Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Μία ματιά στους Cubs

Οι Cubs είναι μία ιστορική ομάδα που έχει ιδρυθεί το 1870. Την ίδια στιγμή όμως δεν είναι μία μεγάλη ομάδα. Ή τελος πάντως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλη ομάδα όταν δείχνει το παλμαρέ των τίτλων της. Η τελευταία φορά που άνοιξε την σχετική βιτρίνα ήταν για να βάλει μέσα το Κύπελο της National League το 1945, ενώ για World Series το 1907! 105 χρόνια πριν. Συνολικά δε οι παρουσίες της ομάδας στο σύγχρονο Post Season έχει επιτευχθεί μόλις έξι φορές. Κι όμως η ομάδα πραγματικά λατρεύεται από τους οπαδούς της, οι οποίοι γεμίζουν ασφυκτικά το γήπεδο και κάθε χρόνο λένε μεταξύ τους: "This year is the year".
Είναι λοιπόν "φέτος το έτος";
Δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν είναι.
Η διοίκηση προχώρησε φέτος σε σημαντικές αλλαγές, αλλά όχι παικτών... Διευθυντικών στελεχών. Μάλιστα έγινε η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της MLB που άλλαξε ταυτόχρονα και τον Γενικό Διευθυντή και τον Προπονητη της, διατήρησε όμως εν πολλοίς το σχετικά ηλικιωμένο και μη παραγωγικό roster της.
Στους επιθετικούς προσέθεσε τον Dejesus, ο οποίος όμως πέρυσι παρουσίασε κάμψη με averege ,240 από ,318 που ήταν το 2010, αν και παραμένει μία υποσχόμενη επιλογή. Παράλληλα η ομάδα έχει ως μεγάλο της σταρ τον -μάλλον πτωτικό σε απόδοση- Soto, ενώ πέρυισι αποζημιώθηκε από τους Castro και Barney. Σε γενικές γραμμές λοιπόν η επίθεση δεν αναμένεται να βελτιωθεί εντυπωσιακά. Άρα η ομάδα από το μόνο που μπορεί να περιμένει είναι η άμυνα, καθώς προσέθεσε τρεις νέους pitcers οι οποίοι θα πλαισιώσουν τον εμπειρο Garza, ο οποίος το 2011 κατάφερε και μείωσε το ERA του σε 3,32 αυξάνοντας τα Strikeout σε 197. Ενώ όμως πέτυχε αυτά, σημείωσε 10 νίκες και 10 ήττες, αποκομιδή χειρότερη από το 2010. Δηλαδή ενώ ο pitcer πήγαινε καλύτερα, δεν είχε την υποστήριξη από τους υπόλοιπους. Φοβάμαι ότι και φέτος οι Cubs θα πληρώσουν τα ίδια προβλήματα, καθώς και ο Volstad και ο Wood (ο Travis όχι ο Kerry) και ο Maholm δεν είναι τα ονόματα εκείνα που θα δώσουν φτερά στην ομάδα. Οπότε οι Cubs δεν θα είναι ούτε φέτος η πρώτη μου επιλογή, και σε γενικές γραμμές ως κανόνα θα έβαζα ότι με τους Cubs το under θα είναι μία καλή επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου