Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αλλαγές στο πρόγραμμα ενώ το Spring Training ξεκίνησε

Αυξάνεται κατά ένα παιχνίδι το Post Season του 2012

Μία καινοτομία που θα ισχύσει μόνο για φέτος εισήγαγε η MLB στο πρόγραμμα του 2012. Λόγω του μικρού χρόνου που δίνεται από το τέλος της κανονικής περιόδου μέχρι την έναρξη των play offs, αποφασίστηκε να υπάρξει ένα παιχνίδι ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο της Wild Card και στις δύο Λίγκες, που  θα γίνουν στις 5 Οκτωβρίου, δύο ημέρες μετά το τέλος της κανονικής περιόδου στις 3 Οκτωβρίου. Τα παιχνίδια αυτά θα αναδείξουν τους τελικούς συμμετέχοντες στο Post Season, οι οποίοι και θα υποδεχθούν τον αντίπαλό τους στο γήπεδό τους για τα δύο πρώτα παιχνίδια του ALDS και NLDS.

Το Spring Training σε πλήρη εξέλιξη

Να γυρίσουμε όμως τώρα στο παρόν, καθώς και με τη βούλα πλέον ξεκίνησε το Spring Training. Μετά το χθεσινό παιχνίδι των Seattle Mariners, οι οποίοι κέρδισαν 8-5 τους Oakland Athletics, σήμερα το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι το New York Yankees vs Philadelphia Phillies που ξεκινά στις 20:05 ώρα Ελλάδος. Υπάρχει και ένα ακόμη παιχνίδι ανάμεσα στους Boston Red Sox και τους Boston College Eagles, το οποίο ξεκινά στις 2 το ξημέρωμα, οπότε δεν θα ασχοληθώ με αυτό.
Yankees και Phillies λοιπόν, είναι δύο ομάδες που δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη εισαγωγή, όμως ακολουθώντας αυτό που ξεκίνησα με τους Giants, θα σας κάνω μία σύντομη παρουσίαση της φετινής τους κατάστασης.

Μία ματιά στους Phillies
Αξίζει να σας θυμίσω ότι οι Phillies δημιουργήθηκαν το 1883 και είναι η παλαιότερη και μοναδική επαγγελματική ομάδα σε όλα τα αθλήματα που δεν έχει αλλάξει ποτέ όνομα και πόλη. Κερδίζει εδώ και πέντε χρόνια το East Division της National League και δεν μπορώ να φανταστώ έναν λόγο γιατί να μην το κάνει και έκτη χρονιά.
Η ομάδα δεν έκανε πάρα πολλές αλλαγές, αλλά ακόμα και αυτές οι λίγες είναι right to the point, με σημαντικότερη την υπογραφή συμβολαίου με τον Jonathan Papelbon, τον closer που είχαν οι Red Sox. Επίσης, ανανέωση του συμβολαίου έκαναν οι πολύ καλοί Jimmy Rolllins και Jim Thome. Ο τελευταίος πρόκειται να μοιραστεί την πρώτη βάση με τον Ty Wigginton, ο οποίος ήρθε από τους Colorado Rockies. Εγώ να πω την αλήθεια μου, δεν είμαι ευχαριστημένος με τον Wigginton πέρυσι, όμως σε κάθε περίπτωση είναι μία καλή λύση στην τρύπα που έχει δημιουργήσει ο τραυματισμός του Ryan Howard, ο οποίος είχε μία επιπλοκή με τον Αχίλλειο και παραμένει εκτός.
Αυτό πάντως που παραμένει top of the top με τους Phillies είναι το Pitching Staff. Τα ονόματα είναι σχεδόν τρομακτικά: Roy Halladay (the Doc), Cliff Lee και Cole Hammels και σε αυτούς προσθέτουμε Joe Blanton (που έχει κάποια ζητήματα υγείας) και Vance Worley.
Με απλά λόγια, οι Phillies είναι μία νούμερο ένα επιλογή και πολύ δύσκολα θα χάνουν όταν έχουν τους τρεις πρώτους pitcher του mount. Αν και η επίθεση αποδειχθεί μέσα στο Spring Training αποδοτική, τότε μη φοβηθείτε ποτέ να τους επιλέξετε.

Μία ματιά στους Yankees
Και η Yankees είναι μία ιστορική ομάδα. Το λογότυπό τους είναι σχεδόν συνυφασμένο με την πόλη τους, ενώ διατηρούν ως ομάδα δύο μοναδικά ρεκόρ στην MLB. Έχουν πάρει 27 World Series και 40 πρωταθλήματα της American League, ενώ από το 1998 έχουν πάει στο Post Season 13 φορές (τους ξέφυγε μόνο το 2008). Τα πράγματα όμως φέτος δεν μου φαίνονται ιδιαίτερα ευοίωνα και νομίζω ότι η ομάδα θα είναι ευάλωτη, εκτός ίσως από τις ημέρες που θα ανεβαίνει στο βουναλάκι ο CC Sabathia. Με αυτόν οι φόβοι είναι λίγοι, στη συνέχεια όμως το rotation είναι ασταθές. Ο Phil Hughes πέρυσι ήταν τραυματισμένος και το fastball του επανήλθε μόνο προς το τέλος της χρονιάς. Αν είναι υγιής θα είναι και αυτός μία καλή περίπτωση όταν ανεβαίνει στο mount. Από εκεί και πέρα, ο Hiroki Kuroda που ήρθε από τους Dodgers και ο Michael Pineda, δεν νομίζω ότι είναι ονόματα αντάξια του CC. Στα θετικά των pitchers μπορούμε να προσμετρήσουμε τον Ivan Nova που πέρυσι ήταν εντυπωσιακός όποτε έπαιξε, αλλά και τον Mariano Rivera, που παραμένει ο top closer του παιχνιδιού. Είναι όμως η τελευταία του χρονιά, οπότε κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί.
Την ίδια στιγμή, δεν είναι πολύ καλή η διάθεση στη επίθεση. Εξαιρούνται ο Curtis Granderson και κυρίως ο Robinson Cano, που χτυπάει δύο χρόνια τώρα με συνέπεια. Κέρδισε επάξια την τρίτη θέση στο line-up και δεν αποκλείεται να κλέψει και την θέση του clean-up από τον Alex Rogdriguez. Ο τριτοβασέος της Νέας Υόρκης δίνει μία μάλλον κακή διάθεση στην ομάδα κάνοντας και τα υπόλοιπα ρόπαλα δείχνουν λίγο ψόφια. Ο A-Rod πέρυσι έπαιξε μόλις σε 99 παιχνίδια και φέτος άρχισε να κάνει κάτι δηλώσεις του στίλ "γέρασα και άρχισε να μου φαίνεται" και κάτι τέτοια. Δηλαδή μέχρι το 2017 που έχει συμβόλαιο τί θα γίνει; Θα παίρνει 25 μύρια το χρόνο και θα βαράει μπαρμπούτσαλα; Γερασμένος όμως άρχισε να φαίνεται και ο Captain Derec Jeter, ενώ μικρή κάμψη στην απόδοσή του είχε και ο Mark Teixera. Άρα μάλλον δεν αποκλείεται να δούμε μία συγκρατημένη επίθεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου