Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Κολλημένοι στο ρετσίνι

Τελικά όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο δυσκολεύομαι να αποφαίσω τί είναι σωστότερο στην ιστορία του Peralta και της λωρίδας με ρετσίνι που βρέθηκε στην μέσα πλευρά του γαντιού του. Για όσους αναρωτιέστε, είναι πολύ σημαντικό το ότι βρέθηκε κάτι τέτοιο, καθώς ανοίγει το δρόμο της αποκάλυψης μίας ακόμη παρατυπίας που υπάρχει σίγουρα καιρό τώρα στο Baseball και απλά δεν λέει κανείς τιποτα γι' αυτή.
Ο λόγος που δεν μπορώ να απαντήσω είναι διότι κάνω δύο σκέψεις, και δεν μπορώ να καταλήξω στο ποια είναι σωστότερη:
Είναι δηλαδή ορθο να μην λες τίποτα όσο έχεις τον παίκτη στην ομάδα σου και προφανώς να τον αφήνεις να ακολουθεί την παράνομη αυτή τακτική και μόλις πάει σε άλλη ομάδα να τον καταγγέλεις; Ή είναι σωστότερο να λες, ότι είναι δουλειά των άλλων να καταγγέλουν κάτι και επομένως εφόσον δεν έγινε καταγγελία όσο τον είχαμε εμείς στην ομάδα μας, εμείς απλά κάναμε τα στραβά μάτια, αλλά γενικώς επειδή δεν ανεχόμαστε τις παρατυπίες, πράξαμε το σωστό και καταγγείλαμε κάτι που ξέραμε;
Ο λόγος που δεν έχω απάντηση είναι διότι το σαφές είναι ότι το σωστό είναι σωστό. Δηλαδή όταν υπάρχει παρατυπία, αυτή πρέπει να αποκαλύπτεται. Το ηθικό πρόβλημα όμως δημιουργείται στο πως αποκαλύφθηκε η πληροφορία. Διότι προσωπικά είμαι υπέρ της τιμωρίας του Peralta εφόσον έκανε κάτι παράτυπο (ο οποίος θα περαπεμφεί και θα έχει κάποιες συνέπειες που θα τις μάθουμε τις επόμενες ημέρες), από την άλλη όμως δεν μπορώ να συμφωνήσω και με το ρουφιάνεμα.

Τέλος πάντων όσον αφορά το Στοίχημα, η ιστορία αυτή δεν φάνηκε να επηρεάζει τον Strasburg, ο οποίος κέρδισε το χθεσινό παιχνίδι. Επίσης καλά πήγε και το under των Giants @ Angels και το μόνο που μας ξέφυγε ήταν το Reds @ Cleveland με τον Masterson να κάνει complete game. Τελικά αυτό το παιδί δεν μπορώ να το πετύχω. Όποτε παίζω υπέρ του τα κάνει μούτι, και όποτε πάω κατά του γ...μεί και δέρνει.
Τέλος πάντων ας περάσω στα παιχνίδια της ημέρας, που είναι λίγα μεν, αλλά δεν είναι άσχημα όπως σε άλλες περιπτώσεις με φτωχό πρόγραμμα.

630 Saint Louis Cardinals @ Detroit Tigers
Το παιχνίδι αυτό θα είχε μία μορφή "εμπειρίας κατά απειρίας" καθώς ο Lohse ανεβαίνει στο βουναλάκι για τους μισητούς, μισητούς, μισητούς Cardinals, ενώ από την άλλη, οι Tigers, φέρνουν ένα νέο παιδί, που έχει ξαναπαίξει λίγο στην MLB, αλλά κυρίως παίζει σε ομάδα ΑΑΑ και απλά δεν κατάφερε να συμπληρώσει την 5η θέση του rotation των Tigers, λόγω κάποιας τενοντίτιδας στο χέρι του. Θεωρώ λοιπόν ότι θα γείρω υπέρ της εμπειρίας του Lohse, ο οποίος είχε μεν κάποια κάμψη προς τα τέλη Μαΐου, o Ιούνιος όμως τον έχει πάει καλύτερα και έχει δύο νίκες και μία ήττα.
Διπλό για τους Cardinals με απόδοση 1,85.

631 Los Angeles Dodgers @ Oakland Athletics
Οι Dodgers τα έχουν βρει λίγο μπαστούνια στο Oakland και έχουν σημειώσει δύο ήττες. Σήμερα όμως πιστεύω ότι θα αντιστρέψουν το κλίμα και με τον πολύ καλό Kershaw στο βουναλάκι θα κερδίσουν τους Athletics, οι οποίοι δίνουν το μπαλάκι στον Blackey, ο οποίος έχει ξεκιήσει 4 παιχνίδια με τους A's, έχει χάσει τα δύο και έχει κερδίσει το ένα, ενώ στα υπόλοιπα 7 που απλώς έχει συμμετάσχει με λίγα innings, σε όλα οι A's έχασαν.
Διπλό για τους Dodgers με απόδοση 1,65.

635 Miami Marlins @ Boston Red Sox
Δύο μεγάλα ονόματα του pitch θα συναντηθούν σε αυτό το παιχνίδι στον Fenway Park. Ο Zambrano και ο Matsusaka. Και οι δύο είναι ασταθείς. Ο μεν Matsuzaka έχει παίξει φέτος δύο παιχνίδια και έχει χάσει και τα δύο, ενώ ο Zambrano, είναι με τις μέρες του. Κάποιες σκίζει και κάποιες τον σκίζουν. Όταν μάλιστα τον σκίζουν δεν μπορεί να συνέλθει και όλο και χειροτερεύει. Με γνώμονα λοιπόν ότι έχουμε τον πολύ καλό Papi, ο οποίος ήδη χτυπάει Homeruns σε τρία σερί παιχνίδια τώρα, δεν θα με εντυπωσιάσει το παιχνίδι να έχει μεγάλο σκορ και με τις δύο ομάδες να χτυπούν γερά. Το όριο βέβαια είναι υψηλό, όμως θα επιμείνω.
OVER με όριο το 10,5 και απόδοση 1,80.

9 σχόλια:

  1. Το Πίτσμπουργκ πως το βλέπεις σήμερα, φίλε μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα νούμερα δεν είναι άσχημα και στην έδρα τους έχουν καλυτερεύσει τελευταία. Δεν θα έλεγα όχι.

      Διαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω τόσο στους Ντοτζερς όσο και στους Καρντιναλς , μαζί και με το Πίτσμπουργκ που θεωρώ το πιο δυνατό σημείο για σήμερα θα είναι οι επιλογές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα διαφωνήσω για τον Pitsburgh (όπως έγραψα και στο φίλο πιο πάνω) ότι είναι καλό σημείο, απλά δεν θα το έλεγα το πιο δυνατό σημείο διότι πάντα με ανησυχούν οι Πειρατές, καθώς είναι λίγο ασταθείς. Σε κάθε περίπτωση ο άσσος είναι το πιο λογικό.

      Διαγραφή
  3. Τη Φιλαδέλφεια πως τη βλέπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φαίνεται κακή περίπτωση, καθώς έχει ήδη δύο νίκες και φαίνεται να έχει momentum. Τα νούμερα των pitcher γέρνουν το παιχνίδι προς τη Φιλαδέλφεια

      Διαγραφή
  4. Καλησπερα φιλε Κωστα .....
    Πραγματι το θεμα με τον Peralta ειναι σιγουρα πολυπλοκο.... Σε καθε περιπτωση μιλαμε για ξεκαθαρη παραβαση των κανόνων οποτε σωστα ο παικτης αποβαλλεται και τιμωρέιται (κατι για 10 ημερες εκτος νομιζω προβλεπεται σε αυτες τις περιπτωσεις) Το (ηθικο) θεμα που προκύπτει στην περιπτωση του προπονητή των Nats αλλα και καθε προπονητη ειναι κατα πόσο αυτο γινοταν και κατα την θητεια του παικτη στην εν λόγω ομαδα, εν γνώση του προπονητη και αυτος δεν ελεγε τιποτα Αντιθετως τώρα που τον βρήκε απέναντι του ενω εχανε στην εδρα του (και πιθανοτατα δεν τον ηθελε να ριξει) τον καρφωσε..... Σιγουρα ενας προπονητής προσπαθει να εκμεταλευτεί καθε αδυναμία του αντιπάλου για να κερδισει ενα παιχνιδι αλλα τιθεται θεμα ηθικής οταν αυτος ναι μεν καταγγελει τους αντιπαλους παικτες οταν αυτοι παρανομουν ενω οταν οι παικτες του (εν γνωσει του ) "κλεβουν ή παρανομούν" ποιει την ησσα και δεν τους επαναφερει στην ταξη η δεν τους τιμωρεί.
    Γυρνώντας στα ακρως στοιχηματικα χτες περασαν και οι 3 προβλεψεις μου.... τι κριμα που δεν προλαβα να τις παιξω @#$!$@*&
    Σημερα παλι βλεπω και συμφωνώ μαζι σου για τους Cardinals και ας κοντραρονται με την ομάδα μου (οποτε και μαλλον δεν θα το παιξω) και φυσικα για τους Dodgers του Kershaw που ειναι πολυ δυνατός.
    Εγω παλι θα εμπιστευτω τον Gio των Nationals που ειναι και σε πολυ καλη φορμα και σταθερος γενικοτερα, ενω σαν μπαλαντερ που λες και εσυ (στην περιπτωση που αποφυγω το Det vs St. Louis θα επιλεξω και εγω τους Pirates. καλη επιτυχια και κερδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς το πρόβλημα είναι το ηθικό, εξού και το tip του καπέλου προς τους παλιούς συμπαίκτες, που αποδεικύει ότι όλοι το ήξεραν. Από την άλλη, όμως στα παιχνίδια (σε όλα τα αθλήματα) καταγγέλεις ποτέ τον εαυτό σου; Χωρίς να διαφωνώ με το ηθικό θέμα φέρνω το εξής παράδειγμα. Ένας παίκτης δεν πατάει την τρίτη βάση και σκοράρει. Ο διαιτητής της βάσης το έχει δει, αλλά αν δεν γίνει ένσταση από τους αντιπάλους δεν είναι υποχρεωμένος να βγάλει out τον παίκτη. Είναι δυνατόν να τον σταματήσει ο προπονητής της τρίτης βάσης και να τον γυρίσει πίσω; Προφανώς όχι.
      Από την άλλη (και δεν το λέω για να υποστηρίξω τον προπονητή των Nats) κανείς δεν γνωρίζει αν (αν λεω) στην εποχή που ήταν στην Ουάσιγκτον του το επέτρεπε. Μπορεί δηλαδή να του είχε πει "μεγάλε εδώ θα παίζεις σωστά, βγάλτο αυτό". Είναι πιθανό κάτι τέτοιο; Μάλλον όχι. Το πιθανότερο είναι να ποιούσε τη νήσσαν, μέσα στη λογική "κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε". Οπότε δυστυχώς το ηθικό θέμα παραμένει.

      Διαγραφή
  5. Συνεχίζοντας την κουβεντα μας για το περιβόητο ρετσίνι και συμφωνόντας οτι πιθανότατα ολοι γνωρίζαν αλλα σφύριζαν αδιάφορα ( αν και αυτό δεν αποδεικνύεται ευκόλα αλλα θα πρεπει να θεωρήσουμε οτι εμπίπτει στην γενικότερη εποπτεία που εχει πχ ο προπονητης στην ομαδα του κτλ αρα φέρει και αυτος εύθύνη στον βαθμό που του αναλογει) τιθεται το εν λογω ηθικο ζητημα.
    Οσον αφορα το ερωτημα που θετεις για το αν καταγγελεις τον ευατο σου, σιγουρα οχι δεν το κανει κανεις αλλα το σωστό ειναι να προνοείς ετσι ωστε να μην γινονται παρατυπιες απο την ομαδα σου στην περιπτωση δε που καποιος δεν συμμορφώνεται να τον τιμωρεις εσυ πρωτα ο ιδιος (γι αυτο αλλωστε υπαρχουν οι εσωτερικοι κανονισμοι των ομαδων) Το παραδειγμα που φερνεις (με το αν ακουμπαει καποιος την βαση η οχι σκοραροντας) νομιζω οτι ειναι διαφορετικο αφου αφορα μερος της διαδικασίας του παιχνιδιου και της δυνατότητας της καθε ομάδας να κανει ενσταση η όχι (οπως πχ δινεται η δυνατοτητα στον τενιστα να δει το βιντεο για μια αποφαση γραμμης αν ηταν μεσα ή εξω η μπαλα)
    Στην περιπτωση της ρετσινας...... μιλαμε για απαγορευμενο υλικο..... δηλαδη σαν να χρησιμοποιησει καποια ομαδα της formula1 καποια πχ απαγορευμενη αεροτομη η (για να γινω υπερβολικος) να πιασουν εναν αθλητη να χρησιμοποιεί απαγορευμενη ουσια ητοι αναβολικα......
    Τελος παντων .... γυρνωντας στα αγωνιστικα χαρηκα διπλα αφου αφενος κερδισαν οι Tigers αφετερου οπως ειχα πει απεφυγα στοιχηματικα το παιχνιδι αυτό (που λογικα θα επαιζα cards), αλλα δυστυχώς μου τα χαλασαν οι Dodgers οι οποιοι εχασαν στο 9ο inning με triple home run του πολυ καλου Cespedes. Παντως ο Kershaw την εκανε την δουλεια του και θεωρω οτι σωστα τον παιξαμε απλα η επιθεση του Λ. Αντζελες δεν απεδωσε και φυσικα μας τα σ..τωσε ο αντικαταστατης του μεγαλου Kershaw....
    Ετσι χαλασε το παρολι που ειχα στήσει μαζι με τις νικες των Pirates και των Nats (που περασαν ευκολα χαρη στους πολυ δυνατους Pitchers Που κατεβασαν).
    τι να κανουμε thats στοιχημα..... (αμα κερδιζαμε καθε μερα θα ειχαν κλείσει oi books)
    Παμε να τους τα παρουμε σημερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή