Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Μία δύσκολη ημέρα

Η μέρα μου σήμερα ήταν πολύ δύσκολη. Ξεκίνησα ως μάρτυρας υπερασπίσεως σε ένα δικαστήριο όπου έχασα όλο μου το πρωινό και τελικά δεν κατέθεσα. Στο ενδιάμεσο είπα να εκμεταλευτώ τις χαμένες ώρες και να πάω στην Εφορία. Έσπασε όμως η ντίζα του γκαζιού της μηχανής μου κι έτσι δεν την έκανα τη δουλειά. Στη συνέχεια πήγα τη μηχανή μου στο συνεργείο, έφτασα κατά τις δύο στο γραφείο, ξαναπήγα στο συνεργείο για να την πάρω και τελικά επέστρεψα στη δουλειά.
Αποτέλεσμα: Μία χαμένη μέρα. Επόμενο λοιπό ήταν να μείνω πολύ πίσω στις προβλέψεις μου. Τις περνάω λοιπόν τώρα, όσο μπορώ πιο γρήγορα.

622 Tampa Bay @ Washington Nationals
Το παιχνίδι αυτό είναι δύσκολο, καθώς οι Tampa είναι πάντα μία ομάδα πολύ επικίνδυνοι και οι Nationals έχουν να κερδίσουν εδώ και μία εβδομάδα (4 αγώνες). Ο Strasburg όμως είναι πολύ σταθερός και με αυτόν στο mount η ομάδα του έχει χάσει μόλις δύο φορές. Και ενώ θα μπορούσα να στηθώ περιμένοντας μία ήττα του (όπως έκανα με τους Yankees χθες και δικαιώθηκα) θεωρώ ότι στο γήπεδό τους οι National δουλεύουν αρκετά καλά και υποστηρίζουν τους pitcher τους. Από την άλλη, οι Tampa ανεβάζουν ένα rookie (τον Archer) που θα κάνει το ντεμπούτο του, με νούμερα όμως που ούτε στο ΑΑΑ δεν εντυπωσίαζαν.
Άσσο για τους Nationals με απόδοση1,55.

620 Cincinatti Reds @ Cleveland Indians
Ο Bronson Arroyo και ο Justin Masterson προέρχονται από τις ίδιες ακριβώς επιδόσεις. Έχουν μία νίκη τρεις σερί ήττες και μία νίκη. Αυτό που διαφέρουν όμως είναι στην αστάθεια. Ο Arroyo έχει 12 walks όταν ο Masterson έχει 40, γεγονός που δικαιολογεί και τη διαφορά στο ERA. Ο μεν Arroyo έχει 3,84 ενώ ο Masterson 4,38. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται στην κορυφή του Division τους και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους χθες και προχθές, κέρδισαν οι Indian με μόλις ένα πόντο διαφορά (9-10 και 2-3). Νομίζω λοιπόν ότι αυτό θα αλλάξει και ότι ήρθε η ώρα με τον (συμπαθή) Arroyo στο mount οι Reds να πάρουν μία νίκη.
Διπλό για τους Reds με απόδοση 1,90.

628 San Francisco Giants @ Los Angeles Angels
Οι Vogelsong και Weaver βρίσκονται σε πολύ καλή φόρμα φέτος, με στατιστικά που ομοιάζουν. 2,29 ERA ο πρώτος και 2,61 ο δεύτερος, ενώ έχει 6 νίκες 2 ήττες ο ένας, 6 νίκες μία ήττα ο άλλος. Στα δε τελευταία τους τρία παιχνίδια, δέχθηκαν 2,1 και 2 runs ο Vogelsong και 3,1 και 2 runs ο Weaver. Πιστεύω λοιπόν ότι και οι δύο βάζουν πολύ καλή υποψηφιότητα για ένα pitchers game.
UNDER με όριο 7,5  και απόδοση 1,75.

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα φιλε Κωστα, δεν ξερω αν είδες τι εξελιχτηκε στο χτεσινο παιχνιδι των Nationals με τους Rays....
    Μιλαω για την αποβολή του Peralta ο οποιος αντικατέστησε ως reliever pitcher τον Price για αντικανονική χρηση υλικου στο γάντι του (pine tar).
    Σιγουρα κανει τρομερη εντυπωση για καποιον σχετικα νεο με το αθλημα η τυπολατρεια που εχουν με αυτο (ειδα οτι υπαρχουν κανονισμοι ως προς την στολη κτλ)
    Φυσικα το γεγονός πηρε διασταση διοτι οπως πιθανως θα γνωριζεις ο Peralta ηταν παικτης των Nationals μεχρι το 2010 νομιζω και οποτε μιλαμε για καρφωμα απο παλιο συμπαικτη (προφανως για σπασιμο νευρων και ρυθμου αντιπαλης ομαδας)
    Σε καθε περιπτωση οι Rays Πηραν την νικη...... Μετα απο αυτο το περιστατικο για να ειμαι ειλικρινής το φοβαμαι το παιχνιδι λογω του κλιματος που θα εχει διαμορφοθει αν και εγω εμπιστευομαι τον Strasburg.
    Εντυπωση μου εκανε παντως που δεν προτεινες τους Rangers που κατεβαίνουν με τον (αγαπημένο σου) Darvish και θεωρω οτι αποτελουν στηριγμα απεναντι στους αδυναμους Padres και τον ντεφορμε Bass 2-7 4,88 ERA.
    Τελος θα προτεινω την Arizona που κατεβαζει ως pitcher τον Cahill ο οποιος στα τελευταια 23 innings εχει δεχτει 2 runs και κοντρα σε μια κακη επιθεση οπως των Mariners θεωρω οτι δεν θα δυσκολευτει (τωρα που το σκεφτομαι ισως παιξω και το Under 9,5)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Greek Pitcher σε ευχαριστώ για την πολύ καλή ανάλυση. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα κάνει αυτή την ανάγνωση του καρφώματος, που όντως δίνει άλλη διάσταση στο γεγονός. Από την άλλη, δεν βλέπω γιατί μπορεί να χαλάσει τη νίκη της Washington. Αντιθέτως νόμίζω ότι αυτό θα δυναμώσει τα πνεύματα και από τις δύο πλευρές.
    Πρέπει να πούμε πάντως ότι η υπόθεση "βοηθημάτων" στο baseball, έχει μεγάλη ιστορία. Είναι γνωστή για παράδειγμα η υπόθεση με το ρόπαλο του Sammy Sosa που είχε μέσα φελό, ενώ θα πρέπει να θυμίσω ότι απαγορεύεται ακόμη και να γλήψει ένας pitcher το χέρι του όταν βρίσκεται πάνω στο mount. Σε αυτά λοιπόν υπάρχει πολύ μεγάλη τυπολατρεία.

    Τώρα για τους Rangers και τον Darvish, όντως αποφάσισα να μην τον προτείνω, σε μία διάθεση να κάνω αναλύσεις και σε άλλα παιχνίδια και άλλους pitchers. Πάντως ο Darvish δεν είναι αγαπημένος μου, ούτε οι Texas μου ήταν πολύ συμπαθείς μέχρι πρότινως. Θα έλεγα μάλλον το αντίθετο. Ειναι όμως και ο Darvish παιχταράς και οι Texas ομαδάρα και αυτό το αναγνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για να υπερθεματίσω λίγο στην υπερβολικότητα των κανόνων για το θέμα ουσιών στα χέρια των pitchers, σας παραθέτω το σχετικό απόσπασμα:

      8.02 The pitcher shall not
      (1) While in the 18-foot circle surrounding the pitcher’s plate, touch the ball after touching his mouth or lips, or touch his mouth or lips while he is in contact with the pitcher’s plate. The pitcher must clearly wipe the fingers of his pitching hand dry before touching the ball or the pitcher’s plate.
      EXCEPTION: Provided it is agreed to by both managers, the umpire prior to the start of a game played in cold weather, may permit the pitcher to blow on his hand.

      (2) expectorate on the ball, either hand or his glove;
      (3) rub the ball on his glove, person or clothing;
      (4) apply a foreign substance of any kind to the ball;
      (5) deface the ball in any manner;

      Διαγραφή