Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Giants! Όπως λέμε Γίγαντες

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο και συμπαίκτη μου Αργύρη Τ. που Ελληνοποίησε άμεσα μετά από αίτημά μου, το logo των αγαπημένων μου Giants.
Όποιος πει καμία εξυπνάδα που να σχετίζεται με τα φασόλια θα τον αφορίσω!!!

Με τους Giants ξεκινά το αφιέρωμα για κάθε Ομάδα

Με την ευκαιρία λοιπόν αυτού του νέου λογοτύπου, καθώς και με την έλευση του Μαρτίου, που σηματοδοτεί την έναρξη του Spring Training και φέρνει πιο κοντά το Opening Day, θα ξεκινήσω όλον αυτό το μήνα μία ανάλυση για την κάθε ομάδα ξεχωριστά, έτσι ώστε να υπάρχει κάποιο reference για όλους εσάς που προτίθεστε από τον Απρίλιο να "πάτε στοίχημα με Baseball".

Οι Giants λοιπόν είναι μία μεγάλη ομάδα. Αυτό δεν το λέω εγώ που είμαι και οπαδός τους, αλλά η ιστορία τους, που ξεκινά από πολύ νωρίς στην Νέα Υόρκη και συνεχίζεται στο San Francisco. Το pic τους σημειώθηκε φυσικά το 2010 που κέρδισαν το World Series, για πρώτη φορά από τότε που άλλαξαν ακτή. Τότε φάνηκε πολύ απλά ότι τα πρωταθλήματα τα κερδίζουν οι ομάδες που καταφέρνουν τις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα! Και το 2010 οι Giants έκαναν ακριβώς αυτό. Με το αναμφισβήτητα καλό pitching και μία εκρηκτική επίθεση, πασπαλισμένη και με λίγη τύχη, καταφεραν να κερδίσουν ομάδες πολύ καλύτερές τους (όπως οι Phillies) και πέτυχαν να κάνουν το World Series του 2010 το πιο βαρετό των τελευταίων ετών, καθώς κανείς δεν θεώρησε ούτε στιγμή, ότι οι Rangers θα αποτελούσαν απειλή.
Το 2011 όμως τα πράγματα έγιναν ακριβώς αντίθετα. Η ομάδα έχασε τον Buster Posey, αλλά και τον Freddie Sanchez, ενώ παίκτες όπως ο Cody Ross και ο Aubrey Huff, απλά στο ρόπαλο εξαφανίστηκαν. Έτσι η ομάδα σημείωσε τη χαμηλότερη συγκομηδή runs στη National League με 570, αλλά και πάλι κατάφερε να βγει δεύτερη στο Division της.
Ποιές είναι οι πιθανότητες αυτό να επαναληφθεί. Καμία! Ο Buster Posey επιστρέφει δρυμμήτερος, ο Freddie Sanchez το ίδιο, και επομένως δεν θα ήταν παράλογο να δούμε όλο το roster να έλκεται προς τα πάνω από την απόδοσή τους, σπρώχνοντας τον lead of batter Angel Pagan, πολλές φορές πάνω από το Home Plate.
Από την άλλη το pitching παραμένει σταθερή αξία με Lincecum, Cain (πιστεύω ότι τελικά θα υπογράψει) Bumgarner και Vogelsong και μοναδική τρύπα τον άχρηστο πλέον Barry Zito στην πέμπτη θέση. Στη συνέχεια ακολουθεί ο Sergio Romo -ο καλύτερος setup man του πρωταθλήματος- και κλείνει τα πράγματα ο θεόμουρλος Bian Wilson, ο οποίος όλη τη χρονιά πέρυσι έπαιζε με πόνους, ενώ ξεκίνησε το Spring Training χωρίς ενοχλήσεις.
Με απλά λόγια, ο Giants θα είναι και φέτος μία πολύ γερή ομάδα που σίγουρα μπορείτε να βάλετε επάνω το χρήματά σας εκτός από την περίπτωση που στο mount ανεβαίνει ο Zito, ενώ δύσκολος αντίπαλος για αυτούς αναμένεται να είναι οι Arizona Diamondacks, καθιστώντας τα μεταξύ τους παιχνίδια ντερμπι, οπότε και θα πρέπει να τα ψιλοαποφεύγετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου