Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Καλό το ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχει και το Baseball

Δεν ζω σε Baseballική νιρβάνα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι από σήμερα και μέχρι την πρώτη Ιουλίου, το μυαλό όλων θα είναι στο Euro. Δικαίως, μην τρελαθούμε κι όλας. Και μακάρι η Εθνική μας να κάνει μία εξιοπρεπή πορεία κάνοντας μας υπερήφανους. Όμως, στοιχηματικά είμαι σίγουρος ότι πολλοί ίσως χρειαστείτε αγώνες του Baseball ως συμπληρώματα στο κουπόνι σας, καθώς το Baseball παραμένει ένα άθλημα που προσφέρεται (κυρίως λόγω της έλλειψης ισσοπαλίας) για να πετύχετε αυτό το κάτι παραπάνω στα παρολί που ετοιμάζετε.

Εχθές, τα πολυβόλα των mount σίγησαν και άναψαν τα πολυβόλα των plate. Τα ρόπαλα είχαν την τιμητική τους και αποκαθήλωσαν τα μεγάλα ονόματα του pitch. Ο Hamels έχασε και μαζί του έχασαν και οι Phillies, οι οποίοι σημείωσαν την 6η σερί ήττα, ενώ είναι η πρώτη φορά που σκουπίστηκαν στο γήπεδό τους από τους Dodgers σε μία σειρά τεσσάρων αγώνων από τη δεκαετία του 1940!!! Επίσης έχασε ο Darvish δεχόμενος 6 runs από τους γενικά άσφαιρους Oakland. Εχασε και ο Sabathia από τους Tampa Bay. Παρά ταύτα και τώρα που ξέρω τα αποτελέσματα θεωρώ ότι δεν θα άλλαζα κάτι στις χθεσινές μου επιλογές, καθώς δύσκολά παίζει κανείς απέναντι σε αυτά τα ονόματα.

Μεγάλα ονόματα παίζουν και σήμερα, καθώς ξεκινά ένα ακόμη σετ παιχνιδιών Interleague, φέρνοντας αντιμέτωπες ομάδες της American και της National League που συναντώνται πολύ λίγο κατά τη διάρκεια της κάθε χρονιάς, γι' αυτό και θα προσπαθήσω να βγάλω το καλύτερο αποτέλεσμα. Πάμε:

651 New York Mets @ New York Yankees
Τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων της Νέα Υόρκης είναι γνωστά ως Subway Series, καθώς κανένα από τα γήπεδα της μεγαλούπολης (ούτε το City Field, αλλά ούτε και το Yankees Stadium) δεν έχουν πάρκινγκ, αναγκάζοντας τους οπαδούς να πηγαίνουν στο παιχνίδι με τον υπόγειο. Εγώ είχα μία τέτοια εμπειρία, όταν παρακολούθησα το μοναδικό παιχνίδι της MLB που έχω δει στη ζωή μου στο Yankee Stadium, όπου μπροστά μου μία νεαρή μαύρη λιποθύμησε από την πίεση μέσα στο τρένο.
Στα αγωνιστικά τώρα. Στο βουναλάκι για τους Mets, ανεβαίνει ο Santana προερχόμενος από το no-hitter που έκανε στην προηγούμενή του εμφάνιση. Άρα ο άνθρωπος  βγάζει σπίθες. Από την άλλη για τους Yankees, το μπαλάκι αναλαμβάνει ο (άχρηστος κατά τη γνώμη μου) Kuroda, που προέρχεται από ήττα. Η σκέψη μου λοιπόν δεν μπορεί παρά να πάει κατευθεία στο δύο.
Διπλό λοιπόν για τους Mets με απόδοση 1,90.

654 Washington Nationals @ Boston Red Sox
Οι Washington πηγαίνουν στο Βοστώνη, παραμένοντας η δεύτερη καλύτερη ομάδα της National League, μετά τους Dodgers. Αντιθέτως οι Boston αγκωμαχούν, είναι μόλις μισό παιχνίδι πάνω από τα 500 και εξακολουθούν να μην εμπνέουν εμπιστοσύνη. Στο βουναλάκι για τους Nationals ανεβαίνει ο Strasburgh, που αποτελεί εγγύηση (έχει 6 νίκες και προέρχεται από 3 σερί) αλλά και για τους Boston ανεβαίνει ο Dubrond, επίσης με 6 νίκες και παρά τις δυσκολίες των Boston έχει και εκείνος δύο σερί. Αν λοιπόν θεωρείτε ότι είναι δύσκολο το διπλό μέσα στο Fenway (έχει πάντως περισσότερες πιθανότητες από τον άσσο) εγώ θα σας πρότεινα UNDER. Κάνω τις εξής σκέψεις. Οι Boston σκοράρουν μεν συχνά, ομως απέναντι στον Strasburgh πιθανόν να τα βρουν μπαστούνια. Από την άλλη οι Nationals δεν σκοράρουν πολύ και στην πρώτη θέση βρίσκονται κυρίως λόγω της άμυνας. Αν λοιπόν κρατήσουν τα ρόπαλα των Boston και ταυτόχρονα δεν σκοράρουν πολύ απέναντι στο Dubront, τότε το σκορ θα παραμείνει χαμηλά.
UNDER λοιπόν με όριο το 8,5 και απόδοση 1,75.

664 Texas Rangers @ San Francisco Giants
Οι Rangers είναι η ομάδα που σκοράρει πιο πολύ απ' όλες στην MLB. Είναι πρώτη με 310 runs ενώ έχει στην πρώτη 20άδα των στατιστικών από δύο παίκτες σε κάθε κατηγορία. Στα RBI, στα Homeruns, στα runs κλπ. Από την άλλη, στο βουναλάκι των Giants ανεβαίνει ένας τύπος που ναι μεν καταφέρνει να κερδίζει το τελευταίο διάστημα, σε γενικές γραμμές όμως είναι τρύπιος. Ο λόγος φυσικά για τον Zito, τον οποίο δεν πάω με την καμία. Βάζουμε λοιπόν την καλύτερη επίθεση της MLB απέναντι στον Zito. Αποτέλεσμα πολλά runs. Την ίδια στιγμή και οι Giants τελευταία βαράνε και το χαίρονται.Και ο Harrison που ανεβαίνει στο βουναλάκι για τους Texas έχει 4,37 ERA. Άρα, δέχεται κι αυτός runs. Όλα αυτά συνηγορούν στο εξής: OVER με όριο το 7,5 και απόδοση 1,90.

2 σχόλια:

  1. ΤΟ OVER 7,5 ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΟΠΑΠ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ RUNS ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙ Ο ZITO....ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ OVER-UNDER!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ έτσι λέω, όμως φέτος αυτός ο π...της μόνο μία φορά έχει δεχθεί 8 runs και μάλιστα από αυτά μόνο τα 4 ήταν earned. Σε όλα τα άλλα μετράει από μηδέν (αν είναι δυνατόν) μέχρι 4. Τέλος πάντως σήμερα τον περιμένω να βάλει και στις τσέπες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή