Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Φανταστείτε το ποδόσφαιρο χωρίς φάουλ

Σας έχω πει πολλές φορές ότι στο Baseball τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ ανάποδα από το ποδόσφαιρο. Ένα άλλο σημείο που επιβεβαιώνει του λόγου μου το αληθές είναι ότι οι ωραιότερες φάσεις είναι συνήθως οι αμυντικές. Όχι ότι δεν υπάρχουν ωραίες επιθετικές φάσεις, αλλά είναι λιγότερες και βέβαια όταν συμβαίνουν είναι πολύ πιο εντυπωσιακές. Any way, σας καλώ να δείτε αυτή την άμυνα του Evan Longoria (καμία σχέση με την γνωστή μινιόν ηθοποιό και ας τους χωριζουν μόλις ένα "n" για την απόλυτη συνονυμία) που έγινε από τα γόνατα. Επίσης προσέξτε στο replay ότι ο επιθετικός φτάνοντας στο σπίτι δίνει μία δυνατή σπρωξιά με τα χέρια στο πρόσωπο του catcher. Αυτό δεν απαγορεύεται στο Baseball, το οποίο είναι ένα παιχνίδι χωρίς φάουλ όπως τα ξέρουμε στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ. Που σημαίνει ότι αν κάποιος βρεθεί μπροστά σου εκεί που τρέχεις μπορείς να τον γκρεμίσεις. Αν έχει την μπάλα στα χέρια του θα είσαι out, αν δεν την έχει κακώς ήταν εκεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, αν η μπάλα με την κίνηση αυτή του επιθετικού έπεφτε από τα χέρια του catcher, τότε ο δρομέας θα ήταν και πάλι safe και θα σκόραρε, καθώς ο αμυντικός πρέπει να έχει κατοχή της μπάλας μετά το τέλος της φάσης και να την δείξει στον διαιτητή. Αυτά για να τελειώνουμε με κάποιους που λένε ότι το Baseball δεν έχει σωματική επαφή.

Στον απολογισμό τώρα, δύο στα τρία. Δεν είνα κακό. Το κακό είναι ότι μου την έκανε και πάλι το φαβορί. Το σιγουράκι. Οι Yankees, που δεν κατάφεραν στο γήπεδό τους να κερδίσουν του Oakland Athletics. Έτσι, οι δεύτεροι Boston τους έπιασαν στην πρώτη θέση του Division. Στα άλλα δύο παιχνίδια, όπως το φαντάστηκα, οι Arizona με ένα homerun δύο πόντων κέρδισαν τους Nationals και οι Milwaukee βάζοντας επτά runs στο δεύτερο inning και κάτι άλλα στα επόμενα, πάτησαν τους Pirates (σόρρυ στον φίλο που τους υποστηρίζει)

12 σχόλια:

  1. Mια καλησπερα για να ξερεις οτι σε διαβαζουμε. Εστω και χωρις καποιο σχολιο.

    3Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ερώτηση...Ο χοντρομπαλάς ο Colon είναι πραγματικά τόσο κακός όσο ήταν εχθές ή απλά δεν βρέθηκε στην μέρα του?Μιλάμε για μεγάλη απογοήτευση ο τύπος...Αντιθέτως εντυπωσιάστηκα απο τον Pitcher των A's τον McCarthy,έκανε ματσάρα,δεν έδωσε ούτε ένα run και όταν τον έκανε αλλαγή,οι A's κόντεψαν να χάσουν το παιχνίδι!
    Και η αγωνία στο 9o inning στα κόκκινα...Με γεμάτες τις 3 βάσεις οι Yankees,2 out και το score στο 6-5...Σε πληροφορώ ότι για 1-2 μέτρα δεν είχαμε Home Run 4ων πόντων...
    Κρίμα,αλλά μην μασάμε,next time...

    Jordan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γενικα εχεις ένα κόλλημα με τις ομάδες σου...giants και yankees...αυτο όμως είναι και η ομορφιά του να παρακολουθείς κάποιο σπορ,μέσα σε όλα τα άλλα η αγάπη για την ομάδα..όποτε δεν ασχολείσαι με αυτούς τους δυο(και ιδιαίτερα με τους giants)πέφτεις μέσα στις προβλέψεις σου..συμφωνώ με το φίλο από πάνω για το last inning...όσο για σένα torch συνέχισε να postareis για το άθλημα...στο ξαναλέω δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σημασία έχει γαι μας τους ρομαντικά κολλημένους με αυτο..ΑΕΚ PIRATES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ φίλοι για τα καλά λόγια. Να σας πω ότι ετοιμάζω και μεγάλες αλλαγές στο blog. Σε λίγες ημέρες τα σπουδαία.

    Ο Colon δεν είναι τόσο κακός, σίγουρα όμως δεν είναι και αυτό που ήταν πριν μερικά χρόνια ασχέτως αν ήταν το ίδιο χοντρομπαλάς. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να τα καταφέρει. Τέλος πάντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. den mporoume na to fantastoume giati tote pos oi ellines houligkanoi tha ta erihnan ola sto diaititi...poli fobamai re gamoto oti akomi kai an to baseball apoktouse perrisoterous fans stin ellada pali oi houliganoi me aformi ti diaitisia tha to katestrefan..opote,ritoriki erotisi,mipos einai kalitera na menei i agapi gia to athlima metaxi ligon kai gnoston,,ante kai me paixnidi gia tin plaka kamia kiriaki sto elliniko apo to na mas kanoun na sihathoume ena athlima pou agapisame mono kai mono epeidi i zoi ta fere etsi oste kapoia stigmi na zisoume ektos ellados??leo ego tora...sigharitiria gia tin prospatheia kai to blog pantos...
    enass opados ton pirates tou amsterdam(se antithesi me to filo parapano pou ipostirizei pittsburg)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κόλλημα έχω διότι τις παρακολουθώ στενότερα και μπορώ να ξέρω τί περίπου κάνουν. Αν με ρωτήσεις κάτι για τους Angels ή τους Royals δεν ξέρω τα παπάρια μου. Ίσως εκτός από το ότι οι Βασιλικοί έχουν τον Μουστάκα στην τρίτη βάση. Πάντως για τους Giants έχω ανακοινώσει ότι δεν θα ξανακάνω πρόβλεψη, παρά μόνο ως τέταρτη, ως μπαλατνέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στον φίλο από το Άμστερνταμ, θα σου αποκαλύψω (και σε όσους με διαβάζουν) ότι δεν συμμερίζομαι την άποψή σου. Το Baseball είναι παιχνίδι λαϊκό και ως τέτοιο θα έπρεπε να καταφέρει να έδραιωθεί στη χώρα μας. (Τί λέω ο τρελός;) Για μένα η διάδοση του αθλήματος παραμένει πρώτη προτεραιότητα και όσο γερνάω και κάποια στιγμή δεν αντέχω να παίζω θα γίνει μανία. Αν γίνει αυτό θα είμαι ευτυχισμένος και θα ήθελα απλά μία ημέρα στα γεράματά μου κάποιος να μου δώσει μία μικρή, πολύ μικρή, πραγματικά πολύ μικρή πλακετούλα που να λέει επάνω "για τη συμβολή του στη διάδοση του αθλήματος". Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. simfono apolita os pros ti laikotita tou athlimatos...episis se antithesi me ta alla athlimata (ektos isos tou soccer)de hreiazesai eidikes egkatastaseis mono omades kai mia alana..episis logo tou klimatos tis horas mporeis na paizeis baseball shedon olo to hrono..(stin kriti de, apo tin opoia katagomai OLO ΤΟ ΗΡΟΝΟ)an mesa se ola ayta baleis kai to gegonos oti oi ellines einai kaloi se omadika athlimata ton opoion to protogenis talento den iperkaliptei tin proponisi kai stin ousia i proponisi xepernaei tin elleipsi talentou(blepe basket,polo)tote mporeis na miliseis gia pithani epitihia tou baseball stin ellada kai gia politistiki simbatotita me aytin...otan omos stin exisosi mpoun kai oi opadoi asta brasta...mono kai mono skepsou enan agona baseball se 5 hronia olimpiakos red port VS panathinaikos green power.....anyway i agapi gia to athlima paramenei kai kalo tha nai kai opoia paidia ehoun arhisei na asholountai me to baseball logo stoihimatos(den einai aparaititos kako ayto)na psaxoun kai ligo gia to elliniko protathlima,,isos na katevoun kai kamia fora na parakolouthisoun kana match...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι η επιλογή των ονομάτων των ομάδων που έδωσες είναι πολύ γλαφυρά και πραγματικά μεταφέρουν όλη την τραγική εικόνα που έχει ο αθλητισμός στη χώρα μας και κυρίως το ποδόσφαιρο. Ακόμα κι έτσι πάντως, εύχομαι ο γιός μου να παίξει σε μία τέτοια ομάδα, ίσως στην ΑΕΚ Double Headers. Θα είναι γαμάτα, αρκεί να έχει καταφέρει το Baseball να φέρει στην Ελλάδα τα ήθη της δικής του κερκίδας και όχι the other way around.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. aek double headers...kalo...ontos tha nai gamata o politismos tis dikias tou kerkidas na mpoukarei stin elliniki pragmatikotita makari...kai simplironontas to proigoumeno post mou akomi kai i parakolouthisi enos agona baseball tairiazei ston ellina...apeiri ora,,,ohi sinehis drasi kai apeiro fai,,,,i enstasi mou gia to hooliganismo pantos paramenei...skepsou ton pitcher na troei fotobolida kai stin proti basi ti kerma ehei na peftei...anyway keep posting kai euxomai na deis to gio sou pitcher me e.r.a <2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αεκ double headers χαααα...αν και περισσότερο θα της ταιριαζε το aek how how to become steel,,,και με σήμα ένα αμόνι από αυτά που έτρωγε στο κεφάλι το καγιότ στα looney tunes..συνεχιζω πάντως αν και συμφωνω στη λαικότητα του αθλήματος να πιστεύω πώς το baseball είναι καταδικασμένο στην ελλάδα λόγω αμερικάνικης προέλευσης...και αυτό είναι το μέγα ζήτημα..για τον μέσο έλληνα έφηβο είναι αμερικανιά οπότε έξω από εδώ...
    ΑΕΚ PIRATES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eυχαριστώ για την ευχή του ERA, αν πάντως φτάσουμε να έχουμε ένα γήπεδο γεμάτο φανατικούς που θα πετούν κέρματα στον pitcher, τοτε η χώρα δεν θα έχει αλλάξει σε τίποτα από σήμερα, οπότε θα ειναι τραγικά τα πράγματα από μόνα τους.

    Στον ΑΕΚ PIRATES. Αλήθεια είναι αυτό για την αμερικανιά, δεν είμαι όμως σίγουρος ότι αυτό είναι πεποίθηση των εφήβων, αλλά των γονιών τους. Η προηγούμενη γενιά έχει αρνήσεις με τις αμερικανιές. Οι νέοι ζουν πολύ μέσα σε αυτή. Για δείτε τους έλληνες ράπερς που φορούν όλοι καπέλα ομάδων του Baseball. Ξέρουν τί αντιπροσωπεύουν; Όχι. Απλά δέχονται την Αμερικανιά που φέρνει η μουσική. Άρα είναι μάλλον πιο ανοιχτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή