Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Δυσκολο κουπόνι μεν, με επιλογές δε

Το σημερινό πρόγραμμα δεν έχει εντυπωσιακά ονόματα, με εξαίρεση τον Sabbathia και τον Halladay, ενώ στο κουπόνι του ο ΟΠΑΠ έχει και ένα παιχνίδι που μπορείτε να επιλέξετε μόνο του. Με αυτό και θα ξεκινήσω.

612 Texas Rangers @ Oakland Athletics
Το παιχνίδι δεν το βάζει τυχαία ο ΟΠΑΠ μόνο του. Είναι δύσκολο. Οι Rangers είναι μεν κορυφή στο division τους, έχουν όμως πέντε νίκες και πέντε ήττες απέναντι στους Athletics, ενώ ο Colon στη μία συνάντηση απέναντί τους έπαιξε για 8 innings και δεν δέχθηκε ούτε run. Θα ήταν λογικό λοιπόν όλα να λένε Athletics, που έχουν και τεσσερις νίκες σερί και ρολάρουν καλά. Εγώ όμως έχω μία (αστήρικτη η αλήθεια είναι) αίσθηση ότι τα στατιστικά δεν είναι καλοί οδηγοί σε αυτό το αμφίροπο παιχνίδι και θα πάω υπέρ του Roy Oswald, ο οποίος αν βρεθεί σε καλή μέρα δέχεται πολύ λίγα runs.
Βάζω λοιπόν διπλό για το Texas με απόδοση 1,75.


600 Toronto Blue Jays @ New York Yankees
Για τους Yankees έπαιξα και χθες και δικαιώθηκα, καθώς ο ομάδα πάει τραίνο. Την ίδια στιγμή χθες οι Blue Jays "έχασαν" τον Bautista, o οποίος τραυματίστηκε στον καρπό μετά από ένα ιδιαιτέρως δυνατό swing. Άρα, με ένα καλό ρόπαλο στην λίστα τραυματιών για το Τορόντο και με τον Sabbathia να επανέρχεται από τη λίστα τραυματιών για τους Yankees, το παιχνίδι πιστεύω ότι γέρνει στη Νέα Υόρκη, εξού και η χαμηλή απόδοση.
Άσσος για τη Νέα Υόρκη με απόδοση 1,40.

610 Baltimore Orioles @ Minesotta Twins
Οι Twins ξέσπασαν χθες πάνω στη Βαλτιμώρη και κέρδισαν με 19-7. Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να πει ότι δύσκολα θα επαναλαμβανόταν ένα τόσο ανοιχτό παιχνίδι. Από την άλλη όμως, έχουμε στο παιχνίδι να ανεβαίνουν στο mount δύο pitchers άγνωστοι, οι οποίοι επιστρατεύονται για να κλείσουν τις τρύπες των τραυματισμών στο rotation και των δύο ομάδων. Ο ένας δεν έχει καμία επίσημη μέτρηση καθώς προέρχεται από ΑΑΑ (που δεν πήγαινε και πολύ καλά) και ο άλλος έχει ERA 5,06. Προβλέπω λοιπόν και πάλι τα ρόπαλα να χτυπούν.
OVER με όριο το 9,5 και απόδοση 1,75.

611 Pittsburgh Pirates @ Colorado Rockies 
Οι Pirates το τελευταίο διάστημα πάνε καλά, όμως προέρχονται από δύο ήττες και ο pitcher που ανεβαίνει στο βουναλάκι σήμερα (ο Benard) όποτε παίζει μαζί τους χάνει. Και χάνει τόσο άσχημα, που του αποδίδονται τα L ακόμη κι όταν παίζει για λίγα innings. Βέβαια ούτε ο Friedrich των Rockies είναι καλύτερος στα στατιστικά του, όμως μου εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα του ρολάρει.
Άσσος για τους Βράχους με απόδοση 1,75.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

614 Philadelphia Phillies @ Los Angeles Dodgers
Αυτό το παιχνίδι το επιλέγω λόγω του Halladay. Ο γνωστός και ως Doc επιστρέφει από το Disabled List για να προστεθεί στους Upton και Utley που έχουν επίσης ενεργοποιηθεί, κάνοντας τους Phillies να μοιάζει περισσότερο στην ομάδα που κέρδιζε την πρώτη θέση του Division της τα προηγούμενα εννέα χρόνια. Αντιθέτως οι Dodgers δεν πάνε καλά και φαίνεται να παίζουν σαν χαμένοι στο γήπεδο. Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί ο pitcher που θα παίξει (εξού και το ΠΡΟΣΟΧΗ στο παιχνίδι) γεγονός που δείχνει σε ποσο μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται η ομάδα.
Κάνοντας αυτές τις σκέψεις πιστεύω ότι δύσκολα θα αλλάξω την απόφασή μου να στηρίξω τους Phillies, ασχέτως ποιός θα αναλάβει το μπαλάκι για το Los Angeles.
Διπλό για τους Phillies με απόδοση 1,55.

Τέλος θα σας δώσω και ένα hint για ένα ακόμη παιχνίδι. Το ότι δεν συμπεριλαμβάνω στις προβλέψεις μου τους Giants θα πρέπει κάτι να σας λέει.

14 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σε όλους τους κολλημένους με αυτό το αμερικάνικο άθλημα (βάζω και εμένα μέσα).Λοιπόν Κώστα δεν ξέρω γιατί έχεις βάλει διπλό στο Texas @ Oakland αλλά νομίζω ότι δεν θα σε δικαιώσει...Τέλος πάντων, θα γράψω και εγώ τρεις προβλέψεις.Με βάσει τα στατιστικά θα πάω, όπως πάντα.


    1η) Cleveland Indians @ Tampa Bay Rays.
    Εδώ αν θέλετε να παίξετε με βάση τα στατιστικά των pitchers θα σας συνιστούσα να μην το κάνετε.Γιατί; Γιατί πολύ απλά στα W-L είναι πολύ κοντά. Ο δε Josh Tomlin (CLE) έχει 5-5 W-L και 5.45 ERA. Και ο Matt Moore (TB) έχει 5-6 W-L και 4.42 ERA. Λοιπόν τώρα με βάση τα στατιστικά κλείνουμε προς τους Ινδιάνους. Αλλά με βάση εμένα κλείνουμε προς τις ακτίνες.

    2η) San Francisco Giants @ Atlanta Braves
    Λοιπόν εδώ θα είμαι σύντομος. Όπως και να το πάρεις εδώ, είτε με στατιστικά είτε με την λογική, όλα κλείνουν για τους Γίγαντες. Οι pitchers μιλάνε από μόνοι τους. Barry Zito (SF) 7-6 W-L και 4.02 ERA. Jair Jurrjens (ATL) 3-2 W-L και 4.97 ERA. Μπορεί τώρα μου πει κάποιος ότι είναι αυτοί σχεδόν το ίδιο. Όχι με βάση την λογική δεν είναι.

    3η) St. Louis Cardinals @ Milwaukee Brewers
    Εδώ πιστεύω ότι δεν θέλετε και πολύ ανάλυση για τον αγώνα. Εδώ (δυστυχώς για μένα και για άλλα δύο άτομα σίγουρα) θα επικρατήσουν οι Cardinals. Οπότε λέω ένα διπλό για τους Cardinals.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Bone. Όπως γράφω κι εγώ στο πρώτο παιχνίδι του Τexas τα στατιστικά είναι υπέρ του Oakland. Άρα μάλλον έχω δει όνειρο, γι αυτό παίζω υπέρ των Rangers. Το ίδιο όμως κάνεις κι εσύ σε δύο παιχνίδια που είναι απίστευτα αμφίρροπα και το πρώτο και το δεύτερο. Από τα τρία που επιλέγεις μόνο το τριτο θεωρώ ότι είναι σίγουρο. Στα άλλα δύο έχω αμφιβολίες.

      Διαγραφή
    2. Εγώ αν δεν ήμουν σίγουρος δεν θα τα έλεγα...αλλά θα δούμε το βράδυ-αύριο το πρωί.

      Διαγραφή
    3. Σίγουρος δεν μπορείς να είσαι ποτέ για το μέλλον. Το ότι τα πιστεύεις, αυτό το πιστεύω κι εγώ. Και καλά κάνεις. Εύχομαι να βγουν όλα.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα και απο εμένα λόγω τρεξίματος δεν κατάφερα να ποσταρω πιο νωρίς και τώρα απο το κινητο γράφω, σήμερα δύσκολα πράγματι τα παιχνίδια και θα παω με τα φαβορί ( αν και οι αποδόσεις δεν μου αρέσουν καθόλου) δηλαδή βλέπω (και έπαιξα) New York Yankees ( ισχύει οτι έχω πει χτες ) Detroit tigers ( πάλι λόγω φόρμας και έδρας ) και cincinati reds ( λόγω cueto) .
    Όπως είπα οι αποδόσεις ( με εξαίρεση τους tigers που είναι και το πιο δύσκολο) είναι υπερβολικά χαμηλές ( οι Yankees έπεσαν στο 1.30 αφου πρέπει να ήταν το στάνταρ της ημέρας ) και πραγματικά δεν ξέρω ποσο αξίζει το ρίσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίταξε. Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο να πετυχαίνω το αποτέλεσμα έστω και με χαμηλή απόδοση, παρά να αναζητώ τα μεγάλα κέρδη. Αν είναι δηλαδή να πάω για απόδοση τη θέλω να είναι πάνω από 2,00. Και τότε η κάπα αύλα που νοιώθω είναι μεγαλύτερη

      Διαγραφή
    2. Οκ σιγουρα το να πετυχαινεις οποιοδηποτε παιχνιδι ειναι σημαντικο απλα απο μαθηματικής πλευρας και βασει πιθανοτητων δεν συμφερει. Στο baseball λογω του οτι υπαρχουν δυο μονο αποτελεσματα βλεπεις αποδοσεις πανω απο 2.00 μονο στα πολυ Οutsider. Σιγουρα το να πιανεις ενα τετοιο παιχνιδει ειναι κ.υλα το ιδιο ομως ξενερωτικο ειναι να χανεις δελτιο απο παιχνιδι του 1.30.

      Παρεπιμπτοντως συγχαρητηρια ΚΑΙ για τις χτεσινες σου προβλεψεις και για το 4στα5 (αν και οι Phillies το ταλαιπωρησαν το πραγμα) και στον Bone για το 2στα3
      Και εγω 2στα3 αλλα με διπλή πικρα αφου το ταμειο μου το στερησε η αγαπημένη μου ομάδα που σφυροκοπήθηκε απο το L.A.
      Δηλωνω οτι ηταν η τελευταια φορα που την παιζω (με εξαιρεση ισως οταν ξεκιναει ο Verlander) αφου συνηθως μου φερνει γρουσουζια....
      Αυτα τα ολιγα και καλη μερα

      Διαγραφή
    3. Εγώ θα έλεγα ότι γουστάρω να στοιχηματίζω στην ομάδα μου, αλλά μόνο για νίκη. Τώρα με τον Zito δεν επρόκειτο να τους παίξω με τίποτα. Αυτός ο κωλόγερος όμως εξακολουθεί φέτος να με εντυπωσιάζει.
      Τους Phillies τους παρακολούθησα από το 8ο και μετά (όταν άξιζε δηλαδή) και η αλήθεια είναι ότι εκεί με τον Kemp στην πρώτη βάση και τον Ethier στο ρόπαλο τα χρειάστηκα λίγο. Καθάρισε όμως και ο Papelbone πολύ καλά.

      Διαγραφή
  3. Ρε γαμώτο...Να πιάνω τα outsider (όπως λέει και ο Κώστας) και το σίγουρο (που το θεωρούσα και εγώ σίγουρο) δεν το έπιασα...Αυτά έχει το baseball...Βέβαια να πω την αλήθεια τα συναισθήματα (για τον τελευταίο αγώνα) είναι μικτά...Και "στεναχωρήθηκα" που έχασα τον αγώνα, αλλά και χάρηκα που έχασαν οι μισητοί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ χάρηκα επιπλέον που έπιασες τους Giants. Άκου shoutout ο Zito. Τελικά φέτος έχει έρθει ο κόσμος άνω - κάτω.

      Διαγραφή
    2. Ετσι ειναι αυτα μια πανω μια κατω..... rollercoaster
      Φιλε Βοne δεν μας εχεις πεί (η τουλαχιστον εγω δεν εχω καταλαβει) τι ομάδα είσαι .....

      Διαγραφή
    3. Όταν λες ομάδα τι εννοείς; Ομάδα στην Ελλάδα; Ομάδα στην MLB; Τι εννοείς; Γίνετε πιο σαφείς ρε παιδιά....χαχαχαχαχαχαχα.......

      Διαγραφή
    4. Νομίζω ότι σε αυτό το site μόνο περί MLB γίνεται λόγος. Αν έχω καταλάβει σωστά πάντως, νομίζω ότι είναι Cubs, αλλά φοβάται να το πει φωναχτά :-)

      Διαγραφή
  4. Όχι δεν εχω πρόβλημα θα το φωνάξω όσο δυνατά μπορώ....ναι λοιπόν είμαι CUBS......αλλά θα μπορούσα να πω ότι ξεκίνησα να βλέπω baseball με αγαπημένη μου ομάδα τους New York Yankees...... Οπότε εχω και από τα δύο league μια αγαπημένη ομάδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή