Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Και παιχνιδάρες και εκπλήξεις και απ' όλα.

Μια χαρά ήταν η μέρα χθες. Πέτυχα δύο επιλογές και αν δεν είχε αναβληθεί το παιχνίδι των Nationals λόγω βροχής, είμαι σίγουρος ότι θα είχα πετύχει και τη τρίτη. Το μόνο που μου ξέφυγε ήταν το τέταρτο παιχνίδι (άρα και το πιο δύσκολο) το under Cardinals @ Mets. Αλλά κι αυτό χάθηκε κατά τέτοιο τρόπο που δεν στενοχωρήθηκα, καθώς ο Santana έκανε το πρώτο no-hitter της ιστορίας των Mets. Τώρα θα μου πείτε πως γίνεται ένα no-hitter να μην βγαίνει under, είναι αλήθεια ότι είναι λίγο οξύμωρο. Το παιχνίδι έμεινε under μέχρι και το 6ο inning, στο 7ο όμως μπήκαν άλλοι τρεις γύροι από τη Νέα Υόρκη κι έτσι μας τελείωσε. Δεν πειράζει όμως, καθώς αποζημειώθηκα βλέποντας τα out του Santana. Να σας πω την αλήθεια στο τελευταίο strikeout μου σηκώθηκε η τρίχα.

617 Atlanta Braves @ Washington Nationals
Αυτό το παιχνίδι χθες αναβλήθηκε, κι έτσι έχει σήμερα στο mount τον Strasburgh, η απόδοσή του όμως είναι υψηλότερη, καθώς η βροχή πήγε όλο το rotation της Washington μία ημέρα πιο κει. Έτσι, η απόδοση είναι 1,70, ενώ χθες ήταν 1,50 (και ο ΟΠΑΠ δεν προτίθεται να την αλλάξει). Αξίζει λοιπόν να παίξουμε για 1,70, τον Strasburgh. Βέβαια το παιχνίδι είναι πιο δύσκολο από το χθεσινό, καθώς οι Braves βάζουν στο mount τον Beachy και όχι τον Minor. Ο Beachy, μέχρι και τη στιγμή που οι Braves έπεσαν σε slump, είχε 5 σερί νίκες, προέρχεται όμως από δύο ήττες. Αντιθέτως ο Strasburgh προέρχεται από 2 νίκες. Άρα, το παιχνίδι είναι πιο δύσκολο από αυτό που θα παιζόταν χθες, όμως παραμένω στην επιλογή των Nationals, οι οποίοι στην έδρα τους είναι γενικώς σταθεροί με 15 νίκες και 8 ήττες.
Άσος λοιπόν για τους Nationals με απόδοση 1,70.



614 Chicago Cubs @ San Francisco Giants
Χθες οι Giants κέρδισαν τους Cubs με έναν καταπληκτικό Bumgarner, ο οποίος πήγε το παιχνίδι μεχρι το 9ο inning και κάπου εκεί κουράστηκε, ανέβασε δύο ροπαλιστές στις βάσεις και όταν έφυγε ο Soriano τσάκισε τον επόμενο pitcher και από το 0-4 το παιχνίδι πήγε στο τελικό 3-4. Γιατί τα γράφω αυτά; Διότι σήμερα ανεβαίνει στο mount ένα καλύτερο (κατά την άποψή μου) χέρι, ο Matt Cain. Απέναντί του θα έχει μία από τις χειρότερες επιθέσεις της MLB, προέρχεται από 4 σερί νίκες και δεν πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί. Από την άλλη, τελευταία οι Giants, χτυπάνε έχοντας ως επιθετική αιχμή τον Melky Cabrera που είναι σε τρελά κέφια (το τρίτο καλύτερο average σε όλο το πρωτάθλημα με ,376).
Άσσος λοιπόν για τους Giants με απόδοση 1,50.


612 Texas Rangers @ Los Angeles Angels
Αυτό εδώ είναι ΠΑΙ-ΧΝΙ-ΔΑ-ΡΑ!!! Darvish εναντίον C.J. Wilson. Αρχικά σκεφτόμουνα να πάω για Texas, όμως τελευταία οι Angels είναι πολύ καλοί και μάλλον δεν θα ήταν φρόνιμο. Μετά λοιπόν είδα το όριο του OVER-UNDER ότι είναι στο 7,5 (αντί του 6,5 που περίμενα) και αναπτερώθηκα, καθώς αυτό το ένα run είναι ένα μαξιλάρι που πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά. Τώρα να σας βάλω νούμερα για αυτούς τους δύο pitchers, νομίζω ότι είναι αστείο. Γλυτώνω σάλιο λοιπόν και λέω: UNDER με όριο το 7,5 και απόδοση 1,75.


618 Miami Marlins @ Philadelphia Phillies
Πέρυσι -ή και τον πρώτο μήνα της φετινής σεζόν- αυτό το παιχνίδι θα το έπαιζα με κλειστά μάτια υπέρ των Phillies. Τώρα όμως έχω δεύτερες σκέψεις. Κι ας ανεβαίνει στο mount ο Hamels! Αυτός ο παιχταράς φέτος πάει τρένο. Εχει καταγράψει ο ίδιος 8 νίκες και οι Phillies με αυτόν στο mount 9 νίκες. Τί με προβληματίζει όμως; Με προβληματίζει ότι κάποια στιγμή έρχεται η ήττα. Δεν μπορεί να πάει σερί όλο το χρόνο W. Τον ίδιο προβληματισμό είχα και με τον Darvish ο οποίος μάλιστα έχει πίσω του μία οκτάδα που γ...μεί και δέρνει, ενώ ο Hamels έχει μία ομάδα που είναι τελευταία στο Division της. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα για να αλλάξει η πορεία του Hamels; Έτσι λέω και πάω για την έκπληξη, γι' αυτό και το παιχνίδι το βάζω τελευταίο ως μπαλαντερ.
Διπλό για τους Miami με απόδοση 2,25.

Εδώ αξίζει να κάνω ένα σχόλιο που μου είχε έρθει στο μυαλό σε μία ανάλογη περίπτωση που πήγαινα για μία έκπληξη. Όταν γράφω στο blog μου προβλέψεις, είναι προς το συμφέρον μου να μην πηγαινω για εκπλήξεις. Κανένας δεν πρόκειται να με δικαιολογήσει όταν τις χάσω και σίγουρα αυτό που χαλάει είναι το ποσοστό των επιτυχιών μου. Και δυστυχώς όταν καταγράφω αποτυχίες οι αναγνώστες μου απομακρύνονται. Θεωρήτικά δηλαδή, εμένα με συμφέρει να πετυχαίνω όσο περισσότερα αποτελέσματα μπορώ και όχι να πετυχαίνω μία υψηλή απόδοση. Βέβαια το να πετύχεις μία έκπληξη αυτό είναι πάντα πολύ πιο κ...υλα από το να πιάνεις τα αυτονόητα, είναι όμως δύσκολο, ασχέτως αν κάνει καλό στο πορτοφόλι μου (καθώς όπως φαντάζεστε πάντα παίζω αυτά που γράφω).

7 σχόλια:

  1. file 8a i8ela na rwtisw ti gnwmi s gia to match ton astros me tous reds.egw pisteuw stous astros k as einai ekpliksi,afou sxetika einai kali stin edra tous k exoun k ena kalo pitcher se sxesi me ton latos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα θέλω την γνώμη σου για το όβερ των μισητών, θα ξεσπάσουν πιστεύω μετά το χθεσινό 0 σε hits, και για μιλγουόκι άσσο γιατί τον πιστεύω τον marcum. Λέω να τα βάλω τριάδα με τους γίγαντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ dionysis
    Φίλε εκτός από το ότι οι Houston είναι σχετικα καλοί στην έδρα τους, δεν θα συμφωνήσω μαζί σου. Προέρχονται από 7 ήττες σερί, και ο pitcher τους εμένα δεν με εντυπωσιάζει. Γιατί λες ότι είναι καλός σε σχέση με τον Latos, ο οποίος προέρχεται μόνο από νίκες (έχει τέσσερις σερί) και τις δύο φορές που έχασε η ομάδα δεν του αποδόθηκε η ήττα. Άρα κάποιος άλλος έφταιγε. Άσε που σε ένα από αυτά τα παιχνίδια έφυγε δίνοντας ένα run μόνο. Το μόνο που θα μπορούσα να καταλάβω θα ήταν να πεις ότι οι Houston έχουν χάσει 7 σερί και κάπου εδώ θα πρέπει να μπει ένα φρένο. ΟΚ το δέχομαι, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να παίξεις γι' αυτούς.

    @ INIESTA
    Οι μισητοί και το Over πάνε συχνά μαζί είναι αλήθεια και αν χτυπήσουν μετά τη χθεσινή αφασία τους, θα το ανεβάσουν το σκορ. Βέβαια και οι δύο pitchers δεν είναι εύκολοι, ούτε το γήπεδο ενδείκνειταί, αλλά τέλος πάντων δεν είναι εκτός λογικής. Δεν είναι όμως κι εύκολο.
    Για τον Marcum πάντως συμφωνώ μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. den diafwnw gia to oti einai sta panw tou o latos apla apoti eida gia ton latos exei se 59 IP 30R k 11HR enw o Rodriguez se 72 IP 27R k molis 6HR sto mono pou einai ligo kaluteros o latos einai sta SO

      Διαγραφή
    2. Τελικά το παιχνίδι άνοιξε τόσο πολύ, που χάθηκαν και οι δύο pitchers μέσα στο χαμό από τα ρόπαλα.

      Διαγραφή
  4. ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΙΠΛΟ ΤΗΝ ΒΟΣΤΩΝΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟ Η UNDER TO OAKLAND? ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΑΣΣΟΣ ΤΩΝ ΝAΤΙΟΝΑLS EINAI Ο ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. ΤΟΝ BEACHY ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΟΥΣΚΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΠΙΣΤΕΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sorry φίλε που δεν σου απάντησα, στην ώρα μου, αλλά είχα πάει σινεμά.

      Διαγραφή