Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Δύσκολη αποστολή του Σπάρτακου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ξεκίνησε σήμερα στο Blagoevgrad της Βουλγαρίας η προκριματική φάση για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Baseball 2012, με τη συμμετοχή του Σπαρτακου Γλυφάδας. Η Ελληνική ομάδα είχε άσχημο ξεκίνημα και έχασε 17-0 σε πέντε innings από την Ελβετική ομάδα Bern Cardinals. Στην αρχή οι παίκτες του Τομ Μαζαράκη κράτησαν τους αντιπάλους τους και δέχθηκαν μόλις έναν πόντο στο δεύτερο inning, όμως πολύ γρήγορα οι Ελβετοί ροπαλιστές, αφού "είδαν" το pitch του Δημήτρη Χατζηκυριάκου, ξεκίνησαν ένα επιθετικό κρεσέντο που είχε ως αποτέλεσμα να βάλουν 8 runs στην τρίτη τους επίθεση και άλλα 8 στην τέταρτη. Η πέμπτη επίθεση του Σπάρτακου δυστυχώς είχε μόνο διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς η ομάδα μας δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, ώστε να μην επιβληθεί το mercy rule. Έτσι, τελείωσε πρόωρα το παιχνίδι.

Αύριο ο Σπαρτακος θα παίξει στις 13:30 απέναντι στη Σερβική Beograd 96.

Το παρασκήνιο
Ο Σπάρτακος συμμετέχει με πολύ σημαντικές ελλείψεις στο πρωτάθλημα αυτό, στο οποιο μάλιστα επρόκειτο να μην πάει (κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων) παρά το γεγονός ότι μαζί με τη δήλωση συμμετοχής του είχε καταβάλει και εγγύηση 500€ την οποία και θα έχανε. Το θέμα όμως δεν ήταν τόσο απλό, καθώς η μή συμμετοχή του Σπάρτακου θα είχε πολύ σημαντικές συνέπειες για όλο το Ελληνικό Baseball, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αυτή η αθέτηση (η οποία δεν είναι η πρώτη από πλευράς ελληνικών ομάδων) θα είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή επιπλέον προστίμου 2.000 €, καθώς και διετή αποκλεισμό όλων των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και όταν λέμε όλων εννοούμε και της Εθνικής ομάδας, η οποια έχει ήδη πάρει το εισητήριο για τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει το Σεπτέμβριο στην Ολλανδία. 
Έτσι, ο Σπαρτακος (συνεπικουρούμενος και από άλλους παίκτες που πήρε με τη μορφή δανεικών) κατάφερε να συμπληρώσει μία 12 έκτακτης ανάγκης (αυτό είναι το ελάχιστο νούμερο παικτών που μπορεί να έχει μία ομάδα) και ταξίδεψε οδικώς μέχρι το Blagoevgrad.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου