Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ταινία αφιερωμένη στον Jackie Robinson

Φίλοι μου καλοί, με χαρά σας ανακοινώνω ότι και φέτος θα υπάρξει μία ταινία υψηλού επιπέδου αφιερωμένη στο Baseball και μάλιστα στο πλέον ιστορικό όνομα του Baseball, καθώς με την ζωή του επηρέασε το σύνολο της Αμερικανικής κοινωνίας. Ο λόγος φυσικά για τον Jackie Robinson τον άνθρωπο που έσπασε το φυλετικό φράγμα που είχε η National League, η πιο συντηρητική Λίγκα της Αμερικής.
Η συμβολή του Jackie Robinson στην κάμψη του ρατσισμού στην δύσκολη δεκαετία του '40 και του '50 είναι τόσο μεγάλη, που το νούμερό του -το 42- έχει αποσυρθεί από όλες τις ομάδες της MLB και το φοράνε όλοι οι παίκτες στις 15 Απριλίου, την ημέρα που ο Jackie το 1947 έκανε την εμφάνισή του ως ο πρώτος μαύρος παίκτης που συμετείχε στην MLB. Αυτή η τιμή δεν έχει γίνει σε κανέναν άλλο παίκτη, σε κανένα άλλο άθλημα, σε καμία άλλη χώρα.
Η συμφωνία για να παίξει στους Brooklyn Dodgers ήταν η εξής: "Για τρία χρόνια δεν θα απαντάς ποτέ στις προκλήσεις των αντιπάλων σου. Μετά κάνε ό,τι θέλεις."
Όντως ο Jackie για τρία χρόνια κράτησε το στόμα του κλειστό, τόσο όταν δεχόταν επιθέσεις από αντιπάλους (οι πιο συχνές ήταν από τους pitcher, οι οποίοι του πετούσαν τη μπάλα στο πρόσωπο σε μία εποχή που δεν υπήρχαν κράνη) αλλά και από τους συμπαίκτες του, εκ των οποίων κάποιοι στην αρχή αρνήθηκαν να παίξουν μαζί του και να τον δεχθούν στα αποδυτήρια. Η διένεξη όμως έλειξε όταν ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας τους  Leo Durocher, είπε τα εξής ιστορικά λόγια: "I do not care if the guy is yellow or black, or if he has stripes like a fuckin' zebra. I'm the manager of this team, and I say he plays. What's more, I say he can make us all rich. And if any of you cannot use the money, I will see that you are all traded."
Ο Jackie έπαιξε όλη του τη ζωή για τους Dodgers, και ενώ το 1956 επρόκειτο να τον ανταλλάξουν με τους New York Giants τελικά η αλλαγή δεν έγινε ποτέ και έτσι ο παίκτης δεν ακολούθησε  ούτε τους Dodgers στην νέα τους πόλη, το Los Angeles. Αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 1957, καταβεβλημένος και από τον διαβίτη από τον οποίο είχε πρόσφατα διαγνωστεί ότι έπασχε. Στη συνέχεια παρέμεινε στη Νέα Υόρκη, όπου επιδόθηκε στην κίνημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προσπάθεια εξάλειψης του ρατσισμού, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν συντηρητικός και υποστήριξε τον Nixon και όχι τον Kennedy. Αργότερα πάντως αναγνώρισε την προσφορά του JFK στην βελτίωση της ζωής των μαύρων στην Αμερική.

Η ταινία οπως μπορείτε να φανταστείτε ονομάζεται "42" (ελπίζω ότι δεν θα αλλάξουν τον τίτλο) και θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από τη ζωή του Jackie Robinson κάντε κλικ εδώ. 

Σας θυμίζω δε, ότι στις 21 Σεπτεμβρίου έκαν πρεμιέρα στην Αμερική η ταινία "Trouble with the Curve" του Klint Eastwood. Για τη συγκεκριμένη ταινία σας έχω ήδη γράψει, αλλά σε περίπτωση που θέλετε να διαβάσετε πληροφορίες και να δείτε το τρέιλερ, κάντε κλικ εδώ.


1 σχόλιο:

  1. 100% θα την κατεβάσω (όταν βγει σε bluray)...
    Το τραγούδι δεν μπορώ να βρω αν το βρει κάποιος ας μου το στείλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή