Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Πως μπορείς να χτυπήσεις στο Baseball

Ο Migel Cabrera, ο τοπ παίκτης της MLB, αιμοραγεί μετά από χτύπημα
Πολλοί με ρωτάνε αν το Baseball είναι σκληρό παιχνίδι, ή αν είναι επικίνδυνο. Τους απαντώ πάντα ότι αν δεν ήταν επικίνδυνο, δεν θα είχε την ανάγκη όλων αυτών των προστατευτικών που φορούν οι παίκτες, όπως κράνη, περικνυμήδες, θώρακα. Το πρώτο όμως και κύριο προστατευτικό είναι το γάντι, το οποίο στην ουσία είναι η μόνη γραμμή άμυνας ενός αμυντικού απέναντι στην σκληρή μπάλα του Baseball, η οποία μπορεί να πάρει ταχύτητες 150 χιλιομέτρων από το χέρι ενός επαγγελματία pitcher, ή 200 και πάνω χιλιομέτρων μετά από ένα χτύπημα με το ρόπαλο. Ετσι, η κίνηση της μπάλα πολλές φορές είναι γρηγορότερη από τα αντανακλαστικά του παίκτη, αφήνοντάς τον στην τύχη του.
Μία τέτοια περίπτωση είναι η φάση που μπορείτε να δείτε σε αυτό το βίντεο, κάνοντας κλικ εδώ. Πρόκειται για τον Migel Cabrera, τον κορυφαίο παίκτη της MLB αυτή την περίοδο, ο οποίος φέτος μεταφέρθηκε στην τρίτη βάση από την πρώτη, ώστε να ανοίξει η θέση για τον Prince Fielder, και δέχθηκε μία μπάλα ακριβώς πάνω στο μάτι του.

UPDATE: Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των Tigers, ο Cabrera, δέχθηκε 8 ράμματα στο τραύμα που βλέπετε στην φωτό, ενώ εσωτερικά έχει ένα "non displaced fracture". Επειδή δεν είμαι γιατρός δεν μπορώ να το μεταφράσω ακριβώς, καταλαβαίνω όμως ότι στο κοίλο του ματιού υπάρχει κάποιο κάταγμα, το οποίο όμως δεν είναι ανησυχητικό. Η όραση του Cabrera δεν έχει επηρεαστεί, όμως δεν θα έχει καμία δραστηριότητα για μία εβδομάδα και μετά οι γιατροί θα τον ξαναεξετάσουν. Επίσης όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος, είναι σαφές ότι τα γυαλιά του τον έσωσαν, τα οποία ναι μεν ευθύνονται για την πληγή, όμως αν δεν τα φορούσε κανείς δεν ξέρει τί θα γινόταν εσωτερικά στο μάτι του. Ειναι χαρακτηριστικό ότι με τη δύναμη που ήρθε η μπάλα αποτυπώθηκαν οι ραφές πάνω στα γυαλιά.

Να συμπληρώσω ότι την ίδια ακριβώς φάση την έχω δει ζωντανά με παίκτη του Σπάρτακου (δεν θυμάμαι ποιός ήταν, λυπάμαι) ο οποίος μετά από αυτό έφυγε με μάτι κατακόκκινο και πήγε στο νοσοκομείο, ευτυχώς χωρίς περισσότερες επιπλοκές.

2 σχόλια:

  1. Ειδα στην ΤV ζωντανά τον τραυματισμό και ήταν όντως ανησυχητικός...Μάλλον τη ζημιά την έπαθε από τα γυαλιά ηλίου που φορούσε...

    Να θυμίσω ότι νωρίτερα φέτος ο A.J. Burnett τραυματίσθηκε στο ζυγωματικό κάνοντας εξάσκηση σε (αν είναι δυνατόν!) bunt, και θα χάσει τουλάχιστον τον πρώτο μήνα της σαιζόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν να ευχαριστήσω για το σχόλιο, καθώς έχω να δω κάποιον να σχολιάζει πολυ καιρό τώρα.
    Όντως θα πρέπει να κόπηκε από τα γυαλιά, αλλά και να μην τα φόραγε, σίγουρα θα είχε πάλι κάποιο σοβαρό τραυματισμό, καθώς η μπάλα χτυπήθηκε πολύ γεμάτα.

    Όσο για τον άχρηστο Burnett έχω ήδη γράψει τις προηγούμενες ημέρες. Το παιδί είναι ανίκανο. Έφυγε από την American League που είχε να πιάσει ρόπαλο χρόνια και χρόνια και μόλις το ξαναέπιασε να τί έπαθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή