Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

September Call-ups



Κουβαδάκι προχθές, κουβαδάρα χθες. 2 στα 5. Πρέπει να αλλάξει το κλίμα. Μου φαίνεται ότι θα κάνω ένα ταξίδι σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δεν πάει άλλο...
 
Λοιπόν καλό μήνα.
Από σήμερα (όπως και κάθε Σεπτέμβριο) συντελείται μία μεγάλη αλλαγή στις συνθέσεις των ομάδων η οποία αλλάζει κάπως στον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα. Με την έναρξη του Σεπτεμβρίου, παύει να χρησιμοποιείται το roster των 25 παικτών και οι συνθέσεις των ομάδων διαμορφώνονται πλέον από το διευρυμένο roster των 40 παικτών. Πρόκειται για ονόματα τα οποία τους υπόλοιπους μήνες της σεζόν, παίζουν σε ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, και είναι οι πρώτοι επιλαχόντες για να συμπληρώνουν τις θέσεις του ενεργού roster των 25 παικτών όταν κάποιος τραυματιστεί, τιμωρηθεί, ή τέλος πάντων δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.
Με τον κανονισμό της χρήσης των διευρυμένων ρόστερ του Σεπτεμβρίου, δίνεται η ευκαιρία σε παίκτες με λίγη εμπειρία να προετοιμαστούν για τη μεγάλη κατηγορία.

Ποιοι όμως είναι εκείνοι που κάνουν περισσότερη χρήση αυτού του ευεργετήματος;
Είναι πολύ σημαντικό να ρωτήσει κανείς, ποιοι είναι εκείνοι που είναι το πιθανότερο να βάλουν δεύτερα ονόματα στο γήπεδο. Η απάντηση που δίνω εγώ είναι ότι οι ομάδες που κυνηγούν τα play offs, σε ένα δύσκολο παιχνίδι (και πριν κλειδώσουν την συμμετοχή τους στην επόμενη φάση) δεν θα χαμηλώσουν τη δυναμική τους χρησιμοποιώντας νέους και άπειρους, διότι έτσι θα βάλουν σε κίνδυνο την πορεία τους. Αντιθέτως, οι μικρές ομάδες που βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας (όπως οι Astros, οι Twins, οι Cubs, οι Rockies) αλλά και εκείνες που απέτυχαν ενώ είχαν άλλα σχέδια, όπως οι Phillies και οι Red Sox (τί 20πλή πούτσα ήταν αυτή η χθεσινή;) που από τώρα προετοιμάζονται για την σεζόν του 2013, δεν θα στενοχωρηθούν να χάσουν ένα παιχνίδι.
Αυτό αμέσως με οδηγεί στην εξής σκέψη: Για τις επόμενες εβδομάδες, οι πρώτες ομάδες γίνονται πιο σίγουρες και τα φαβορί αποκτούν μεγαλύτερη σταθερότητα, ενώ όταν θα αρχίσουν να κλειδώνουν τις θέσεις για τους τελικούς, τότε και τα μεγάλα ονόματα θα ρίξουν δεύτερους παίκτες στις 9δες τους. Για την ώρα πάντως ισχύει το πρώτο.

620 Los Angeles Angels @ Seattle Mariners
Σε αυτό το παιχνίδι συναντόνται δύο pitchers που έχουν την απολύτως αντίθετη εικόνα ο ένας με τον άλλον. Ο Hernandez των Mariners δεν παίζεται και ο Santana των Angels δεν παίζει (κι ας προέρχεται από έναν καλό Αύγουστο). Πιστεύω το παιχνίδι γέρνει πολύ προς τους θαλασσινούς.
Άσσος για τους Mariners με απόδοση 1,70.

619 Saint Louis Cardinals @ Washington Nationals
Χθες οι Nationals κέρδισαν 0-10 με έναν εκπληκτικό Gonzalez. Οι μισητοί, μισητοί, μισητοί, όμως Cardinals δεν είναι μικρή ομάδα και δεν έχουν και πολυτέλεια για παραπατήματα. Πιστέυω με τον Lohse (που έχει να καταγράψει ήττα από τον Ιούνιο) θα πάρουν το αίμα τους πίσω για χθες. Βέβαια ο Zimmermann δεν είναι τυχαίος pitcher, όμως, τον Αύγουστο έδωσε δύο ήττες, τις οποίες και χρεώθηκε.
Διπλό για τους μισητούς, μισητούς, μισητούς με απόδοση 1,90.

623 Cincinnati Reds @ Houston Astros
Δεν αποκλείεται να σας εντυπωσιάζει ότι δεν βάζω ένα ξερό διπλό. Είναι αλήθεια αυτό, όμως καμιά φορά είναι κάτι που σε γαργαλάει μέσα σου, ότι δεν μπορεί όλα να πάνε με την ευθεία οδό, την προβλεπόμενη. Κάτι αλλάζει στο δρόμο. Εδώ λοιπόν έχουμε τους χάλιες Astros να έχουν 6 συνεχείς ήττες, το χειρότερο σερί εντός έδρας όλης της χρονιάς. Ανεβάζουν λοιπον τον καλύτερο pitcher του rotation τους (τον Harrell) ο οποίος έχει τις ίδιες ακριβώς νίκες - ήττες (10-9) με τον Baily, αλλά με καλύτερο ERA. Μου φαίνεται λοιπόν ευκολότερο το under, καθώς λέω ότι κάποια στιγμή, ακόμη και αυτοί οι Houston πρέπει να κερδίσουν ένα παιχνίδι. Δεν γίνεται όμως να στοιχηματίσω σε αυτό.
Under με όριο το 8,5 και απόδοση 1,75.

629 Arizona Diamondbacks @ Los Angeles Dodgers
Οι D-backs, έγραψαν έναν τραγικό Αύγουστο, ιδιαίτερα στο τελευταίο δεκαήμερο. Αυτός ο πιτσιρίκος όμως ο Skaggs, εμένα μου αρέσει. Έχει δώσει δύο παιχνίδια, στα οποία είχε σχεδόν την ίδια εμφάνιση (δέχθηκε 2 earned runs και στα δύο) και η ομάδα κέρδισε στο ένα και έχασε στο άλλο με το ίδιο σκορ αντεστραμένο (3-2 και 2-3) λόγω διαφορετικής απόδοσης της επίθεσης. Από την άλλη, οι Dodgers (που δεν κόβουν και χασέδες το τελευταίο δεκαήμερο) ανεβάζουν τον Beckett, ο οποίος έφυγε από τους Boston με 3 ήττες στα τελευταία παιχνίδια και μόλις άλλαξε ακτή έχασε άλλη μία φορά. Αφήστε που οι Dodgers δεν έχουν κερδίσει φέτος ούτε μία φορά στην έδρα τους τους Κροταλίες.
Διπλό για τους Diamondback με απόδοση 2,05.

1 σχόλιο: