βράδυ ή πρωί, με τραυματισμούς ή όχι κλπ.
      Ο λόγος που έκανα λοιπόν αυτό το σχόλιο για τα Πανευρωπαϊκά και τα Παγκόσμια πρωταθλήματα είναι ότι με έναν αγώνα τα συμπεράσματα μερικές φορές είναι στρεβλά. Διότι στο Baseball μπορεί πολύ συχνά να κερδίσει μία αδύναμη ομάδα μία πολύ ισχυρότερη, όπως έγινε στην περίπτωση της Τσεχίας με την Ολλανδία. Πόσες πιθανότητες έχει η Τσεχία να ξανακερδίσει την Ολλανδία; ελάχιστες ώς καμία. Για φέτος όμως τα πράγματα γράφουν Τσεχία ασχέτως αν όλοι ξέρουμε ποιά είναι η δυναμική της κάθε ομάδας.

      Διαγραφή
  3. Ntraik και Bone εδωσα οσο μπορουσα καποιες πληροφοριες για το τι γινεται μετα ... ποιος περναει και πως στα play off στην προηγουμενη αναρτηση ....
    Tωρα φιλε Ntraik -αφου διαβασεις οσα εγραψα- να σου πω οτι οι Dodgers εχουν αρκετες ελπιδες να προκριθουν στα play off (κυριως μεσω wild card) αν και εχουμε ακομα αρκετες ημερες μπορστα μας regular season αλλα για να μην παθει κανενα εγκεφαλικο και ο Κωστας θα πω οτι δυσκολα (και με την φορμα που εχουν) οι Giants θα χασουν την πρωτια στην Division τους.
    Οποτε κυνηγανε (βασικα) την wild card και το Saint Louis που βρισκεται μονο μια νικη παραπανω για την δευτερη θεση της wild card
    Για να ξερετε ευκολα ποιος παει για wild card
    http://mlb.mlb.com/mlb/standings/wildcard.jsp?ymd=20120910
    oποτε εν κατακλειδι... θεωρητικα θα πρεπει να παρει την δευτερη θεση wild card της Νational League
    Nα παιξει ενα παιχνιδι knock-out (λογικα και με τα τωρα δεδομενα με την Atlanta) να το κερδισει και να παιξει μετα με την πρωτη ομαδα της league (σημερα ειναι η Washington) να την κερδισει σε σειρα πεντε αγωνων (δηλαδη 3-0,3-1 η 3-2) και μετα να νικήσει και τον νικητη του αλλου ζευγαριου σημερα Cincinatti -san Francisco) σε σειρα 7 αγωνων
    Θεωρητικα γινεται και φυσικα εχει ελπιδες να βγει στα play off.... απλα δεν ξερω βασει αποδοσης της ομαδας αν αξιζει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. a katalava twra dhladh o nikitis tis ligkas paei gia oktomvrio etsi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η regular season τελειωνει 3 οκτωβριου
    5 οκτωβριου θα γινουν τα δυο παιχνιδια (ενα ανα Λιγκα) αναμεσα στην ομαδα wildcard1-wildcard2 για την ομαδα που θα παρει τελικα την wild card και θα παιξει με την πρωτη σε νικες.
    στις 13 οκτωβριου θα ξεκινησουν οι αγωνες για νικητες της καθε λιγκας και
    στις 24 οκτωβριου θα ξεκινησει το world series
    οι ημερομηνιες ειναι σχεδον οριστικες (ειδικα για το world series) λογω τηλεοπτικων δικαιωματων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΩΡΑ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ.... αφου το να πονταρεις σε μακροχρονια στοιχηματα ειναι ωραιο και μπορει να φερει μεγαλο κερδος φτανει να εχεις την αναλογη υπομονη (που δυστυχως ως λαος δεν φημιζομαστε) εγω αλλωστε εχω πονταρει σε νικητη World Series (Αλλα δεν βλεπω να τα καταφερνει καμια απο τις 2 ομαδες που πονταρα - Detroit & L.A.Angels)
    ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΟΜΩΣ....
    Κωστα συμφωνω απολυτα με τις προτασεις σου.....
    Οποιος παιζει στο διαδικτυο ας πονταρει ως μονο την Washington αφου ο Gio Gonzalez αποτελει εγγυηση... και θα θεωρειται λογικα ο Νο.1 Pitcher πλεον για τους Nats μετα την προωρη "ξεκουραση" που πηρε ο Strasburg.
    Εκτος των τριων λοιπον προτασεων του Κωστα θα επαζα ισως (με ρισκο ) τους Phillies οι οποιοι εδειξαν εστω και αργα (και πλεον μονο για το onore) χαρακτηρα και αρχισαν παλι να θυμιζουν το ποσο μεγαλη ομαδα ειναι....
    αυτα για σημερα καλη μας επιτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω για World Series Tigers έχω βάλει, καθώς τους φανταζόμουν να πάνε όρθιοι όπως οι Nats, ή οι Texas. Δυστυχώς όμως δεν τους βλέπω φίλε.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα ...δυστυχως μετα και την χτεσινη ηττα η διαφορα μεγαλωσε για τους sox.... βεβαια υπαρχει χρονος και παιχνιδια μπροστα αλλα η εικονα της ομαδας δεν μου εμπνεει εμπιστοσυνη....
      η αναπαντεχη πορεια των sox και η διατηρηση της πρωτιας ως σημερα νομιζω τους ανεβαζει ψυχολογικα και τους δινει ενα πλεονεκτημα
      απλα το μονο που με κραταει ακομα αισιοδοξο ειναι το προγραμμα των αγωνων.
      οι Tigers εχουν τα τελευταια 13 παιχνιδια , 4 σειρες (2μεσα 2εξω) με τους Twins και τους Royals(οι οποιοι ελπιζω οτι θα ξεφουσκωσουν μετα τις τελευταιες καλες εμφανισεις)
      σε αντιθεση με τους Sox που τελευταια 13 παιχνιδια παιζουν με Angels εκτος (κυνηγανε wild) Ιndians και Rays (και οι τελευταιοι με στοχο) εντος και παλι τελευταια σειρα με Ιndians εκτος.... ελπιζω λοιπον... οτι θα μπορεσουμε να γυρισουμε και να παρουμε την πρωτια (αφου την wild δεν φενεται να την προλαβαινουμε)
      Θεωρω οτι αν περασει παντως στα play off θα εχει ελπιδες μετα...
      κατα τα αλλα με τα χτεσινα δυστυχώς χασαμε τους Γιγαντες.....
      ευτυχώς προσωπικα (οχι οτι αλλαζει την εσφαλμενη προβλεψη απλα γλιτωσα τα χρηματα) αργησα να παω λογω δουλειας σε πρακτορειο και δεν προλαβα να παιξω τιποτα....
      και περασε και η Φιλαδελφεια που δειχνει -πολυ αργα- οτι θα μπορουσε να φτασει πιο ψηλα..... (αν δεν ειχε και τραυματισμους)
      αυτα τα λεμε αργοτερα με τα σημερινα

      Διαγραφή