Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Triple Play! again...

Αυτή η εβδομάδα μου έχει πάει πάρα πολύ καλά. Στις 12 προβλέψεις τις τελευταίες τρεις ημέρες έχω πετύχει τις 9. Δηλαδή ποσοστό 75% και σε αυτές, δύο φορές έχω πιάσει το παρολί. Μιά χαρά. Έτσι και σήμερα. Το εύκολο ήταν οι Phillies, οι οποίοι πηγαίνουν τρένο για το πρωτάθλημα που έχασαν πέρυσι όταν έπεσαν απάνω στους Giants (και δεν το περίμεναν κιόλας). Το λιγότερο εύκολο ήταν οι Red Sox, καθώς κανείς δεν ξέρει ποτέ πως θα αξελιχθεί ένα κορυφαίο derby, ενώ τέλος, ως εύκολο θα χαρακτήριζα και το under στο Tampa Bay @ Texas, καθώς ο ΟΠΑΠ είχε αρκετά υψηλό όριο (8.5)

Πάντως, για να μην νομίζετε ότι είμαι κανένας αιθεροβάμων που θεωρεί ότι ο κόσμος του Baseball είναι αγγελικά πλασμένος και όλοι είναι καλά παιδιά, ή ότι τέλος πάντων δεν υπάρχουν πάθη, θα σας παραπέμψω σε αυτό το βίντεο από το προχθεσινό παιχνίδι Yankees @ Red Sox. Εδώ λοιπόν ένας μικρός παραπάνω πανηγυρισμός στο homeplate μετά από Homerun, στα μούτρα δηλαδή του catcher και του pitcher, ήταν αρκετός ώστε στο αμέσως επόμενο at bat, ο pitcher να σημαδεψει στο πρώτο pitch το χέρι του batter, ανάβοντας τα αίματα, αδειάζοντας τους πάγκους και σταματώντας το ξύλο πραγματικά την τελευταία στιγμή, σε ένα παιχνίδι όπου σημειώθηκαν τέσσερα hit by pitch. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν έναν pitcher να σημαδέψει τον ροπαλιστή. Ο πιο γνωστός είναι να του σφηρίξει με τα σύμβολα των δαχτύλων του ο catcher ότι ο batter προσπαθεί να κρυφοκοιτάξει τα σύμβολα που στέλνει (o catcher) θέλωντας έτσι να καταλάβει αν θα του έρθει fastball, ή offspeed pitch. Αυτό συνήθως γίνεται όταν ο ροπαλιστής (και καλά) κοιτάζει το ρόπαλό του για να ευθυγραμμίσει τα νερά του ξύλου του ροπάλου, έτσι ώστε να μην το σπάσει. Ειδικός σε αυτό είναι ο Hideki Matsui. Μόλις το πάρει λοιπόν αυτό χαμπάρι ο catcher, έρχεται μία fast στο αυτί του ροπαλιστή, ο οποίος περπατάει μεν στην πρώτη, αλλά ξέρει  πια ότι τον έχουν καταλάβει και δεν ξανα κρυφοκοιτάζει.
Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που πάνε πολύ παλιά, τις οποίες και γνωρίζουν οι διαιτητές, γι' αυτό καμιά φορά βγάζουν προειδοποιήσεις στις ομάδες πριν αρχίσει το παιχνίδι, ότι μόλις χτυπηθεί ο ροπαλιστής, pitcher και batter θα βγουν από το παιχνίδι. Και πρέπει να ξέρετε ότι στο baseball οι διαιτητές έχουν το απόλυτο δικαίωμα αποβολής χωρίς προειδοποιήσεις. Κίτρινες και τέτοια δεν υπάρχουν. Του λες μία κουβέντα και έφυγες.
Για να σας πω μία ιστορία, πριν από κάνα μήνα οι Giants έπαιζαν με τους Seatlle (αν δεν κάνω λάθος) και ο pither τους ήταν Βενεζουελάνος, όπως και ο Sandoval. Φαίνεται λοιπόν ότι αυτοί οι δύο είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς από τα πρωταθλήματα της χώρας τους. Ανεβαίνει λοιπόν ο Sandoval, δέχεται έναν ball inside, δεύτερο ball inside και το τρίτο τον πετυχαίνει στο χέρι. Οι διαιτητές που προφανώς δεν γνώριζαν την έχθρα δεν είπαν τίποτα και ο Sandoval περπάτησε. Όταν όμως τελείωσε το inning μιλούσε πολύ δυνατά στον Bruce Botchi τον προπονητή του δείχνωντας προς τον παγκο των φιλοξενουμένων με μία διάθεση "ειδες που στο είπα ότι με αυτόν έχω ζητήματα και θα με χτυπήσει;"
Αυτά για σήμερα από τον μαγικό κόσμο του Baseball.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου