Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Τέλος στη σαπουνόπερα των Dodgers

Το γήπεδο των Dodgers με το τεράστιο parking που το περιβάλει.
Τελείωσε επιτέλους το σαπούνι γύρω από την πώληση των Dodgers, που είχε στο σενάριό του ένα από τα πιο ακριβά διαζύγια της Αμερικής ύψους 131 εκατομμυρίων δολαρίων και τη σύγκρουση τιτάνων του Baseball, με πρωταγωνιστές τον επίτροπο της MLB Bud Seling και τον μέχρι σήμερα ιδιοκτήτη Frank McCourt.
Το τίμημα για την ομάδα είναι το υψηλότερο που έχει δοθεί ποτέ για αγορά επαγγελματικού franchise. Έφτασε τα 2,15 δισ. δολλάρια, όταν το αμέσως χαμηλότερο ήταν 1,1 δισ. για τους Miami Dolphins της NFL πριν τρία χρόνια.
Οι νέοι αγοραστές των Dodgers είναι μία ομάδα επιχειρηματιών με επικεφαλής το παλιό αστέρι του Basket Magic Jonhson.

Βέβαια τα 2,15 δισ. μπορεί να φαντάζουν άπειρα χρήματα, μην ξεχνάτε όμως ότι η ομάδα βρίσκεται  στο Λος Άντζελες, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του Baseball μετά την Νέα Υόρκη, και μπροστά της έχει ήδη μία προσφορά για υπογραφή τηλεοπτικών δικαιωμάτων για 17 χρόνια με το κανάλι Fox, ύψους 3 δισ. δολλαρίων. Στην ουσία δηλαδή μόλις υπογράψουν τα συμβόλαια αυτά, οι νέοι ιδιοκτήτες θα έχουν και κέρδος!!!

Σε δήλωσή του ο Earvin Magic Johnson, τόνισε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να γίνω μέρος της μεγάλης ιστορίας των Dodgers και προτίθεμαι να χτίσω πάνω στα απίθανα θεμέλια που έριξε ο Frank McCourt, με στόχο να επαναφέρουμε τους Dodgers στις πρώτες σελίδες των αθλητικών εφημερίδων της υπέροχης κοινότητας που έχουμε στο Λος Άντελες."

Οι άλλες δύο προσφορές ήταν στο επίπεδο του 1,15 δισ. δολαρίων ποσό πολύ χαμηλότερο, το οποίο φυσικά και ώθησε τον πρώην ιδιοκτήτη να δεχθεί την πρόταση Johnson, η οποία μάλιστα θα είναι άμεσα καταβαλλόμενη σε μετρητά, μέρος των οποίων θα πάρει ο πρώην ιδιοκτήτης, ο οποίος τα χρειάζεται τάχιστα, καθώς έχει μέχρι τις 30 Απριλίου για να πληρώσει τα χρήματα που διεκδικεί η πρώην γυναίκα του.



Στη συμφωνία εκτός από την ομάδα συμπεριλαμβάνεται και το πραγματικά τεράστιο πάρκινγκ που έχουν οι Dodgers, γεγονός που τους δίνει ιδιαίτερη αξία, εκτός από την ιστορική αξία που έχουν οι Dodgers ούτως ή άλλως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου