Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Μία ματιά στους Μισητούς, Μισητούς, Μισητούς

Όσοι με παρακολουθείτε γνωρίζετε ότι με την τριπλή επανάληψη της λέξης "Μισητός" προμηνύω την ενασχόλησή μου με τους Saint-Louis Cardinals. Πρόκειται για μία ομάδα που με ενοχλεί "οπαδικά", όμως "στοιχηματικά" στην περυσινή χρονιά ήταν ένα σημαντικό αποκούμπι, καθώς ήταν ελάχιστες οι φορές που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και των αριθμών τους, κι έτσι, όποτε θεώρησα ότι βάσει των αριθμών θα έπρεπε να κερδίσουν, κέρδιζαν.
Τα πράγματα όμως δεν φαίνεται να είναι τόσο καλά φέτος, ασχέτως αν κάθε ομάδα που κερδίζει το World Series, το μόνο που μπορεί να θέσει ως στόχο για την επόμενη χρονιά είναι και πάλι να κατακτήσει τον ίδιο τίτλο. Το έχουν κάνει πολλές φορές οι Yankees με τελευταία το 2000, όμως για φέτος οι Cardinals εμφανίζουν προβλήματα.
Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι η ομάδα έχασε τρεις σημαντικές μονάδες σε τρία βασικά σημεία της.
Έχασε τον ιστορικό της προπονητή Tony La Roussa ο οποίος στα 16 χρόνια που έμεινε στο Saint Louis κέρδισε δύο πρωταθλήματα.
Έχασε τον καλύτερο προπονητή pitch τον Dave Dunkan και φυσικά έχασε τον καλύτερο παίκτη, τον Albert Pujols.

Ποιούς πήρε η ομάδα:
Τον Carlos Beltran, ο οποίος όμως έπαιξε στο San Francisco, αλλά δεν εντυπωσίασε. Αν θυμάμαι καλά χρειάστηκαν περίπου δύο ή τρεις εβδομάδες για να σημειώσει ένα Home run.
Επίσης επαναδραστηριοποιείται και ο Rafael Furcal, ο οποίος πέρυσι από την πρώτη ομάδα τον έστειλαν στις minor κατηγορίες, είναι 35 ετών και άρα δεν ξέρω κατά πόσο θα αποδόσει αυτά που περιμένει η διοίκηση.
Επίσης στο bullpen προστέθηκε ο J.C. Romero, ο οποίος επίσης πέρυσι πηγαινόρθε στους Minors και τους Majors, καταγράφοντας αύξηση στο ERA του.
Ανησυχίες καταγράφονται επίσης και για τον closer της ομάδας Motte, ο οποίος πέρυσι πέτυχε μόλις 9 saves στις 13.
Επιπροσθέτως υπάρχει προβληματισμός και για τον καλύτερο pitcher της ομάδας, τον Carpender, ο οποίος έχει έναν πόνο στην πλάτη, αλλά μάλλον θα είναι έτοιμος για το Opening Day.
Ετσι, μάλλον τα καλά ονόματα που έχει η ομάδα είναι αυτά που της μένουν. Ο Freese που πέρυσι σημείωσε το walkoff Homerun που έδωσε στην ομάδα το παιχνίδι 6 του WS και ο Molina, που είναι πολύ καλός catcher με φοβερό ρόπαλο, γεγονός δύσκολο να βρεθεί.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι Cardinals είναι ένα σίγουρο χαρτί, αλλά μάλλον θα πρέπει πρώτα να δούμε μερικά παιχνίδια τους στο Regular Season πριν τους επιλέξουμε με την ίδια σιγουριά που τους επιλέγαμε και πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου