Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Μία ματιά στους Diamondbacks

Από αυτό το είδος του κροταλία της Arizona πήραν το όνομά τους οι D-backs
Οι Diamond Backs δεν έχουν μεγάλη ιστορία. Ξεκίνησαν το 1998 και από τότε έχουν κατακτήσει το Division τους 5 φορές και το World Series μία φορά το 2001. Μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια έχουν προλάβει να αλλάξουν και μία φορά χρώμματα και από τα πράσινα και μωβ έχουν περάσει στο κόκκινο - μαύρο.
Από αουτσάιντερ όμως, τώρα πια θεωρούνται φαβορί και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του Division τους και φέτος. Και να σκεφτεί κανείς ότι το 2011 ξεπέρασαν τους Giants με μέτριο pitch και μέτρια επίθεση, αλλά πολύ καλή άμυνα. Τώρα λοιπόν υπολογίζεται ότι με την επίθεση να μην μπορεί να γίνει χειρότερη και με νέους pitchers στο roster, μόνο καλύτεροι μπορούν να γίνουν οι Κροταλίες.
Πήραν δύο ονόματα από τους Athletics: Τον starter Trevor Kahill (με καλό sinker και καλό breaking ball) και τον Craig Breslow για το bullpen, ενώ έχουν πάντα ως closer τον JJ Putz ο οποίος βρίσκεται στο top10 της MLB.
Στην επίθεση τώρα, το όνομα της ομάδας είναι ο Justin Upton, ο οποίος έχει πραγματικά τα 5 εργαλεία του Baseball, με μοναδικό του ελάττωμα ότι βγαίνει συχνά strikeout. Πολύ καλός είναι και ο Chris Young, ο οποίος προσπαθεί και εκείνος να μειώσει τα strikeout, αλλά και τα flyout και αν το πετύχει θα σκίσει φέτος. Ένας μικρός προβληματισμός υπάρχει και για τον Stephen Drew, καθώς προέρχεται από σπασμένο αστράγαλο που περιόρισε τα περυσινά παιχνίδια σε 86, αλλά αν επιστρέψει στα νούμερα του 2010, θα βοηθήσει πολύ την ομάδα.
Σε γενικές γραμμές πάντως οι Διαμαντοπλάτες αναμένεται να πάνε και φέτος καλά, και η σιγουριά μου γι' αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στην πρόβλεψη μου για τους νικητές των Division τους συμπεριλαμβάνω. Κι ας βγάζει αυτό τους Giants μου εκτός.

2 σχόλια:

  1. ο Justin Upton μάλλον δεν έχει καμία σχέση με αυτή ( http://www.kateupton.com/ ) ε...; είναι μαύρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατράμι. Άλλωστε με την συγκεκριμένη κυρία εχω ασχοληθεί με την ανάρτησή μου "Το Baseball είναι καύλα!!!" Ψάξε στην αρχειοθήκη του blog στον Φεβρουάριο και θα την δείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή