Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Against the odds

Σας έγραψα τα μπλα-μπλαδάκια μου χθες για το Moneyball κι έτσι σήμερα θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να πω πάρα πολλά, αλλά να μπω αμέσως στο ψητό.
Για πρώτο παιχνίδι σήμερα λοιπόν σκέφτομαι το Detroit Tigers @ Cleveland Indians. Το 615. Και σκέφτομαι να παώ και για την έκπληξη. Θα παίξω Ινδιάνους. Έχουν και καλή απόδοση (2,25) είναι και γηπεδούχοι, οπότε το πράγμα δείχνει promising. Βέβαια το τελευταίο διάστημα οι Tigers γαμούν και δέρνουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χάνουν κιόλας. Αυτή είναι άλλωστε η ομορφιά της καθημερινής αντιπαράθεσης. Κάποια στιγμή αλλάζουν τα πράγματα. Χθες λοιπόν οι Ινδιάνοι έχασαν. Και χάνουν αρκετά το τελυεταίο διάστημα από τους Tigers. Στα τελευταία παιχνίδια έχουν δεχθεί 30 πόντους και έχουν βάλει 14, ενώ στην αρχή της σεζόν είχαν κερδίσει 6 στα 8 παιχνίδια που είχαν παίξει με το Detroit. Το αποτέλεσμα είναι ότι εκεί που κάποτε το division παιζόταν στην ανάσα, τώρα οι Tigers είναι μπροστά 7,5 παιχνίδια. Τώρα για τους pitcer. Νομίζω ότι είναι μαγική εικόνα. Ο Carmona των Indians έχει 6-13 ρεκόρ, ενώ ο Porcello για το Detroit, έχει 12-8. Άρα θα έλεγε κανείς Porcello με χέρια και με πόδια. Για πάμε όμως να δούμε παρακάτω.
Porcello       Carmona
12-8 Record 6-13
5.01 ERA 4.84
88 K 96
36 BB 49
1.44 WHIP 1.34
Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ διαβάζω ότι ο Carmona είναι μιά χαρά. Σε όλα καλύτερος από τον Porcello. Και οι δύο είναι του ιδίου όμως δεν έχει λάβει το run support που χρειάζεται. Διότι καλή είναι η άμυνα, αλλά όπως έχουμε ξαναπει το πολύ πολύ να σου δώσει ένα παιχνίδι ισόπαλο 0-0. Θέλει και ρόπαλο. Πιστεύω λοιπόν ότι οι Ινδιάνοι θέλουν πολύ αυτή τη νίκη και θα την πάρουν. Indians λοιπόν.

Επόμενο παιχνίδι που θα επιλέξω είναι το επίσης περίεργο Los Angeles Dodgers @ Washington Nationals. Το 602. Το επιλέγω για να σας πω λίγα για τον Stephen Strasburg που θα παίξει για πρώτη φορά φέτος παρόλο που εγώ θα παίξω εναντίον του. Πρόκειται όντος για ένα φαινόμενο. Ήταν η νούμερο 1 επιλογή στα Drafts πέρυσι. Τον τύπο τον απόλαυσα κάθε φορά που τον είδα, όμως κατέστρεψε το χέρι του και επιστρέφει τώρα μετα την εγχείριση Tommy John κατά την οποία οι γιατροί παίρνουν τένοντα από τον μοιρό και τον βάζουν στον αγκώνα. Ο Strasburg λοιπόν επιστρέφει. Με τί ταχύτητα; Με ποιά συνέπεια; Θα τα δούμε αυτά. Κατά τη γνώμη μου ο Strasburg θα πάει καλά, αλλά δεν μπορεί να αντέξει πάνω από έξι innings, άρα δεν θα είναι μόνο ο starter που θα έχει σημασία αλλά και το Bullpen και σε αυτό το επίπεδο εγώ βλέπω ότι οι Dodgers θα πάνε καλύτερα, έτσι εμείς θα πάρουμε το 2,25 που τους δίνουν στον ΟΠΑΠ. Άλλωστε (το έχω ξαναγράψει) μου αρέσει ο Ted Lilly που θα pitchάρει για το LA. Θα πάω λοιπόν με τους Dodgers.
Update 18:30. Το παιχνίδι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην παιχτεί λόγω βροχής που εμφάνίζει πιθανότητα 90% πάνω από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Τελευταίο παιχνίδι το Milwaukee Brewers @ Saint Louis Cardinals. Το 610. Οι αποδόσεις είναι ίδιες (1,85 και για τους δυο) άρα από εκεί δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα. Πάμε λοιπόν να δούμε τους Pitcher που ούτε και αυτοί συνιστούν ένα έυκολο συμπέρασμα, καθώς και οι δύο στα προηγούμενα παιχνίδια με τον ίδιο αντίπαλο δεν τα πήγαν καλά. Απλά εκείνος των Brewers ο Gallardo τα πήγε χειρότερα. Έχει κερδίσει 1 και έχει χάσει 6 με 5,79 ERA. Από την άλλη ο Loshe για τους Cardinals έχει 3 νίκες και 8 ήττες με 5,10 ERA. Στα υπόλοιπα νούμερα βέβαια ο Gallardo είναι πολύ καλύτερος με τα 166 strikeouts του να ξεχωρίζουν μπροστά στα 89 του Loshe. Κι όμως εγώ θα πάω κατά του Gallardo. Θα παίξω τους μισητούς, μισητούς, μισητούς Cardinals, οι οποίοι πρέπει να ανακόψουν το Milwaukee που έχει τέσσερις νίκες σερί και να σταματήσουν την ανάπτυξη του δικού τους κακού σερί που τώρα βρίσκεται στις 2 ήττες.

Τώρα θα μου πείτε: "μεγάλε έγραψες πάρα πολλά και δεν μας έπεισες, διότι μάλλον οι πληροφορίες που παραθέτεις είναι εναντίον των επιλογών σου και όχι υπέρ". Δεν έχετε άδικο. Αφού λοιπόν δεν με πιστεύετε, παίξτε απλά πράγματα. Yankees κατά των Orioles (το 601) και Phillies κατά των Braves (το 604). Θα σκίσουν και οι δύο.

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κι απο εμένα.Σήμερα νομίζω θα είναι μια μέρα όπου κάποια φαβορί θα σπασουνε,γι'αυτο λοιπόν θα πάω με κάποιες εκπλήξεις καθώς και ένα στάνταρ.

    Το στάνταρ μου:

    605. Toronto Blue Jays - Boston Red Sox ΔΙΠΛΌ:
    Πιτσερ για τους Red Sox o Lester που τα παει καλα τελευταία και δεν δίνει πολλα hits και runs οπως επίσης έχει πολυ καλό ERA(2,70) απέναντι στους Jays.Αντίθετα o Perez που πιτσαρει για τους Jays έχει ERA(7.56) απέναντι στους Red Sox.Νομίζω πως η Νίκη είναι μονόδρομος για τους Red Sox σήμερα!

    Υπόλοιπα σημεία:

    600.Cleveland Indians - Detroit Tigers :Συμφωνώ με τον torch στην ανάλυση του και πιστεύω τον ασο,πιστεύω όμως περισσότερο το OVER 8,5 και θα πάω με αυτο!

    601.New York Yankees - Baltimore Orioles :ΔΙΠΛΌ
    Ο Hughes που πιτσαρει για τους Yankees δε μου γεμίζει το μάτι...και αν κρίνω με το τρόπο που έπαιξαν εχθές οι Orioles νομίζω πως σήμερα έχουν μια καλη ευκαιρία για να βάλουν Τη ΜΠΟΜΠΑ και να γίνουν αυτοί BOMBERS

    607. Florida Marlins - New York Mets :ΔΙΠΛΌ
    Και εδω ο πίτσερ της Florida δεν μου γεμίζει το μάτι και το ERA του απέναντι στους Mets είναι (3,97).Επίσης οι Mets εινα ομάδα που παει καλύτερα εκτός έδρας (ρεκόρ 38-35),ενω και οι Marlins δεν είναι ομάδα έδρας(ρεκόρ 28-42).Με σερί λοιπόν 3 νίκες οι Marlins (2 με Phillies, 1 με Mets) νομίζω πως ήρθε η ώρα της ήττας!

    Τελευταίο σημείο:

    613.Oakland Athletics - Kansas City Royals : ΆΣΟ
    Εδω θα πάω με το Oakland που έχει και καλύτερο πίτσερ στο λόφο αλλα και γιατί είναι ομάδα έδρας. αφου έχασε εχθές το πρώτο παιχνίδι σήμερα νομίζω θα κερδίσει

    Αυτα απο εμένα

    Καλη επιτυχία σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. File Torch

    Fausto Carmona ine o kaymenos tou Cleveland:-) min ta basketopoioume ola...

    Kai o tenondas apo to μηρο sto Tommy John.

    Kata ta loipa, na poume stous filous oti apo 1 Septemvriou, oi omades ehoun pleon 40 paiktes kai afto epitrepei stous managers perissoteres epiloges kai stous pitchers. An diladi o starter den travaei, pane grigorotera sto bullpen pou kai afto (kata tekmirio) ehei pio polla kai freska heria. Paraxenos minas o Septemvrios gia baseball...

    VIEJO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έφαγε ο Carmona φίλε Viejo όντως. Τί να κάνουμε. Τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια. Και ήταν και το μόνο που έχασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή