Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Για ποιο λόγο χάθηκε το Baseball από την Ολυμπιάδα

Δυστυχώς σήμερα η Ολυμπιάδα που ξεκινά δεν έχει στο πρόγραμμά της Baseball. Μοναδική αιτία γι' αυτό είναι ότι ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Riccardo Fraccari όταν πήγε να παρουσιάσει το αίτημά του για παραμονή του αθλήματος στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών, δεν κατάφερε να απαντήσει στη μόνη ερώτηση που θα ήταν ο καταλύτης της απόφασης.
Τον ρώτησαν: "Μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε ότι στις συνθέσεις των εθνικών ομάδων θα βρίσκονται τα μεγάλα αστέρια της MLB;" 
Τους απάντησε ως εξής: "Σας διαβεβαιώ ότι οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου θα έρθουν στο Ολυμπιακό τουρνουά.". 
"Δεν καταλάβατε -επανήλθαν οι αθάνατοι. Τα αστέρια της MLB θέλουμε. Αυτοί θα έρθουν ναί ή όχι;"
"Σας απάντησα -τους είπε ο Πρόεδρος. Θα έρθουν οι καλύτεροι παίκτες παγκοσμίως."
"Καταλάβαμε" κατέληξαν οι σύνεδροι. "Δεν μπορείτε να τους φέρετε".
Και φυσικά δεν μπορεί να τους φέρει ο άνθρωπος, διότι για να γίνει αυτό, θα πρέπει να σταματήσει για 15 ημέρες το πρωτάθλημα της MLB, καθώς οι Ολυμπιακοί γίνονται στην καρδιά της σεζόν. Οι όποιες προσπάθειες λοιπόν έχουν πέσει στο κενό, καθώς οι ιδιοκτήτες των ομάδων φυσικά και δεν μπορούν να κάνουν για 15 ημέρες παύση στο πρωτάθλημα και να έχουν κλειστά τα γήπεδα που βγάζουν εκατομμύρια με 30.000 θεατές κατά μέσο όρο κάθε μέρα το καθένα. Ούτε μπορούν να διακινδυνεύσουν έναν τραυματισμό κάποιου αστέρα τους που τον πληρώνουν 15 με 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Έτσι, η MLB κατέλειξε ότι το μόνο που μπορεί να δεχθεί είναι τη δημιουργία ενός τύπου Mundial του Baseball, το Baseball Classic το οποίο γίνεται κάθε 4 χρόνια, και σίγουρα σε περίοδο εκτός του πρωταθλήματος της Αμερικής, είτε τον Σεπτέμβριο, είτε τον Μάρτιο.

Αυτά για να ξέρετε για ποιο λόγω οι φετινοί αγώνες δυστυχώς δεν έχουν το αγαπημένο μας παιχνίδι στο πρόγραμμά τους, ενώ έχουν το αντιοικολογικό Golf. Ακριβώς επειδή το Golf μπορεί να φέρει τα μεγάλα του αστέρια. Και χέστηκαν οι αθάνατοι αν ένα γήπεδο Golf ρουφάει το νερό με το μπουρί.

4 σχόλια:

  1. Το είδα και εγώ αυτό. Τι μαλάκες που είναι!; Σε μας είχαν έρθει τα αστέρια; Τι βλάκες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε σε εμας είχαν έρθει τα αστέρια. Τα αστέρια έχουν πάει μονο στο Classic. Και αυτό με γκρίνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φίλε Κώστα η μοναδική φορά που είδα live αγώνα baseball ( τότε αδαης κ άσχετος με το άθλημα ) ήταν στους δικούς μας Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 κ μάλιστα πήγα στον τελικό των ανδρών μεταξύ Aυστραλιας και Κουβας . Για να είμαι ειλικρινής ήταν κ απο τους τελικούς που βρήκα εύκολα εισητηρια.... αφου το αγαπημένο μας baseball δεν είχε ζήτηση απο τους συμπατριώτες μας. δυστυχώς στην μοναδική μου επίσκεψη στις USA δεν υπήρχε πρωτάθλημα (πήγα Χριστούγεννα ).
    Πράγματι επειδή -δυστυχώς- οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν πλέον ένα τεράστιο event θεάματος με οικονομικές και πολιτικούς παραμέτρους η κάθοδος των επαγγελματιών -μετα και το ΝΒΑ- θα αποτελούσε βάση για μόνιμη παραμονή του baseball στους αγώνες κάτι τέτοιο εκτός απο την πρακτική διάσταση του χρονοδιαγράμματος και της ζημιάς που μπορεί να κανει οικονομικά στις ομάδες και τους πιθανούς τραυματισμούς των παικτών πρέπει να ξεπεράσει και το μόνιμο αγκάθι των επαγγελματικών αθλημάτων στις USA . Το anti doping control !!! οκ το αγαπημένο μας baseball δεν είναι American football αλλα δύσκολα μια αμερικανική ομοσπονδία θα δεχτεί ελέγχους -ειδικά σαν αυτούς της wada τουτεστιν οποτεδήποτε και απροειδοποιητα- όσο καθαροί και αν είναι οι παίκτες της.
    ο ισχυρός άνδρας της ΔΟE Jacques Rogge έθεσε σε συνέντευξη δημοσιογράφου της MLB το πλαίσιο - δικαιολογώντας την απόφαση να εξαιρεθεί το baseball απο τους αγώνες του 2012, 2016 - που θα χρειαστεί να επιστρέψει το αγαπημένο μας άθλημα στους Αγώνες "To be on the Olympic program is an issue where you need universality as much as possible. You need to have a sport with a following, you need to have the best players and you need to be in strict compliance with WADA and these are the qualifications that have to be met."
    Θεωρω λοιπόν ότι δύσκολα θα δούμε ξανά baseball σε Ο.Α. Ειδικά όταν λάβει υπόψιν κανείς ότι είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα που βγαίνει εκτός αγώνων μετα απο παρουσία σε αυτους - με εξαίρεση το πόλο που βγήκε το1936 και επέστρεψε μετα - εκτός και αν αλλάξει κάτι δραστικά προς το καλυτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς φίλε μου τα ζωντανά παιχνίδια που έχω δει και εγώ είναι μόλις τρια και τα θυμάμαι όλα. Τα δύο στην Ολυμπιάδα (Ελλάδα-Κούβα, Ελλάδα-Ιαπωνία) και το Red Sox @ Yankees στη Νέα Υόρκη.
      Όντως και το θέμα ντόπινγκ είναι από τα βασικά, αλλά αν υποθέσουμε ότι ξεπερνιώντουσαν τα άλλα ζητήματα θα μπορούσε να προσπεραστεί. Δεν πρόκειται όμως.

      Διαγραφή