Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Λίγο απ' όλα... Ξανά

Άλλη συνταγή σήμερα. Το λίγο απ' όλα. Και γηπεδούχο, και φιλοξενούμενο και over άμα λάχει.
Πάμε πρώτα με το φαινομενικό σιγουράκι. New York Yankees @ Minessota Twins. Το 678. Νομίζω ότι οι Bommers θα καθαρίσουν αυτό το παιχνίδι. Πρώτον ο νέος που ακούει στο όνομα Nova έχει πολλά να δείξει. Έχει 12 νίκες και ένα τέλειο σκορ 8-0 στις τελευταίες του εννέα εμφανίσεις. Αυτό βέβαια αρχίζει να δημιουργεί δεύτερες σκέψεις, καθώς εύκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, ότι αν κάποιος δεν έχει χάσει για τόσο μεγάλο διάστημα, μάλλον έρχεται η ώρα του. Σωστή η σκέψη, αλλά την κατευνάζω με την επιστροφή του Alex Rodrigez του γνωστού τριτοβασέου που κάποια στιγμή στη ζωή του τα είχε και με την Μαντόνα (έτσι για να κάνουμε και λίγο κουτσομπολιό) οπότε μαζί με τον Mark Teixera που μόλις έφτασε τα 1000 RBI, νομίζω ότι θα δώσουν μία καλή απάντηση στην χθεσινή νίκη των Twins - τους οποίους πρέπει να πω δεν παω και ιδιαίτερα. Δεν ξέρω γιατί, ίσως λόγω του πολύ κακού σήματος που έχουν στο καπέλο τους.
Δεύτερο παιχνίδι που επιλέγω είναι το Seattle Mariners @ Tampa Bay Rays. Το 675. Καταρχάς να πω ότι είναι από τα παιχνίδια που τα κατατάσσω στα δύσκολα παρά το γεγονός ότι υπάρχει σημαντική διαφορά δυναμικής μεταξύ των δύο ομάδων. Κι αυτό διότι πάντα θεωρώ τους Mariners ικανούς για τη νίκη. Any way όχι εδώ. Σήμερα νομίζω ότι η Tampa θα καθαρίσει το παιχνίδι καθώς έχουν πολύ καλό momentum. Έχουν πάρει 9 στα 11 τελευταία παιχνίδια και έξι συνεχόμενα στο γήπεδό τους. Όσο για τα νούμερα των pitcers με μία πρώτη ματιά δεν φαίνονται καλά, όμως ο Shields των Tampa έχει να επιδείξει πολύ καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα.
Τέλος θα προτιμήσω το Florida Marlins @ San Diago Padres. Το 683. Του δίνουν όριο στο over-under 6,5 ενώ χθες το παιχνίδι τελείωσε 1-14. Θα μου πείτε αυτά που λέω και εγώ: Άλλοι pitchers, άλλες ομάδες. Ίσως λοιπόν στον ΟΠΑΠ να βλέπουν το χαμηλό ERA του Luebke 2,99 και γι αυτό να μειώνουν το όριο που χθες το είχαν στο 7,5. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι οι δύο ομάδες δεν θα δυσκολευθούν να βάλουν 7 runs.

7 σχόλια:

  1. katarhin sigharhthria gia to blog,kali kai omorfi prospatheia..1 paraklisi kai mia erotisi...an mporeis postare kai kana kommati pou ehei na kanei me harakthristika istorika toulahiston gia tis megales omades opos episis hrisimo tha itan kai ena postme diafores leptomeries gia ta statistika..p.h e.r.a...kai i erotisi...osa foul kai na kanei enas pitcher den epireazetai katholou o agonas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sta dio apo ta tria simfono mazi sou..anti omos gia tampa pou eho ena periergo fovo tha protimiso red sox.....tetoios ipnos san ton htesino se 1 inning den ton xanablepo 2o seri match..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προιστορια παιζει ρολο στο baseball? Στατιστικα επαληθευεται στην πλειοψηφεια των αγωνων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον πρώτο ανώνυμο.
    Καταρχάς ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Όπως έχω γράψει από την αρχή αυτού του blog, η αιτία της δημιουργίας του είναι το Baseball και όχι το Στοίχημα. Απλά το Στοίχημα μπορεί να το κάνει πιο ενδιαφέρον (και το Baseball και το Blog) για τον Έλληνα που φαίνεται να ιντριγκάρεται από τον τζόγο. Γι’ αυτό άλλωστε όποτε μπορώ βάζω στα post και μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες για να γίνονται πιο ζουμερά. Το σίγουρο είναι ότι θα γράψω σίγουρα και κάποια κείμενα για τις μεγάλες ομάδες (όπως για την ιστορική κόντρα Yankees - Red Sox), καθώς και κάποιες αναλύσεις για τα στατιστικά.
    Για την ερώτησή σου τώρα, θα στην απαντήσω με post για τα foul συνολικά, καθώς δεν είναι σίγουρος ότι την καταλαβαίνω, κι αυτό διότι ο pitcher δεν κάνει foul. Τα foul τα σημειώνει ο hitter. Διάβασε λοιπόν το post για τα foul και αν εννοούσες κάτι άλλο κάνε μου πάλι την ερώτηση

    Στον δεύτερο ανώνυμο (εκτός αν είστε το ίδιο πρόσωπο, καθώς τα δύο σχόλια έχουν διαφορά μόλις τρία λεπτά)
    Έχεις δίκιο για τους Sox, και εγώ θα τους έβαζα, απλά προσπαθώ να μην δείχνω ότι έχω μία μονομανία με κάποιες ομάδες, όπως φυσικά Giants, Yankees, Red Sox, Phillies κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον ανώνυμο 10:29
    Η προϊστορία παίζει ρόλο, θα πρέπει όμως κάποιος να βλέπει τα trends που δημιουργούν τα νούμερα και τα στατιστικά και να μην κοιτάζει τα απόλυτα νούμερα. Αν δηλαδή εμφανιστεί ένα rookie pitcer και κερδίσει τα δύο πρώτα παιχνίδια της καριέρας του, δεν σημαίνει ότι θα κερδίσει και τα επόμενα.
    Τώρα όσον αφορά τις συναντήσεις των ομάδων, την προϊστορία θα πρέπει να την δούμε σχετικά κοντόφθαλμα. Δηλαδή δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο όπου ο Ολυμπιακός θα κερδίζει σχεδόν πάντα τον Ατρόμητο και αυτό γινόταν παλιά και άρα θα γίνεται και φέτος. Θα πρέπει να βλέπει κανείς τις πρόσφατες συναντήσεις των ομάδων (στον μήνα, ή το πολύ στην σεζόν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ επεξηγηματικος, σε ευχαριστω πολυ. Μολις ειδα και το νεο αρθρο σου τωρα περι κανονισμων. Α-παι-χτος!!!
    θα μας κανεις ολους οπαδους του baseball ετσι οπως πας!!!

    (ανωνυμος 10:29)

    ΑπάντησηΔιαγραφή