Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Σαν τον Φοίνικα...

Τόσο κουβά είχα καιρό να ζήσω. Όλα μέσα! Τί κι αν ήταν οριακά. Οι Tampa έχασαν με ένα run στο 15ο inning, οι Giants με ένα run στο 10ο αφού είχαν ισοφαρίσει και δεν κατάφεραν να σκοράρουν με γεμάτες βάσεις, οι Yankees, επίσης με ένα run και εκείνοι που έπρεπε να κερδίσουν με πάταγο, οι Rangers έφαγαν 15 και δεν κατάφεραν να σκίσουν αυτόν τον άχρηστο τον Santana. Ελπίζω λοιπόν σήμερα -μετά από αυτή την πανωλεθρία- να περάσουμε ξανά στις νίκες, καθώς είναι και τη τελευταία μου μέρα πριν την άδεια. Θα λείψω μέχρι τις 18 Αυγούστου, αλλά θα προσπαθώ να σας ανεβάζω σύντομες προβλέψεις, χωρίς όμως πολύ ανάλυση, καθώς το γράψιμο στο κινητό είναι λίγο εκνευριστικό. Άσε που στις παραλίες το 3G είναι ανύπαρκτη πολυτέλεια.
First thing first όμως, οπότε πάμε για τα σημερινά.

612 Arizona Diamondbacks @ Los Angeles Dodgers
Αυτό είναι το σόλο παιχνίδι της ημέρας, το οποίο όμως είναι δύσκολο. Οι D-backs έχουν 7 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια και οι Dodgers 6. Την ίδια στιγμή, οι pitchers που θα ξεκινήσουν έχουν ανάλογα στατιστικά και σε νίκες και σε ERA μή δίνοντας λαβή για να πατήσει κανείς. Θα βάλω λοιπόν εδώ τον παράγοντα έδρα. Παρά το ότι αυτός ο παράγοντας δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα στο Baseball, είναι αλήθεια ότι οι Dodgers φέτος βρίσκουν καταφύγιο στο Los Angeles, και ιδίως στην αρχή της χρονιάς ήταν αχτύπητοι εκεί. Τώρα έχουν 29 νίκες και 21 ήττες, ενώ αντιθέτως οι Κροταλίες εκτός έδρας έχουν 22 νίκες και 27 ήττες. Τα νούμερα δεν βγάζουν μάτι, αλλά τουλάχιστον δίνουν κάποιο trend.
Άσσος για τους Dodgers με απόδοση 1,70.

606 Los Angeles Angels @ Texas Rangers
Εχθές είναι αληθεια ότι δεν το περίμενα αυτό που έγινε. Σήμερα πάλι δεν μπορώ να φανταστώ τί θα γίνει, καθώς στο βουναλάκι ανεβαίνει ο Weaver (έχει μόνο μία ηττα) και απέναντί του ο Holland, o οποίος δεν είναι και το καλύτερο χέρι, έχει όμως πίσω του μία καλή άμυνα (αφήστε το χθες, ήταν εξαίρεση) Εγώ λοιπόν, φοβάμαι ότι δεν αποκλείεται σήμερα να δούμε την πρώτη ήττα του Weaver από τα μέσα Μαΐου. Ποιοί τον είχαν κερδίσει τότε; Σωστά μαντέψατε: Οι Rangers. Παίζεις όμως απέναντι στον Weaver; Δύσκολο. Γι' αυτό UNDER με όριο το 9,5 και απόδοση 1,75.

600 Baltimore Orioles @ New York Yankees
Και αυτό είναι ένα παιχνίδι που δύσκολα περίμενα να χαθεί χθες. Θα επανέλθω λοιπόν καθώς σήμερα στο βουναλάκι ανεβαίνει ο Nova, ο οποίος μπορεί με να μην είναι αυτό που ήταν πέρυσι, παραμένει όμως ένα πολύ γερό μπράτσο. Απέναντί του ένας νέος ο Tillman o oποίος έχει 3 νίκες και 1 ήττα σε τέσσερα παιχνίδια. Δεν μπορώ όμως να τον στηρίξω, καθώς οι Baltimore παραμένουν "πελάτες" των Yankees. Και μην ξεχνάμε ότι οι Yankees είναι μία ομάδα που έχει λύσεις και θα αντιδράσει στις 3 σερί ήττες που έχει καταγράψει.
Άσσος για τους Yankees με απόδοση 1,45.

601 Phileadelphia Phillies @ Washington Nationals
Ο Strasburg πριν λίγο καιρό κατέγραψε μία κάμψη με 3 σερί ήττες, όμως ανέκαμψε και έχει πετύχει δύο νίκες, σε τρία παιχνίδια, ενώ μία ήττα δεν του αποδόθηκε. Δεν έχει επανάλθει πληρως, κι έτσι ενώ τον εμπιστεύομαι, από την άλλη έχω και τους ενδειασμούς μου. Ο βασικός μου προβληματισμός είναι ο Cliff Lee, ο οποίος μπορεί μεν να τα πηγαίνει χάλια φέτος, όμως παραμένει καλό χέρι και έχει αναλαμπές. Φοβάμαι λοιπόν οτι σήμερα θα πέσουμε σε μία αναλαμπή του Lee και των Phillies. Γι' αυτό και θα σας δώσω δύο προτάσεις.
Άσσος για τους Nationals με απόδοση 1,60.
OVER με όριο 6,5 και απόδοση 1,85.

610 Saint Louis Cardinals @ Colorado Rockies
Αυτή τη στιγμή οι Rockies είναι η προτελευταία ομάδα της MLB. Εχει δε την χειρότερη επίδοση στην έδρα της με 20 νίκες και 32 ήττες. Πιστεύω λοιπόν ότι δεν θα δυσκολευτεί ο Lohse να τους κερδίσει, ο οποίος προέρχεται από τέσσερις νίκες, και κρατάει το ERA του πολύ χαμηλά στο 2,71.
Διπλό για τους Cardinals με απόδοση 1,65.


Ένα παιχνίδι με παρασκήνιο
Είναι περίεργο το παιχνίδι των Cubs με τους Pirates, καθώς ο Dempster δεν αποκλείεται μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι να μην είναι παίκτης των Cubs, καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία ανταλλαγών. Αν γίνει ανταλλαγή, ποιός θα ανέβει επάνω; Άγνωστο. Άρα γίνεται πολύ πιθανή η νίκη των Πειρατών με τον Burnett που περνάει δεύτερη νεότητα στο Detroit. Αν πάλι δεν φύγει ο Dempster, αυτό θα τον επηρεάσει; Πάλι άγνωστό, αλλά νομίζω πως μάλλον δεν θα του αρέσει. Σκεφτείτε το.

Τέλος ξαναλέω ότι έχω δει ότι σήμερα παίζει ο Lincecum, και δεν αποκλείω να κερδίσει, καθώς οι Giants έχουν καταγράψει 5 νίκες σερί και αν δεν νικήσουν σήμερα θα χάσουν την πρώτη θέση. Όμως εξακολουθώ να φοβάμαι ότι το φρικιό επηρεάζει αρνητικά τους υπόλοιπους παίκτες οι οποίοι δεν αποδίδουν καλά με αυτόν στο mount. Γι' αυτό και δεν το προσεγγίζω το παιχνίδι.

8 σχόλια:

  1. Μην αναρωτιεσαι γιατι πηγες οπως πηγες χθες, σε ακολουθησε ο Monokouvas... Ελπιζω σημερα να παμε καλυτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧαΧα
    Ο Monokouvas ειναι καλός φίλος. Με ακολουθεί από πέρυσι, οπότε δεν πιστεύω ότι ευθύνεται εκείνος για την τραγική χθεσινή ημέρα. Χαίρομαι όμως που το παρατήρησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα σε ολους..ειμαι και γω παθων..εχει 3 μερες παω κουβα..εν ξερω τι φταιει.ενω ειχα καλο σερι και ελεγα οτι βρηκα το παιχνιδι που με παει ηρθαν αυτες οι 3 μερες και απογοητευτηκα. ειδικα αυτο που εγινε εχθες με τους rangers..τι να πω.ξυπνησα να το δω κιολας...τελος παντων ευχομαι να γυρισει σημερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Number 14 χαίρομαι που αφήνεις σχόλιο και φυσικά λυπάμαι που το κάνεις μετά από τριήμερη αποτυχία. Μην εγκαταλήψεις όμως γιατί πρέπει να θυμάσαι. Στο Baseball, όλα γίνονται. Οι τελευταίου μπορούν να κερδίσουν τους πρώτους και οι πρώτοι μπορούν να καταστραφούν από τους τελευταίους. Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να γίνει σε άλλο ομαδικό παιχνίδι με τόσο μεγάλη συχνότητα όπως εδώ.

      Διαγραφή
  4. καλησπέρα καλησπέρα, με μια πρώτη ματιά στα παιχνίδια βλέπω ένα τερααααστιο over (6,5) απο το Oakland ως την Tampa Bay......
    ακολούθως βλέπω Washington Detroit k pirates

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kalispera kai apo mena egw vlepw detroit angeles kai cardinals....Kala tameia se olous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Detroit, Yankees και Nationals ήταν σήμερα το τρίο της καταστροφής

    ΑπάντησηΔιαγραφή