Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ταμείο στο Baseball, κουβάς στο Ποδόσφαιρο. Τα είχα δει και τα δύο

Σήμερα θα περιαυτολογήσω λίγο. Όχι ότι δεν το έχω ξανακάνει, αλλά σήμερα θα το κάνω χωρίς αιδώ, καθώς στηρίζομαι και σε ήττα. Τί έννοώ...
Πρώτον χθες πήγα ταμείο με τα τρία πρώτα παιχνίδια που σας πρότεινα, καθώς το τέταρτο με τον Matsuzaka το είχα σε χαμηλή εκτίμηση, έγραψα ότι θα ήταν μεγάλη έκπληξη, οπότε θέλω να πιστεύω ότι δεν το επιλέξατε πολλοί για να συμπληρώσετε την τριάδα σας.
Την ίδια στιγμή όμως χθες είχα ρίξει μαζί με έναν συνάδελφο ένα δελτίο με αγώνες Euro. Εγώ από ποδόσφαιρο δεν σκαμπάζω πολλά. Παρακολουθώ ευχάριστα έναν αγώνα, αλλά δεν εμβαθύνω με ομάδες, με παίκτες, ποιοι αποδίδουν, ποιοι τραυματίστηκαν, οπότε είμαι μάλλον έρμαιο εκείνων που λένε ότι ξέρουν. Μετά όμως από δύο σεζόν στοιχήματος στο Baseball αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχω πλέον μία αίσθηση για το πως πάνε τα πράγματα από στατιστικής πλευράς. Και εξηγούμαι.
Μου λέει ο φίλους μου: "Θα παίξουμε άσσο τη Ρωσία, άσσο την Ολλανδία και άσσο τη Γερμανία". Του λέω: "Φίλε τρεις άσσοι δεν κάθονται ποτέ, πρέπει να είμαστε λίγο πιο δημιουργικοί και να σκεφτούμε κάποια έκπληξη". Το συζητάμε και τελικά με πείθει, ότι η Ρωσία δίνει μεγάλη απόδοση (2,15) και άρα θα μπορούσαμε να την θεωρήσουμε έκπληξη. Το ρίχνουμε το δελτίο. Έκατσαν οι δύο άσσοι. Ποιός δεν έκατσε; Ο πιο σίγουρος! Η Ολλανδία. Διότι έτσι γίνεται. Δεν κάθονται τρία ίδια σημεία. Είναι σχεδόν αδύνατο.
Έτσι, δια της αποτυχίας... επιβεβαιώθηκα.

Πάμε τώρα για τα παιχνίδια του Baseball, που όλα (με εξαίρεση ένα) ξεκινούν πριν τις 23:10 και άρα και πάλι θα έχουμε να βλέπουμε, αφού δούμε, τον Τζόκοβιτς, την Ισπανία - Ιταλία (ωραίο ματς) ή αν κάποιοι θέλετε την Ιρλανδία - Κροατία. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αυτό το παιχνίδι, γιατί τότε θα έχει αρχίσει η MLB.

691 Texas Rangers @ San Francisco Giants
Πάλι; Πάλι μη γ...σω! Πάλι, πάλι και πάλι πάλι. Lincecum που να πάρει ο διάολος. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η εικόνα. Τον κυνηγάω και θα τον κυνηγάω μέχρι να τελειώσει αυτό το slamp. Και ποιός δηλαδή θα τον κερδίσει σήμερα; Ο Ogando; Αυτός ο ασχημάντρας (μιλάμε για τέρας επιπέδου Ριμπερί) δεν έχει ξεκινήσει κανένα παιχνίδι φέτος και έρχεται να αναλάβει το μπαλάκι με τα ρόπαλα των Texas να μην πηγαίνουν πολύ καλά. Πιστεύω λοιπόν ότι σήμερα θα τελειώσει η μεγαλύτερη ξηρασία W που έχει σημειώσει στην καριέρα του ο Lincecum.
Άσσος για τους Γίγαντες με απόδοση 1,95.

681 Tampa Bay Rays @ Miami Marlins
Οι Rays δύο ημέρες τώρα τους περνάνε τους Marlins τρελό μανίκι. Τους έχουν κερδίσει στις έξι τελευταίες τους συναντήσεις και σε αυτό το διάστημα έχουν σημειώσει 36 runs και έχουν δεχθεί μόλις 11. Αλλά και ο Shields σε ατομικό επίπεδο έχει απέναντί τους 4 νίκες και 2 ήττες. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν θα δυσκολευτεί η ομάδα να σκουπίσει τα ψάρια, παρά το ότι παίζουν στο "λιμάνι" τους.
Διπλό λοιπόν για την Tampa με απόδοση 1,90.

687 Chicago Cubs @ Minesotta Twins
Όσοι με παρακολουθείτε θα έχετε προσέξει ότι ο Dempster είναι ένας ακόμη pitcher τον οποίο κυνηγούσα καιρό τώρα ότι θα κερδίσει. Τα κατάφερε στα δύο τελευταία του παιχνίδια και μάλιστα στο τελευτάιο πήρε το πρώτο του W. Εξακολουθώ να θεωρώ ότι του αξίζουν περισσότερα με το ERA που έχει (2,59). Επειδή όμως οι Cubs δεν τον υποστηρίζουν καθόλου με runs πιστεύω ότι είναι πολύ πιο συνετό να πάω στο Under. Καταρχάς καμία από τις δύο ομάδες δεν σκοράρει πολύ και το χθεσινό ξέσπασμα της Minesotta μάλλον ως μοναδικό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δύσκολα θα το επαναλάβουν. Από την άλλη, ο Liriano ναι μεν χάνει, αλλά στις δύο τελευταίες του εμφανίσεις δέχθηκε έναν και κανέναν πόντους, άρα το UNDER είναι πολύ συνετή επιλογή, με όριο το 8,5 και απόδοση 1,75.

685 Kansas City Royals @ Pittsburgh Pirates 
Το Kansas και το Pittsburgh είναι ομάδες που δύσκολα επιλέγω. Πόσο μάλλον να βάλω το Kansas να κερδίσει. Την τελευταία φορά που το έκανα ήταν μία φοβερή έκπληξη κατά των Yankees. Πάω και αυτή τη φορά υπέρ τους για διπλό μέσα στο γήπεδο των Πειρατών, παρά το γεγονός ότι ο Burnett, έχει το καλύτερο ERA μέσα στην έδρα του. Έχει πετύχει 4 νίκες (!) και 6 σερί για την ομάδα του, γεγονός που με εντυπωσιάζει καθώς τον θεωρώ ιδιαιτέρως ασταθή. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι θα συνεχίσει αυτή την πορεία. Γερνω λοιπόν υπέρ του Chen ο οποίος όποτε κρατάει τους αντιπάλους κάτω από τα 3 runs κερδίζει (έχει χάσει δεχόμενος τρεις φορές 6 runs). Και θα πρέπει να σκεφτούμε ότι οι Πειρατές είναι η χειρότερη επίθεση της MLB.
Διπλό για το Kansas με απόδοση 1,95.

680 New York Mets @ New York Yankees
Θα σας προτείνω και πάλι (το έκανα προχθές) παιχνίδι του subway series. Οι Yankees έχουν κερδίσει ήδη τα δύο. Θα πάνε και για το τρίτο; Το θεωρώ δύσκολο, καθώς έχουν να σκουπίσουν τους Mets εδώ και 9 χρόνια. Ο Pettitte είναι αλήθεια ότι τα πάει πολύ καλά στο Yankee Stadium, όμως φοβούμαι ότι και αυτός, όπως και οι επιθετικοί της ομάδας θα δείξουν μία χαλάρωση σήμερα. Είναι αληθεια ότι τα νούμερα του Pitcher των Mets (του Niese) δεν είναι και τα καλύτερα, αλλά εξακολουθώ να "βλέπω" το διπλό ως έκπληξη μέσα στο Bronx.
Διπλό για τους Mets με απόδοση 2,35.

4 σχόλια:

  1. Ο Lincecum ξεκίνησε με 3 pitch 1 strikeout. Καλή αρχή. Οι Cubs παραμένουν χαμηλά, οι Mets ισοφάρισαν, και οι Royals είναι πίσω έναν πόντο. Οι Tampa τελείωσαν ήδη. Όλα λοιπόν πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η βραδιά ξαφνικά στράβωσε. Μετά τη νίκη στο 9ο των Yankees, οι Cubs που ήταν στα 6 runs στο 8ο έβαλαν 2 και δέχθηκαν 2 στον 9ο!!! Οι Royals δεν ανέκαμψαν ποτέ από το 3-2 και έχασαν και ο Lincecum δέχθηκε 3 runs και ακόμη παλεύει. Μόνο οι Rays έδωσαν το σημείο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μοναδικό καλό νέο της ημέρας: Ένα ακόμη Ελληνόπουλο, ο George Kontos έκανε το ντεμπούτο του στην MLB ως relief pitcher των Giants

    ΑπάντησηΔιαγραφή