Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Μία ματιά στους Boston Red Sox

Update: Δείτε εδώ ένα ωραιότατο βίντεο από την προπόνηση της ομάδας.


Σε μία ταινία -το Fever Pitch που είναι ρομαντική κομεντί και εξελίσσεται το 2004, οπότε και έσπασε η κατάρα του Babe- υπάρχει η εξής φάση στην αρχή του φιλμ. Ο πρωταγωνιστής -δεκάχρονο παιδί τότε- ανακαλύπτει τους Red Sox καθώς ο θείος του τον πήγε στο γήπεδο. Ως αφηγητής ο ίδιος λέει: "Έτσι μετατράπηκα στο πιο αξιολύπητο πλάσμα πάνω στη γη. Σε έναν οπαδό των Red Sox." Κάπου εκεί ο θείος του τού λέει. "Θα σου ραγίσουν την καρδιά". Και ποιού δεν ράγισε η καρδιά όταν την τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου του 2011, οι Sox δεν πέρασαν στο post Season, καθώς έχασαν από τους Orioles στο 9ο inning δεχόμενοι 2 runs και την ίδια στιγμή οι Tampa Bay γύρισαν παιχνίδι στο οποίο έχαναν από τους Yankees μέχρι το 8ο inning 7-0, έβαλαν 6 πόντους στην προτελευταία επίθεση, ισοφάρισαν στην 9η και κέρδισαν το παιχνίδι στην 12η.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι Boston να διώξουν τον Terry Francona που τους είχε δώσει δύο πρωταθλήματα και να φέρουν τον Boby Valentine. Να πω την αλήθεια μου πρόκειται για έναν ηλικιωμένο προπονητή, τον οποίο δεν τον εμπιστεύομαι και πολύ, καθώς η οπιστοδρομική του άποψη στο παιχνίδι φάνηκε από την πρώτη του απόφαση που ήταν η απαγόρευση του αλκοόλ στο club house.
Παράλληλα οι Sox έδιωξαν και τον Epstein, και έφεραν ως General Manager τον Ben Cherington, για τον οποίο ναι μεν δεν έχω άποψη, όταν όμως γίνονται τόσο μεγάλες αλλαγές στην κορυφή της ομάδας, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Πάμε όμως τώρα στα των παικτών.
Στην επίθεση η ομάδα έχει τους Ellsbury, Pedroia, Crawford, Adrian Gonzalez, David Ortiz και Kevin Youkilis. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε η MLB.com, ακόμα κι αν βάζει ο προπονητής σε ένα καπέλο τα ονόματα τους και τραβά κλήρο για να συμπληρώσει τις 6 πρώτες θέσεις του lineup, αποκλείεται να μην έχει καλά αποτελέσματα. Από τους έξι, μοναδικές περιπτώσεις που έχουν λίγα σύννεφα πάνω από το κεφάλι τους είναι ο Crawford, καθώς προέρχεται από εγχείριση στον καρπό και γενικώς τραυματίζεται συχνά και ο Youkilis, καθώς πέρυσι η απόδοσή του εμφάνισε κάμψη.
Από εκεί και πέρα η συμπλήρωση της ομάδας με τον Cody Ross που πήραν οι Sox από τους Giants νομίζω ότι είναι κατώτερη του ονόματός τους.
Πάμε τώρα στους pitchers. Το rotation τους έχει ως βασικούς τους Beckett, Lester και Buchholz που είναι και οι τρεις ένας κι ένας, ενώ για την τέταρτη θέση προσπαθεί ο Bard, ο οποίος έχει δώσει καλά σημάδια στο Spring Training. Από εκεί και πέρα έχω τις ανησυχίες μου για τον closer. Ποιός θα είναι; Υποτίθεται ότι για αυτή τη δουλειά έχουν πάρει τους Melancon και Bailey, τον πρώτον από τους Astros και τον δεύτερο από τους A's (ο οποίος μάλιστα τραυματίζεται συχνά). Μόνο που στα στατιστικά τους δεν έχουν saves. Θα αντικαταστήσουν αυτοί οι δύο τον Papelbon; Μεγάλο ερωτηματικό εδώ.

Σε κάθε περίπτωση η Βοστώνη είναι μεγάλη ομάδα και ειδικά όταν παίζουν οι τρεις πρώτοι του rotation τους θα είναι μία καλή επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου