Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Interleague: Ένα concept που δυσκολεύει

Συνεχιζονται τα παιχνίδια της Interleague, αποδεικνύοντας ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς αυτές τις αναμετρήσεις, καθώς οι ομάδες (και κυρίως οι pitchers) αντιμετωπίζουν οι μεν τους δε πολύ λίγες φορές κάθε χρόνο και έτσι δεν επιτρέπουν τη δημιουργία εύκολων trend. Χθες (λόγω Δευτέρας) το πρόγραμμα ήταν φτωχό, κι έτσι αναγκαστικά, στοιχημάτισα σε παιχνίδια που πιθανόν να απέφευγα με ένα γεμάτο πρόγραμμα. Πέτυχα μόνο τους Yankees, οι οποίοι εμφανίζονται να είναι πραγματικά πάνω σε ράγες, γι' αυτό και τους ξαναεπιλέγω.

602 New York Yankees @ Altanta Braves
Οι Yankees, με 4 συνεχόμενες νίκες έχουν καταφέρει πλέον να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του Division τους με τους Rays, ενώ τον πρώτο μήνα του πρωταθλήματος ήταν στην πρότελευταία θέση, λίγο πάνω από τους Red Sox (οι οποίοι όμως απλά παραμένουν εκεί και όλο και πάνε πιο κάτω) Θεωρώ ότι βρίσκονται λοιπόν σε πολύ καλή φόρμα, και παρά το ότι όσο περισσότερες νίκες κάνουν, τόσο δυσκολότερο γίνεται (στατιστικά) να τις συνεχίσουν, θεωρώ ότι σήμερα, με τον Sabathia στο mount, θα πετύχουν άλλη μία νίκη. Κάποιοι θα πουν ότι ο Sabathia δεν είναι πολύ σταθερός φέτος. Έχουν δίκιο, όμως θα πρέπει να πούμε ότι ο άνθρωπος στα παιχνίδια Interleague τα πάει περίφημα, καθώς έχει στην καριέρα του 20 νίκες (η 7ή υψηλότερη επίδοση όλων των εποχών). Βλεπω λοιπόν δύσκολο τον Minor να συγκρατήσει τους Yankees που ρολάρουν πολύ καλά στο plate.
Διπλό για τους Yankees με απόδοση 1,65.

604 Cleveland Indians @ Cincinnati Reds
Οι Ινδιάνοι φέτος πάνε πολύ καλά και εξακολουθούν να βρίσκονται σε θέση βολής κάτω από τους White Sox, αναζητώντας την ευκαιρία να επιστρέψουν στην πρώτη θέση του Division τους. Από την άλλη και οι Reds πάνε επίσης καλά και μάλιστα οι δύο ομάδες έχουν ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις. 32 νίκες 27 ήττες. Θεωρώ όμως ότι με τον Cuerto, στο βουναλάκι της έδρας τους δεν θα δυσκολευτούν απέναντι στους Indians, οι οποιοι έχουν το τελευταίο διάστημα κάποιους τραυματισμούς.
Άσσος για τους Reds με απόδοση 1,50.

608 Milwakee Brewers @ Kansas City Royals
Ο Greinke των Brewers, είναι αήττητος όταν παίζει στο Milwakee. Aντιθέτως εκτός έδρας έχει εμφανιστεί ασταθής. Σήμερα όμως παίζει απέναντι στην παλιά του ομάδα, δηλαδή σε ένα γήπεδο που το ξέρει καλά. Ο ίδιος προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες, έχοντας κερδίσει 4 στα 5 τελευταία παιχνίδια, ενώ απέναντί του οι Royals ανεβάζουν τον Mendoza που έχει να κερδίσει από τις 13 Μαΐου. Πιστεύω ότι οι Brewers θα κερδίσουν εύκολα.
Διπλό για τους Ζυθοποιούς με απόδοση 1,65.

Κάποια ντεσού της Interleague
Και θα σας δώσω έναν μπαλαντέρ, προκειμένου να σας γράψω και κάποια πράγματα για την Interleague.
Το concept των παιχνιδιών ανάμεσα στις δύο Λίγκες ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια, και είναι ένα επιτυχημένο πείραμα, καθώς προσελκύει περισσότερους θεατές κατά μέσο όρο, οι οποίοι φαίνεται να αρέσκονται να βλέπουν παιχνίδια με ομάδες που σπανίως συναντόνται. Από την άλλη, τα παιχνίδια αυτά ανακατεύουν και λίγο την τράπουλα, καθώς η Interleague δεν είναι και απολύτως δίκαιη στον προγραμματισμό της, καθώς τα ζευγάρια βγαίνουν κυρίως με βάση την εντοπιότητα. Δηλαδή, οι Yankees θα παίξουν απαραίτητα απέναντι στους Mets και μετά με κάποια άλλη ομάδα, οι Cubs με τους White Sox, οι Giants με τους A's, οι Orioles με τους Nationals κλπ. ενώ υπάρχουν περιπτώσεις ζευγαριών που έχουν να βγουν δεκαετίες.
Την ίδια στιγμή όμως δημιουργείται ένα άλλο ζήτημα, καθώς οι ομάδες στις δύο Λίγκες πρέπει να είναι ζυγές και έτσι η National έχει 16 ομάδες και η American 14. Έτσι, όποτε γίνονται παιχνίδια Interleague γίνεται και ένα παιχνίδι της National για να παίξουν και οι 30. Αυτό όμως του χρόνου θα αλλάξει, καθώς οι Houston Astros, θα μεταφερούν από το Central Division της National League (που τώρα έχει 6 ομάδες) στο τετραμελές West Division της American League. Έτσι, κάθε Λιγκα θα έχει από 15 ομάδες, κάνοντας αναγκαστική τη διεξαγωγή ενός παιχνιδιού Interleague κάθε μέρα, λόγω του μονού αριθμού που θα έχουν και οι δύο Leagues. Έτσι, πολλοί ξεκινούν να συζητούν ήδη στην Αμερική, κατά πόσο είναι απαραίτητη η ύπαρξη των δύο Leagues και μήπως και αυτό είναι ένα κατάλοιπο του παρελθόντος, το οποίο η (ύπερσυντηρητική) MLB θα έπρεπε να σκεφτεί να διαλύσει, βάζοντας και τις 30 ομάδες σε ένα καλάθι από το οποιο να βγαίνουν οι συναντήσεις των ομάδων.
Αυτομάτως δημιουγείται το ερώτημα "τί θα γίνει με τον Designated Hitter", ένα δημιούργημα που κάνει το παιχνίδι πιο επιθετικό (καθώς αντικαθιστά τον συνήθως κακό ροπαλιστή pitcher από έναν πολύ καλό ροπαλιστή) έναν κανόνα που έχει εστερνηστεί όλος ο κόσμος του Baseball (εντός και εκτός Αμερικής) εκτός από την παλαιότερη Λίγκα: Την National League.
Σε αυτά εγώ φυσικά και δεν έχω απαντήσεις, αλλά σας τα παραθέτω για να γνωρίζετε τί σκέψεις γίνονται αυτή την περίοδο, και όλα αυτά με αφορμή το στοίχημα που βάζω πάνω στο παιχνίδι της National League που είναι ανάμεσα στους Houston Astros και τους San Francisco Giants.

614 Houston Astros @ San Francisco Giants
Ο Bumgarner μου είναι πολύ συμπαθής, αν και φέτος δεν τα πάει πάντα καλά. Όταν τα πάει όμως σκίζει. Το sidearm pitch του, έχει διττό αποτέλεσμα: Κάποιες φορές δεν έχει location, όμως όταν έχει δυσκολεύονται πάρα πολύ οι ροπαλιστές. Απέναντί του θα έχει τους Astros που είναι μία από τις χειρότερες ομάδες εκτός έδρας. Έχουν μόλις 8 νίκες και 20 ήττες. Θεωρώ λοιπόν ότι ο Bumgarner δεν θα δυσκολευτεί.
Άσσος για τους Γίγαντες με απόδοση 1,50.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου