Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Η Εθνική μας φεύγει για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Θέλω να σας θυμίσω, ότι σε τρεις ημέρες -στις 7 Σεπτεμβρίου- η Εθνική Ελλάδος πέφτει στη μάχη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 που διοργανώνεται στην πιο Baseballική χώρα της Ευρώπης, την Ολλανδία. Την μισητή, μισητή, μισητή Ολλανδία, για να έχετε και μία τοποθέτησή μου ως προς αυτό.

Η αποστολή μας με τους γηγενείς παίκτες θα ξεκινήσει από την Ελλάδα στις 6 του μηνός και θα συναντηθεί εκεί με τους Ελληνοαμερικάνους που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τα παιχνίδια απ' ότι διάβασα στο site της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα είναι ελεύθερα με live streaming, οπότε μπορούμε όλοι να τα παρακολουθήσουμε.

Σε γενικές γραμμές να σας πω ότι η Εθνική μας, λόγω των παικτών που συμμετέχουν από την Αμερική, είναι σε τρομακτικά υψηλότερο επίπεδο από την εγχώρια  ανάπτυξη του αθλήματος, αλλά και σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από την ευρωπαϊκή ανάπτυξη του αθλήματος. Έτσι, σε γενικές γραμμές στη Γηραιά Ήπειρο πάμε καλά, σε αντίθεση με το Παγκόσμιο που πήγαμε άπατοι. Αν τώρα σας ενοχλεί το γεγονός ότι η Εθνική μας θα έχει λίγους παίκτες από την Ελλάδα, να σας πω ότι με εξαίρεση την Ολλανδία (στην οποια παίζουν Baseball από το 1909) όλες οι χώρες επιστρατεύουν πολλούς παίκτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε μην θεωρήσετε ότι εμείς είμαστε οι έξυπνοι και οι άλλοι οι βλάκες. Απλά ίσως αυτό σας δυσκολέψει λίγο στην ψυχολογική σύνδεση με αυτή την ομάδα και στο αίσθημα της εθνικής υπερηφάνιας. Αυτό είναι αλήθεια.

Από την άλλη, προσωπικά θα ήθελα να δω μία επιτυχία της Εθνικής μας (ένα μετάλιο, καθώς το κύπελο είναι αρκετά δύσκολο) με στόχο να ακουστεί λίγο περισσότερο στο εσωτερικό της χώρας ότι υπάρχουν άνθρωποι που παίζουν Baseball, μήπως και καταφέρναμε να μαγνητίσουμε μερικά παιδιά, έτσι ώστε να χτίσουμε το Baseball του μέλλοντος. Αυτό βέβαια σε περίπτωση που δεν γκρεμιστούν τα γήπεδα.
Εγώ πάντως, μόλις είπα ναι για να αναλάβω μία ομάδα παιδιών, την τρίτη που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα. Ελπίζω να τα καταφέρω από πλευράς χρόνου.


Το πρόγραμμα της Εθνικής μας

7/9  Ισπανία - Ελλάδα 14:00 (μέτριο)

8/9  Ελλάδα - Κροατία 14:00 (εύκολο)

9/9  Ελλάδα - Ρωσία 19:30 (μέτριο)

10/9  Ιταλία - Ελλάδα 19:30 (τεράστιο παλούκι)

11/9  Ελλάδα - Σουηδία 14:00 (εύκολο)

6 σχόλια:

  1. μπορεί κάποιος να αναρτήσει ολόκληρο το ρόστερ που θα έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επισήμως. Νομίζω ότι η τελευταία ημέρα είναι αύριο.

      Διαγραφή
  2. Εγώ αν και δεν μπορώ να βρεθώ κοντά στην Εθνική θα σας δω live...

    Μια ερώτηση...Εδώ στην Ελλάδα έχει γίνει ποτέ τέτοιο πρωτάθλημα; Θα γίνει ποτέ; Πια η διαδικασία για να γίνουμε διοργανώτρια χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Bone να μας δανεισεις την αυλη σου για να την κανουμε γηπεδρο......

      Διαγραφή
    2. Καταρχάς εγώ δεν θα συμμετάσχω, οπότε θα παρακολουθώ από το Internet. Δευτερον, η σοβαρότερη ευρωπαϊκή διοργάνωση που αναλάβαμε ήταν το 2011 για το B pool του πανευρωπαϊκου διασυλλογικού πρωταθλήματος. Δεν πάτησε στις κερκίδες ούτε γάτα. Οπότε δεν θα ξανααναλάβουμε τίποτα αν προηγουμένως δεν αλλάξει η προσέγγιση μας στο παιχνίδι

      Διαγραφή
  3. Δεν είναι τόσο μεγάλη για ένα γήπεδό baseball...

    ΑπάντησηΔιαγραφή