Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Perfect Day

ΟΚ χθες έχασα τον Strasburg γιατί πήγαινα για έκπληξη και φοβήθηκα να ρίξω ένα δελτίο με τρία διπλά. Και λοιπόν; Ποιός χ...κε όταν οι Cain κάνει Perfect Game;
Από εδώ και μπρος νομίζω ότι δικαίως θα τον λεω Perfect Cain.

Ίσως για κάποιους από εσάς που με διαβάζετε να μην αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο είναι να γίνει ένα Perfect Game. Άρκεί να σας πω ότι έχουν γίνει μόνο 22 στην ιστορία της MLB η οποία έχει ιδρυθεί το 1869. Αυτό σημαίνει ότι στις 30 ομάδες που υπάρχουν σήμερα στο Αμερικάνικο Πρωτάθλημα κάποιες ομάδες εξακολουθούν να μην έχουν πετύχει Perfect Game. Άλλωστε το χθεσινό ήταν το πρώτο για τους Giants από τότε που ιδρύθηκαν το 1883. Μέχρι σήμερα είχαν πετύχει μόνο No-hitters και μάλιστα το πρώτο από τότε που μετακόμισαν στο Σαν Φρανσίσκο το 1957, το πέτυχε το 2009 ο Jonathan Sanchez.
Για όποιους θέλετε να ρωτήσετε ποιά η διαφορά μεταξύ των δύο, να σας πω ότι Perfect Game είναι εκείνο στο οποίο κανένας αντίπαλος ροπαλιστής δεν φτάνει στην πρώτη βάση. Αντιθέτως στο No-hitter, είναι πιθανό να φτάσει κάποιος στην πρώτη βάση, αν ο pitcer τον περπατήσει, ή αν η άμυνα κάνει error, οπότε ο παίκτης φτάνει στην πρώτη βάση, αλλά δεν του αποδίδεται στατιστικά το Hit. Αυτό σημαίνει ότι σε τραβηγμένες περιπτώσεις, υπάρχει πιθανότητα σένα No-hitter μία ομάδα να δεχθεί πόντο (αν για παράδειγμα γίνουν 4 σερί περπατήματα ή errors) σε ένα Perfect Game όμως δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση και αυτό φαίνεται στο score board καθώς η ομάδα έχει τρία μηδενικά στα runs, στα hits και στα errors, ενώ στο score card φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ούτε walks.
Θα πρέπει επίσης να πούμε, ότι ενώ το Perfect Game (όπως και το No-hitter) απόδίδονται (και δικαίως) στους Pitchers που τα πετυχαίνουν, σε πολύ μεγάλο βαθμό συμβάλει και η υπόλοιπη ομάδα, η οποία βγάζει τα outs (πέρα των strikeouts)  αλλά παράλληλα πετυχαίνει και πόντους ώστε να έχει την ψυχολογική υποστήριξη ο pitcher να συνεχίσει το παιχνίδι.
Στο χθεσινό λοιπόν Perfect Game του Cain ευθυγραμμιστήκαν όλοι οι πλανήτες. Βγήκαν εκπληκτικές άμυνες όπως το απίθανο πιάσημο με βουτιά προς τα πίσω του Blanco, αλλά και του Cabrera, καθώς και του Arias, ο οποίος σχεδόν παραπάτησε, αλλά τελικά έκανε την τελευταία πάσα στην πρώτη βάση και σώθηκε το παιχνίδι. Επίσης και ο διαιτητής σε κάποιες περιπτώσεις είχε ένα strikezone κάπως φαρδύ. Αλλά τί σημασία έχουν αυτά; Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι, γι' αυτό και η MLB δεν δέχεται την ενσωμάτωση ηλεκτρονικών μέσων στον καθορισμό των ball και των strikes (κάτι που υπάρχει χρόνια τώρα), διότι θεωρεί (και σωστά) ότι και τα λάθη των διαιτητών συμβάλουν στην ομορφιά του παιχνιδιού.
Με απλά λόγια, ο Cain -ή μάλλον ο Perfect Cain- αξίζει απολύτως το Perfect Game που πέτυχε, το οποίο μάλιστα έγινε με 14 stike out, ισοφαρίζοντας έτσι το υπάρχον ρεκόρ.
Εγώ θα έλεγα μάλιστα, ότι άργησε κιόλας. Συγχαρητήρια.
Δείτε εδώ το βίντεο.

--------------------------------------------------------
Σας δίνω τώρα και τις σημερινές μου προβλέψεις:

632 Detroit Tigers @ Chicago Cubs
Θα ξεκινήσω με Verlander κι ας μην έχει αποδόσει τα αναμενόμενα το τελευταίο διάστημα. Προέρχεται από τρεις ήττες και στο τελευταίο παιχνίδι η ομάδα κέρδισε, αλλά δεν του αποδόθηκε η νίκη. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα δεν θα δυσκολευτεί απέναντι σε μία ομάδα που γενικώς σκοράρει δύσκολα.
Διπλό για τους Tigers με απόδοση 1,50.

637 Milwakee Brewers @ Kansas City Royals
Οι Kansas City έχουν τρια χρόνια να πετύχουν ένα "σκούπισμα" σε παιχνίδια Interleague και θεωρώ ότι δεν θα τα καταφέρουν απόψε. Μετά τις δύο νίκες τους χθες και προχθες απέναντι στους Ζυθοποιούς, νομίζω ότι η φιλοξενούμενη ομάδα θα στοιχηθεί πίσω από τον Marcum, ο οποίος σε γενικές γραμμές είναι αποδοτικός, και θα αποφύγουν μία νέα ήττα.
Διπλό για τους Brewers με απόδοση 1,70.


631 New York Mets @ Tampa Bay Rays
Δυσκολεύτηκα να σκεφτώ τί να βάλω σε αυτό το παιχνίδι. Πριν από μερικές ημέρες θα φώναζα εύκολα "METS" λόγω του Santana, ο οποίος είχε πετύχει ένα complete game και ένα no-hitter, το πρώτο στην ιστορία των Mets. Όμως αμέσως μετά (στο τελευταίο του παιχνίδι) δέχθηκε 6 runs σε 5 innings τα περισσότερα όλης της χρονιάς σε ένα παιχνίδι. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό δεν θα ξαναγίνει. Και μπορεί μεν οι Mets να μην κερδίσουν (πάντα ένα παιχνίδι απέναντι στους Rays είναι δύσκολο) πιστεύω όμως ότι θα μπορέσουν να κρατήσουν τα ρόπαλά των αντιπάλων τους. Αναλόγως είμαι σίγουρος ότι και οι Rays (με τον Hellicson που έχει ERA 2,65) θα καταφέρουν να κρατήσουν τους Mets, κι έτσι το under θα επιτεχθεί.
UNDER με όριο 7,5 και απόδοση 1,80.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου