Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Μία ματιά στους Detroit Tigers

Το παιδοβούβαλο Prience Fielder
Οι Detroit Tigers είναι άλλη μία ιστορική ομάδα του Baseball, καθώς οι παίκτες της χτυπάνε με τα ρόπαλά τους μπάλες από το 1894 παρακαλώ. Στη νεότερη ιστορία της η ομάδα ήταν στα hi της στα μέσα της δεκαετίας του 1980, στη συνέχεια όμως εμφάνισε μία κάμψη που διατηρήθηκε μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000. Όμως, το 2006 η ομάδα πήρε το Πρωτάθλημα της American League και πέρυσι κατέκτησε το Division της, χωρίς όμως καλή συνέχεια στα Play Offs.

Φέτος όμως η ομάδα έχει αποφασίσει να σκίσει. Η Διοίκηση δεν τσιγγουνεύτηκε και κάνοντας την έκπληξη έδωσε 214 εκατομμύρια δολάρια, κλείνοντας για 9 χρόνια τον Prince Fielder, τον πιο δυναμικό πρωτοβασέο της MLB μετά τον μεγάλο Albert. Η εμφάνιση Fielder αναμένεται να έχει πολλά υπέρ στο lineup των Tigers και ένα κατά. Με τον Fielder στην θέση του clean up, πίσω ακριβώς από τον Cabrera, (που πέρυσι στο ρόπαλο έσκισε) οι αντίπαλοι pitchers δεν θα μπορέσουν να τον κάνουν pitch around τόσο συχνά, δίνοντάς του περισσότερα strike να χτυπάει. Το μόνο πρόβλημα της συνύπαρξης των δύο παικτών ίσως εμφανιστεί στην άμυνα, καθώς ο Cabrera θα πρέπει να πάει στην τρίτη Βάση, στην οποία έπαιξε τελευταία φορά το 2008 μόλις σε 14 παιχνίδια, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
Το δίδυμο Fielder και Cabrera συμπληρώνουν οι Peralta και Avila ως επιθετικές αιχμές. Μάλιστα ο τελευταίος πέρυσι βγήκε Silver Slugger με 19 home run και 82 RBI.

Πάμε τώρα στο pitch.
Εδώ το μεγάλο αστέρι είναι ο Justin Verlander που πέρυσι κέρδισε το Cy Young και βγήκε και MVP. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον δεν θα έχει και φέτος την ίδια εκπληκτική χρονιά, όμως ο άνθρωπος είναι άπαικτος και ακόμα κι αν καταγράψει κάμψη αυτή αναμένεται να είναι πολύ μικρή. Μαζί του στο rotation θα είναι ο Fister, ο οποίος ήρθε από τους Mariners. Ο δεξιόχειρος pitcher μπορεί να μην πετυχαίνει πολλά Strike Outs, έχει όμως καταπληκτικό control και τα Walks του είναι πολύ λίγα (έχει WHIP 1,06 όταν ο Verlander έχει 1,19). Επίσης στο rotation θα είναι και ο Porcello, ο οποίος όμως μόλις ανεβαίνει από το AAA, στην MLB, καταγράφει αμέσως αύξηση στο ERA.
Τέλος πάντως το άλλο μεγάλο κανόνι των Tigers έρχεται στο τέλος του παιχνιδιού. Ο λόγος για τον Jose Valverde. Για ΤΟΝ CLOSER, ο οποίος πέρυσι σε 49 ευκαιρίες για save, είχε απλά 49 saves. Απλά.

Με λίγα λόγια οι Tigers είναι ομάδα που θα μας δώσει νίκες και πιθανότατα θα μας δίνει και over, καθώς θα ανάψουν τα ρόπαλα των Cabrera και Fielder.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου