Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Φάγαμε τη μισή σεζόν

Τελευταία ημέρα του πρώτου μισού της χρονιάς, καθώς αύριο δεν έχει παιχνίδια και την Τρίτη γίνεται ο αγώνας All Star ανάμεσα στην National και την American League. Να σας πω εδώ, ότι μπορεί μεν ο αγώνας αυτό να είναι κυρίως exibition game, δεν στερείται όμως και ουσίας, καθώς η νικήτρια ομάδα καθορίζει ποια ομάδα θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στο World Series. Πέρυσι και πρόπερσι τη νίκη είχε πάρει η National League, αφού τα προηγούμενα 13 χρονια είχε χάσει 12 φορές (το 1997 το παιχνίδι είχε λήξει ισσόπαλο στο 11ο inning).
Σήμερα λοιπόν έχουμε και λέμε:

644 New York Yankees @ Boston Red Sox
Τις δύο προηγούμενες ημέρες οι Yankees κέρδισαν και στα δύο παιχνίδια που είχε το κουπόνι και παραχώρησαν ήττα μόνο χθες, στο βραδινό παιχνίδι της doubleheader ημέρας. Αιτία ήταν ο Doubront, ο οποίος κράτησε τα ρόπαλα των Bombers, οι οποίοι στο πρωινό παιχνίδι χθες έκαναν πάρτι. Όποτε χτυπούσαν ένα Homerun χτυπούσαν καπάκι και ένα ακόμη. Πιστεύω λοιπόν ότι αυτά που ίσχυαν τις προηγούμενες δύο ημέρες ισχύουν και σήμερα: Τον πρώτο λόγο θα έχει η επιθεση της Νέας Υόρκης. Ο Lester δεν πιστεύω ότι θα σταματήσει τα ρόπαλα, ενώ αντιθέτως ο Nova θα βάλει σιγαστήρα στην επιθεση των Boston και έτσι το παιχνίδι θα γύρει και πάλι υπέρ των φιλιξενούμενων.
Διπλό για τους Yankees με απόδοση 1,90.

635 Atlanta Braves @ Philadelphia Phillies
Τα χω ξαναπεί. Οι Phillies φέτος είναι ανγώριστοι. Είναι στη χειρότερη θέση που είχαν τα τελευταία 12 χρόνια. Ταυτόχρονα έχουν τρεις ήττες σερί από τους Braves και αν χάσουν και σήμερα θα έχουν σκουπιστεί μέσα στο γήπεδό τους από την Ατλάντα για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια. Θεωρώ ότι αυτό δεν θα συμβεί. Νωρίτερα στη σεζόν έσπασε μία τέτοια παραδοση, δεν νομίζω ότι θα ξανασπάσει. Πιστεύω ότι ο Howard που γύρισε από τον τραυματισμό του στον Αχίλλειο τένοντα (και προχθες πήγε 2 στα 4) θα προσφέρει και ψυχολογικά αλλά και ουσιαστικά στην ομάδα βελτιώνοντας την επίθεση. Νομίζω μάλιστα ότι σήμερα είναι ιδανική ευκαιρία να το κάνει, καθώς στο βουναλάκι θα έχει απέναντί του τον Jurrjens με το ERA 5,19.
Άσσος για τους Phillies με απόδοση 1,75.

641 Cincinnati Reds @ San Diego Padres
Ο Cuerto των Reds μου είναι πολύ συμπαθείς. Γενικά παίζει πολύ καλά και στις τελευταίες δύο ήττες, η κύρια αιτία ήταν η έλλειψη run support καθώς οι επιδόσεις του ήταν αξιοπρεπέστατες. Απέναντί του οι Παπάδες θα παρατάξουν τον Marquis, ο οποίος στα τελευταία 10 παιχνίδια του έχει γράψει μόνο μία νίκη, 8 ήττες και ένα no decision. Θα έλεγα λοιπόν ότι οι δυνατοί Reds, είναι λογικό να κερδίσουν τους ουραγούς του West Division.
Διπλό για τους Κόκκινους με απόδοση 1,60.

632 Chicago Cubs @ New York Mets
Σήμερα στο lineup των Cubs επανέρχεται ο Dempster (για πολύ μεγάλη χαρά του φίλου μου Bone). Αυτό δεν σημαίνει (τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου) άμεση νίκη των Cubs. Το αντίθετο θα έλεγα, λόγω του Niese που ανεβαίνει στο βουναλάκι για τους Mets. Ο Pitcher της Νέας Υόρκης προέρχεται από τρεις νίκες όπου έχει δεχθεί μόλις 3 runs. Αν βάλουμε στην εξίσωση το γεγονός ότι οι Cubs είναι προτελευταίοι με την λιγότερο παραγωγική επίθεση, νομίζω ότι το αποτέλεσμα στον Χ λέει νίκη των Mets, αλλά κυρίως UNDER με όριο 7,5  και απόδοση1,85.


639 Baltimore Orioles @ Los Angeles Angels
Τόσο οι Baltimore όσο και οι Los Angeles είναι ικανοποιημένοι με το σημείο που βρίσκονται σήμερα. Οι πρώτοι διότι δείχνουν ικανοί να πετύχουν την πρώτη σεζόν μετά από 14 χρόνια με ποσοστό νικών πάνω από ,500 και οι δεύτεροι διότι ενώ έδωσαν ένα σκασμό λεφτά στην αρχή της χρονιάς, στο ταμπλό δεν είδαν τα αποτελέσματα για τα οποία πλήρωσαν.
Σήμερα, παίζουν το τελευταίο από 4 παιχνίδια στα οποία οι Angels έχουν πάρει τα δύο. Πιστεύω όμως ότι ο Chen (αν και γνωρίζετε τις αντιρρήσεις μου με τους Ασιάτες pitcher) έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες να κερδίσει απ' ότι έχει ο Mills, ο οποίος το μόνο καλό που έχει να επιδείξει σε όλη του την καριέρα είναι δύο νίκες απέναντι στους Orioles. Και θα με ρωτήσετε εύλογα "και αυτό δεν σε ανησυχεί"; Θα πω "όχι", διότι πιστεύω ότι οι νίκες αυτές ήταν συγκυριακές, καθώς ο rookie στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο έτοιμος. Αν έχει ERA 4,47 σε ομάδα ΑΑΑ, τότε όταν δει παίκτες Major League τί θα πρέπει να έχει; Θα πάω λοιπόν για την έκπληξη.
Διπλό για τους Orioles με απόδοση 2,25.

16 σχόλια:

  1. Κώστα επανέρχομαι στο σχόλιο μου απο το πρωινό σου post.... αφού περίμενα ανάλυση για το ντέρμπι Burnett vs Lincecum .....ούτε μια κουβέντα ?? άρρωστος είσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τα δύο σχόλιά σου τα είδα ταυτόχρονα, οπότε απαντώ εδώ και για τα δύο.
    ΠΡΙΤΣ που θα έκανα επίσημη ανάλυχη για αυτό το παιχνίδι. Αυτό το μαλακισμένο (ξέρεις ποιο εννοώ) κέρδισε ένα παιχνίδι στις 28 Απριλίου και άλλο ένα στις 27 Ιουνίου (είχε προηγηθεί και μία νίκη στις 22 Ιουνίου που όμως δεν του αποδόθηκε) Στη θέση του, θα είχα δώσει πίσω τα μισά από τα 18 εκατομμύρια που με πληρώσουν φέτος και τα μισά από τα 22 που θα έπαιρνα του χρόνου. Θα ζητούσα και συγγνώμη και θα ζητούσα να με βάλουν σαν καλό παιδί στο Bulpen. Ήθελε και 21,5 εκατομμύρια το φρικιό. Και τον έχω και στην ομάδα μου στο Fantasy και μου πηδάει τα στατιστικά. Άκου ERA 6.08. Τον περιμένω να κάνει 5-6 ήττες και μετά θα σκεφτώ να τον βάλω να κερδίζει. Ίσως με τους Padres, ή τους Cubs και μόνο στο AT&T Park.
    Από την άλλη έχεις τον Burnett που το έδιωξαν οι Yankees πέρυσι με 11 νίκες 11 ήττες (όχι και χάλια δηλαδή) ενώ ο Lincecum είχε 13 νίκες και 14 ήττες. Και ο άνθρωπος (που τον έβριζα με όλη τη δύναμη των πνευμόνων μου, διότι μου είχε στοιχίσει πολύ) μετά και τα ράματα στο μάτι του, έχει 9 νίκες και 2 ήττες με ERA 3,74. Και εντός έδρας μόνο νίκες παρακαλώ!!!
    Με ποια λογική λοιπόν να κάνω πρόβλεψη; Σύμφωνα με τα νούμερα γράφει παντού Pirates. Μόνο τον MaCutchen να βάλεις φτάνει. Θα μου πεις και οι Giants έχουν τον Cabrera. Όμως φαινεται ότι και οι επιθετικοί του Σαν Φρανσίσκο όταν ανεβαίνει στο βουναλάκι ο Lincecum αρχίζουν τους ψίθηρους και δεν τους βγαίνει να παίξουν καλά. Οπότε;
    Οπότε δεν προτείνω Giants. Δεν ξέρω τί θα γίνει. Μάλλον θα χάσουμε. Και απέναντι στους Giants δεν παίζω. Χαθήκαν τα παιχνίδια; Τόσες προβλέψεις έδωσα.
    Θα δώ το παιχνίδι, θα τρώω τα νύχια μου, στην πρώτη μαλακία θα μουτζώνω με χέρια και με πόδια και στο τέλος θα το καταπιώ ήρεμα ήρεμα.
    Τώρα αν παρελπίδα κερδίσουμε θα χαρώ σαν μικρό παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγγνώμη αν σε βασανισα με το τσιγκλισμα για ανάλυση μεταξύ δυο pitcher που αγαπάς-μισεις ....
      σήμερα εγω βλέπω τα εξής :
      Νικη για την TAmpa bay λόγω shields
      Νικη για N.Y.Mets
      θα συμφωνήσω μαζι σου για Ν.Υ.Υankees Cincinati reds και Orioles
      θα προσθέσω την έκπληξη των twins αφού οι rangers κατεβάζουν έναν αδύναμο pitcher πιο Πολυ για να τον δοκιμάσουν-δώσουν παιχνίδια ενάντια σε μια απο τις πιο αδύναμες ομάδες

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη που θα διαφωνήσω μαζί σου, αλλά ο Roy Oswalt δεν είναι νέος πιτσερ. Περύσι και πρόπερσι έπαιξε στους Phillies με αρκετή επιτυχία. Μήπως εννοείς νέος στην ομάδα, αλλά δεν πιστεύω ότι τον πήραν για να τον δοκιμάσουν Ξέρουν τί πήραν.

      Διαγραφή
    3. Φύγε μαλακισμένο. Ούτε τέσσερα innings δεν εβγαλε.

      Διαγραφή
  3. Μπορώ να ρωτήσω και εγώ κάτι μιας και είναι η ώρα μου;;;χαχαχαχαχα.....
    Άσχετες μεν για τις προβλέψεις σχετικές δε για το baseball...
    1η. MLB 12 THE SHOW ή MLB 3K? Ποιο είναι το καλύτερο γιατί ήρθε η ώρα να πάρω ένα...
    2η. Πληροφορίες για τις ομάδες baseball που θα βρω;

    Όσο για τις προβλέψεις ένα θα πω (μάλλον δύο)!!!! GO CUBS (άργησα μεν αλλά πάλι χαρούμενος είμαι)!!! GO YANKEES!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω παίξει μόνο το MLB 2K, αλλά λένε ότι το The Show είναι καλύτερο.
      Ποιές ομάδες; Της Ελλάδας;

      Διαγραφή
    2. Από εμένα. Επειδή όμως σήμερα φέβγω με άδεια και θα γυρίσω την επόμενη εβδομάδα, στείλε μου στο cdavlos@tellas.gr τί θέλεις να μάθεις και θα σου απαντήσω.

      Διαγραφή
    3. Bone ... τι να σου πω... οτι μου χαλασαν οι χαζοCubs ολόκληρο δελτίο.... Κωστα δεν το προσεξα το under που περασε.... πηγα και εγω με τον Νiese και με εστειλε αδιαβαστο περασαν οι αγαπημενοι μου Tigers (ανεβαζουν αποδοση -νομιζω- την καταλληλη στιγμή για να πιασουν το τρενο των Play off) πιανω και την super ανατροπη των Rays..και την τρωω απο τους (lovable μεν) loosers ...
      Ευτυχως περασε η δυαδα που φορτωσα οταν ειδα το 7-0 με Reds και Υankees και ρεφαρα....

      Διαγραφή
    4. Εμένα με έφτιαξαν οι Yankees (να είναι καλά όλο το τριήμερο οι άνθρωποι) και με χάλασαν πολύ οι Phillies. Τόση ξεφτίλα δεν την αντέχω. Οι Baltimore δεν με ενόχλησαν τόσο, διότι άλλωστε ήταν έκπληξη που πήγαινε για πολλά. Όσο για τους Cubs, ναι μεν πέτυχα το unden αλλά -μα την Παναγία- το σκόρ το περίμενα απολύτως ανάποδα. Όχι 7-0, αλλά 0-7.
      Όσο για τους Tigers (που δεν είναι η ομάδα μου) τους θέλω σαν τρελός στα play offs. Τους έχω στοιχηματίσει από την αρχή της χρονιάς να πάρουν το World Series.

      Διαγραφή
    5. το world series θα είναι πολύ ωραίο φέτος γιατί έχουμε αρκετές ομάδες που μπορούν να φτάσουν ως εκεί... συγχωρέστε με αν κάνω κάποιο λάθος αλλά η άποψή μου είναι...εξάλλου από τα Χριστούγεννα ασχολούμαι με το baseball και δεν τα ξέρω πολύ καλά...

      Διαγραφή
  4. Άσχετο αλλά θα το ρωτήσω.
    Τι συμβαίνει όταν μια μπαλιά που πάει για άουτ καταφέρει να τη χτυπήσει ο μπάτερ; Παίζει κανονικά ή είναι άουτ έτσι κι αλλιώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποθέτω ότι ως "άουτ" εννοείς "ball" διότι μπαλιά άουτ δεν υπάρχει. Μόνο οι παίκτες βγαίνουν άουτ στο Baseball. Αν λοιπόν εννοείς τί γίνεται αν ένας ροπαλιστής χτυπήσει ένα pitch που είναι εκτός strike zone και άρα λογίζεται ως ball, η απάντηση είναι ότι το χτύπημα υπολογίζεται κανονικά ασχέτως την κατάληξη. Δηλαδή: αν η μπάλα σκάσει μέσα στο γήπεδο και ο παίκτης φτάσει στην πρώτη βάση είναι hit. Αν σκάσει εκτός γηπέδου (στις κερκίδες) είναι φάουλ, αν η μπάλα πιαστεί στον αέρα ο παίκτης είναι άουτ ( δηλαδή βγαίβει από αυτόν τον γύρω και επιστρέφει στον πάγκο.
      Αν δεν κατάλαβα τί έννοείς ξαναρώτησε με όσες φορές θέλεις χωρίς κανένα πρόβλημα.

      Διαγραφή
  5. Πολύ σωστά κατάλαβες τα κουλά που έγραψα χθες και ευχαριστώ για την απάντηση.
    Καλή άδεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή