Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ο Ichiro άλλαξε ομάδα περπατώντας 30 μέτρα

Είναι μερικά πράγματα στο Baseball και γενικότερα στον Αμερικάνικο αθλητισμό που είναι τόσο ξένα και περίεργα με την δική μας λογική που πραγματικά ξενίζουν μέχρι και εμένα.

Εχθές λοιπόν ολοκληρώθηκε η συμφωνία ανταλλαγής του Ichiro Suzuki στους Yankees, του παίκτη που έχει σημαδέψει τα τελευταία χρόνια τους Seattle Mariners, καθώς αυτή η Ιαπωνοκρατούμενη ομάδα (ανήκει στην Nintendo) έφερε τον Suzuki στην Αμερική.
Η ολοκλήρωση της συμφωνίας έγινε ακριβώς επ' ευκαιρία των παιχνιδιών που παίζει αυτό το τριήμερο η Νέα Υόρκη με τους Mariners και όλη η ηγεσία της ομάδας ήταν στο απομακρισμένο Seattle. Φανταστείτε λοιπόν τη φάση. Κλείνει η συμφωνία. Ο Γενικός Διευθυντής των Mariners κατεβαίνει στο clubhouse και (πάντα μέσω διερμηνέα) ανακοινώνει στον Itchiro ότι η επιθυμία του να αλλάξει περιβάλλον (δήλωνε καιρό τώρα ότι είχε δώσει ότι μπορούσε πια και έπεφτε θέσεις από την πρώτη του lineup λόγω κακής απόδοσης) έγινε πραγματικότητα. Του λέει λοιπόν ότι τον αντάλλαξαν με τους Yankees και είναι ελεύθερος να φύγει. Εκείνος μάζεψε τα πράγματά του, βγήκε από το Clubhouse, περπάτησε (πάντα μαζί με τον διερμηνέα του) το μισό ημικύκλιο του γηπέδου κάτω από τις κερκίδες και έφτασε στην άλλη πλευρά όπου μπήκε στο Clubhouse των φιλοξενούμενων. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Joe Girargi και ένας βοηθός τον οδήγησε στη θέση του όπου τον περίμενε η εμφάνιση με το νούμερο 31 (στους Mariners είχε το 51). Λίγο αργότερα ο Ιάπωνας παίκτης είδε ότι είναι 8ος στο line up, το παιχνίδι ξεκίνησε και εδώ κάντε κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί για τη συνέχεια.

http://mlb.mlb.com/video/play.jsp?content_id=23289655&topic_id=8879838

2 σχόλια:

  1. Θα μου επιτρεψεις να προσθέσω ότι, όπως φαίνεται στο βίντεο, οι οπαδοί των Mariners βλέποντας το είδωλο τους με τη μισητη φανελλα των Yankees, ουρλιαζαν εν χορώ ¨Ιτσιρο προδοτη, Ιούδα Ισκαριωτη¨, ενώ καποιοι προφανως περισσοτερο φανατικοί , σήκωσαν πανό στο οποίο έγραφαν στα ιαπωνικά ¨να μη σαπίζουν τα κόκκαλα της μάνας σου.´...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, νομίζω ότι το διάβασα ξεκάρα, ενώ ειδικά στο "Ισκαριώτη" τρίζουν τα τσιμέντα του γηπέδου.
      Καλό φίλε, πολύ καλό.

      Διαγραφή