Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Σε δύο ημέρες επίσημο Baseball

Αδέρφια Baseball Season!!!

Ένδοιαπωνική διέξενη. Ο Kenji Jojima σκοράρει πίσω από τον Suzuki των Athletics
Σε δύο ημέρες ξεκινά το πρώτο επίσημο παιχνίδι της MLB για το 2012 με τους Oakland Athletics να παίζουν εναντίον στους Seattle Mariners. Οι δύο αμερικανικές ομάδες χθες και σήμερα έπαιξαν η κάθε μία απέναντι σε δύο ιαπωνικές ομάδες τους Hanshin Tigers και τους Yomiuri Giants και... έχασαν παταγωδώς. Ή για να είμαι πιο ακριβής, έχασαν τρία στα τέσσερα παιχνίδια, γεγονός που αποδεικνύει το υψηλότατο επίπεδο που έχει το ιαπωνικό Baseball. Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να πει "Seattle και Oakland, σιγά τις ομάδες" και θα είχε απόλυτο δίκιο. Σε κάθε περίπτωση έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε το Αμερικανικό Πρωτάθλημα θεωρώντας ότι οι ομάδες τους είναι και τα top ανίκητα σχήματα. Να όμως που πολλοί παράγοντες μπορούν να επιρρεάσουν το παιχνίδι.

Κατ' αρχήν οι Ιάπωνες παίζουν σε σκεπαστά γήπεδα, που μπορεί να δημιουργήσει κάποια προβλήματα τους παίκτες (αν και υπάρχουν και στην Αμερική σκεπαστά) αυτό όμως που σίγουρα θα επηρέασε τους Αμερικάνους ήταν η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Όπως είπαν κάποιοι, οι ιαχές από τις κερκίδες ακούγωνταν όπως στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης, απαλλαγμένες δηλαδή από το ξενέρωτο "Let' go... και το όνομα της ομάδας" που ακούγεται μόνο στην Αμερική, όπου οι θεατές κάθονται σαν Παναγιές. Στην Ιαπωνία, οι κερκίδες πάλωντε, με συνεχείς φωνές και συνθήματα, τραγούδια, ταμπούρλα, τρομπέτες, σημαίες, thunder sticks, κόρνες, σειρήνες, γιουχάισμα και σφυρίγματα στον εχθρό και συνεχείς φωνές επιδοκιμασίας για τον φίλο. Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο. Φαίνεται λοιπόν πως τους έπεσε βαριά η ατμόσφαιρα, και ιδίως στους Mariners, οι οποίοι έχασαν από τους Tigers 5-1 και από τους Giants 9-3 στερώντας τη νίκη στον Ichiro Suzuki, ασχέτως αν σε κάθε του κίνηση οι Ιάπωνες ξεσπούσαν σε ουρλιαχτά λατρείας. Από την άλλη οι Athletics, κέρδισαν το πρώτο παιχνίδι με τους Giants 5-0 και έχασαν εκείνο με τους Tigers 12-6.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι καταπληκτικό είναι ότι μεθαύριο και την Πέμπτη τα δύο παιχνίδια λόγω διαφοράς ώρας με την Ιαπωνία θα μεταδοθούν στο site της MLB στις 13:10 και στις 12:10 αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου