Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Baseball. Αυτό ξέρω αυτό εμπιστεύομαι

Να μία τριπλετίστα χθες που με πήγε στο ταμείο και θέλω να πιστεύω ότι πήγε και αρκετούς από εσάς, είτε παίξατε τρία από τα παιχνίδια που πρότεινα, είτε συμπληρώσατε τα δελτία του Euro με αγώνες από το κουπόνι του Baseball.

Στη συνέχεια πρέπει να δείτε μία φάση που ναι μεν μου στοίχησε, καθώς έτσι έχασα το ένα παιχνίδι από τα τέσσερα που σας πρότεινα, με έκανε εθνικά υπερήφανο!!! Μάλιστα, το Baseball! Διότι όπως ίσως ξέρετε, στην Αμερική όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα βρεις έναν Έλληνα. Και εκεί οι Έλληνες δεν είναι σαν εδώ. Αν λοιπόν έχουν γίνει δύο λάθη και θέλεις να τα διορθώσει κάποιος, αυτός δεν μπορει παρά να είναι Έλληνας. Δείτε λοιπόν εδώ πως ο Moustakas, τελειώνει το παιχνίδι βγάζοντας out τον Greene στο σπίτι.

Και να περάσω τώρα και στις επιλογές της ημέρας, ξέροντας βέβαια ότι όλων το μυαλό (και το δικό μου φυσικά) είναι στο παιχνίδι της Εθνικής μας, η οποία με νίκη (και μόνο) επί των Ρώσων, περνάει στην επόμενη φάση. Βέβαια αυτό είναι κάτι που μάλλον δεν θα το στοιχημάτιζα. Απλά θα παρακολουθήσω το παιχνίδι ελπίζοντας. Ελπίζοντας ότι ο Σαμαράς θα σταματήσει να πέφτει κάτω παριστάνοντας ότι παίζει, ότι δεν θα είναι ο Καραγκούνης στην αρχική 11άδα, ότι η άμυνά μας δεν θα μας προδόσει, καθώς (υποθέτω) θα έχουμε επιθετικό προσανατολισμό και τέλος ότι θα κοιμηθεί ο Θεός και θα βάλουμε ένα γκολ όπως εκείνο στην Τσεχία, διότι διαφορετικά δεν μας έχω να βρίσκουμε δίχτια. Μωρέ τί με έπιασε και γράφω για ποδόσφαιρο; Κάνω κι εγώ λες και κάτι ξέρω. Παπάρια. Πάω εκεί που ξέρω και αφήνω τόσους και τόσους άλλους να γράψουν για το ποδόσφαιρο.


657 Philadelphia Phillies @ Toronto Blue Jays
Όπως θα καταλάβετε και με το τελευταιο παιχνίδι που σας δίνω, έχω κάποιες εμμονές. Υπαρχουν κάποιοι που τους εμπιστεύομαι, και κάποιοι για τους οποίους στήνομαι και τους περιμένω. Αυτό γίνεται εδώ και καιρό και με τον Cliff Lee. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλός pitcher και δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να έχει 3 ήττες και καμία νίκη. Στα δέκα παιχνίδι που έχει παίξει οι Phillies έχουν καταγράψει 3 νίκες, καμία όμως δεν του αποδόθηκε. Πιστεύω λοιπόν ότι σήμερα θα τα καταφέρει, απέναντι στους Blue Jays, οι οποίοι έχουν χάσει το αρχικό τους momentum και έχουν φτάσει ακόμη και να ισοβαθμούν με τους τελευταίους Red Sox στην τελευταία θέση του Division. Χθες οι Jays κέρδισαν και νομίζω ότι δεν θα το επαναλάβουν.
Διπλό για τους Phillies με απόδοση 1,75.
Τώρα αν δεν νοιώθετε πολύ άνετοι με νίκη του Cliff Lee θα μπορούσατε να προσεγγίσετε το παιχνίδι εναλλακτικά με ένα Under, καθώς και ο Rommero είναι καλό χέρι και δίνει λίγα runs. UNDER με όριο το 7,5 και απόδοση 1,85.


660 Miami Marlins @ Tampa Bay Rays
Χθες οι Rays έδειξαν τα δόντια τους στους Marlins και με τον Zambrano επάνω στο mount του έδωσαν και κατάλαβε. Νομίζω ότι δεν θα δυσκολευτούν σήμερα, καθώς το μπαλάκι γι' αυτούς αναλαμβάνει ο Shields, ο οποίος μετά το slump του Μαΐου (και λίγο στις αρχές Ιουνίου) το οποίο του ανέβασε αρκετά το ERA (4,06) προέρχεται από νίκη όπου σε 6 innings χτυπήθηκε μόλις 4 φορές και δέχθηκε έναν πόντο. Απέναντί τους οι Rays (οι οποίοι είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί στην έδρα τους) θα έχουν τον Sanchez, ο οποίος προέρχεται από δύο ήττες, η μία μάλιστα αρκετά βαριά καθώς του φόρτωσε στο ERA του 7 runs. Έτσι τώρα έχει 3,40.
Άσσος για τους Rays με απόδοση 1,70.


664 Cincinatti Reds @ New York Mets
Χθες οι Reds με τον (συμπαθή) Arroyo κέρδισαν. Σήμερα όμως το μπαλάκι αναλαμβάνει ένας ασταθής pitcher, ο Homer Bailey, ο οποίος προέρχεται από δύο ήττες (η μία του αποδόθηκε). Απέναντί του θα βρει τον Niese, ο οποίος έχει ένα περίεργο patern. Δίνει στην ομάδα του μία νίκη, μία ήττα. Και τώρα οι Mets προέρχοται από ήττα με αυτόν στο mount, στο οποίο όμως ο ίδιος είχε κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, καθώς παρέδοσε το μπαλάκι χωρις να έχει δεχθεί κανένα earned run. Μάλιστα στα τελευτάια 13 innings δεν έχει δεχθεί κανένα earned run. Πιστεύω λοιπόν ότι θα καταφέρει να συγκρατήσει τα ρόπαλα των Reds, δίνοντας μία νίκη στη Νέα Υόρκη.
Άσσος για τους Mets με απόδοση 1,75.

670  San Francisco Giants @ Seattle Mariners
Και θα τελειώσω όπως ξεκίνησα, λέγωντάς σας ότι έχω εμμονές και ότι  πολλές φορές κυνηγάω ένα αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι πολλοί θα συμφωνήσετε μαζί μου, ότι και αυτή μπορεί να είναι μία τακτική αν και συνήθως αποδίδει μία φορά, ενώ πριν από αυτή έχει οδηγήσει μόνο σε απώλειες. Σωστό είναι αυτό, γι' αυτό και δεν την ακολουθώ πολύ συχνα, ή τελος πάντων δεν την ακολουθώ με πολλούς.
Η φετινή εξαίρεση λέγεται Lincecum και είναι ο μοναδικός λόγος που ξαναεπιλέγω σήμερα Giants. Εσείς πάλι δεν είστε υποχρεωμένοι, γι' αυτό και το παιχνίδι είναι το τέταρτο απ' όσα σας προτείνω σήμερα.
Το θέμα Lincecum όμως έχει πλέον πολύ παρασκήνιο και γι' αυτό και πρέπει να σας γράψω κάποια πράγματα. Εννοείται λοιπόν ότι οι 7 ήττες του (και οι 11 για τους Giants με αυτόν στο mount), καθώς και το 6,00 ERA που έχει φτάσει, έχουν κάνει τους πάντες να μιλούν για τον νέο διάττοντα αστέρα της MLB, ο οποίος έγραψε ιστορία τις δύο πρώτες χρονιές της καριέρας του κερδίζοντας δύο βραβεία Cy Young, πέρασε μία χρονιά με φυσιολογική κάμψη και τώρα απλά άδειασε το ντεπόζιτό του. Βάλε από πάνω το Perfect Game του Cain (τον οποίο λένε ότι ο Lincecum θαύμαζε από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο club house των Giants) το οποίο έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη πίεση στον Lincecum, βάλε όλα τα δημοσιεύματα που πλέον έχουν μετατραπεί σε Νιαγάρας, βάλε και τις συζητήσεις του προπονητή Bruce Bochy με τον Γενικό Διευθυντή Brian Sabean, οι οποίοι αναζητούσαν ως λύσεις είτε να κρατήσουν το μικρό φρικιό εκτός σε μία έναρξη αφαιρώντας τον από το rotation, είτε να τον βάλουν στο bullpen, καταλαβαίνετε για τί μεγάλη πίεση μιλάμε.
Επιπλέον ο μικρός επιστρέφει στο Seattle για πρώτη φορά ως επαγγελματίας (εκεί μεγάλωσε) και έχει πολλούς θαυμαστές, ενώ οι Mariners ήταν η ομάδα που τον προσπέρασε στα drafts. Έχει λοιπόν πολλά στο κεφάλι του. Θα μου πείτε ότι αυτό μάλλον δεν είναι καλό. Συμφωνώ, δεν είναι. Όμως εγώ είπαμε θεωρώ ότι κάθε ήττα του τον οδηγεί πιο κοντά στην επόμενη νίκη του.
Μετά λοιπόν από όλα αυτά, άσσος για τους Giants, με απόδοση 1,80.


1 σχόλιο:

  1. Η Ελλαδίτσα κέρδισε τη Ρωσσιάρα με το γνώριμο στιλ του 2004. Μπαίνει καπως κάπου ένα γκολ και με ψυχομένη άμυνα (όχι ψώφια όπως στα πρώτα δύο παιχνίδια) προστατεύουμε το αποτέλεσμα. Μέχρι εκεί μπορώ να πω εγώ. Οπότε συμπληρώνω ότι οι Phillies έχασαν και με υψηλό σκορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή