Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Μία ματιά στους Taxas Rangers

Ο Yu Darvish με τα μακριά πόδια που προσφέρουν ιδιαίτερη δύναμη στα pitch του
Με μία λέξη οι Texas Rangers είναι ομαδάρα. Αρχικά δεν μου πολυάρεσαν αν και τελευταία έχω αναθεωρήσει. Το ευχαριστήθηκα όταν έχασαν από τους Giants το Πρωτάθλημα το 2010, όχι όμως και όταν έχασαν πέρυσι από τους μισητούς, μισητούς, μισητούς Cardinals. Μάλιστα είχαν φτάσει δύο φορές να απέχουν μόλις ένα strike μακριά (ή κοντά) από το World Series το οποίο τελικά και έχασαν.
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν πρόκειται για φοβερή ομάδα, η οποία φέτος αναμένεται να ειναι ακόμα καλύτερη.
Καταρχείν στο rotation της μπήκε ο Yo Darvish, ο οποίος είναι απλά χερούκλα. Τον έχουν κλείσει για 6 χρόνια και θα τον πληρώσουν 60 εκατομμυρια. Εδώ όμως υπάρχουν κάποια ερωτηματικά, καθώς οι περισσότεροι Ιάπωνες pitchers που έχουν πάει στην Αμερική δεν έχουν καταφέρει να γίνουν οι παίκτες που ήλπιζαν οι διευθυντάδες που τους έφεραν.
Το βασικό πρόβλημα με τον Yu είναι πως θα αντιδράσει σε δύο δεδομένα:
Πρώτον στον καιρό, καθώς το Arlington είναι πολύ ζεστό, αλλά και γενικώς στην Αμερική παίζουν στην ύπαιθρο, σε αντίθεση με την Ιαπωνία όπου τα γήπεδα είναι σκεπαστά, και άρα έχουν ελεγχόμενο περιβάλλον.
Δεύτερον στα πολλά παιχνίδια. Θα καταφέρει να βγάλει μία περίοδο 162 παιχνιδιών όπου θα ξεκουράζεται 4 ημέρες αντί τις πέντε ή έξι του Ιαπωνικού πρωταθλήματος το οποίο έχει σχεδόν τα μισά παιχνίδια; Άγνωστο.
Αν λοιπόν ξεπεραστούν αυτά και ο Yu αποδόσει ως νούμερο ένα ή νούμερο δύο pither, τότε το rotation των Texas με τους Feliz, Holland Harrisson και Louis γίνεται ένα από τα καλύτερα όλου του πρωταθλήματος.
Στη συνέχεια έχουμε και την φοβερή επίθεση των Rangers. Πέρυσι απέδοσαν εκπληκτικές χρονιές οι Napoli και Young οι οποίοι αν επαναλάβουν τα αποτελέσματά τους η συγκομιδή runs θα είναι εντυπωσιακή. Σε αυτούς βάλε τον Hammilton που είναι ροπαλά (αλλά τραυματίζεται συχνά) και τον Cruz που είναι επίσης ροπαλάρα αλλά βγαίνει συχνά strike out, και έχεις μία ομάδα με έναν εντυπωσιακό επιθετικό πυρήνα για να χτίσεις επάνω τους τους υπόλοιπους.
Άρα, οι Texas είναι από τις πρώτες μας επιλογές. Δύσκολα θα μας απογοητεύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου