Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τα παράξενα του Baseball

Τελικά κάθε φορά το ίδιο συμβαίνει. Τρία ίδια σημεία είναι πολύ δύσκολο να έρθουν. Ο Verlander μας έκανε τη χάρη, οι Texas το ίδιο, όμως οι Nats που τους είχα από τους πιο σίγουρους έδειξαν ότι τελικά εξακολουθούν να έχουν χαρακτηριστικά μικρής ομάδας. Αλλά και οι Cubs, δεν κατάφεραν να εκμεταλευτούν τον super Dempster, ο οποίος δέχθηκε μόλις ένα run κρατώντας το ERA του στο χαμηλότατο 1,02. Έχασαν τελικά 3-1, καθώς το bullpen δέχθηκε 2 πόντους, ενώ η επίθεση δεν έβαλε κανένα.
Ο βασικό λόγος όμως που γράφω αυτόν τον απολογισμό είναι διότι θέλω να αναφερθώ στο χθεσινό παιχνίδι των Giants @ Dodgers κι ας μην το στοιχημάτισα. Με πιέσατε όμως να τοποθετηθώ και νομίζω ότι δικαιώθηκα. Όλοι θεωρούσατε ότι οι Giants θα χάσουν. Λογικό ήταν. Με ρωτούσατε αν ένας pitcher μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μία ομάδα που δεν χτυπάει. Αποδείχθηκε λοιπόν (νομίζω) ότι όντως ένας pitcher αν πάει βαθιά στο παιχνίδι μπορεί να κάνει τη διαφορά, διότι δίνει ρυθμό στην ομάδα. Ο Vogelsong χθες έπαιξε για 7,1 innings. Πέτυχε μόλις ένα strikeout, αλλά δέχθηκε μόνο έναν πόντο. Στο τέλος κινδύνεψε, καθώς γέμισαν οι βάσεις με ένα out και η καρδούλα του πήγε λίγο δεξιά, όμως ήρθε ο Lopez και πήρε το Double Play, ενώ στο τέλος ο Casillas έβγαλε groundout τον Uribe και έτσι το παιχνίδι δώθηκε στους Γίγαντες. Και μάλιστα αυτά τα εβλεπα ζωντανά καθώς με είχε ξυπνήσει ο γιός μου. Και δεν τα γκαντέμιασα. Νά μαι καλά.
Αυτή είναι η ομορφιά του Baseball. Την μία ημέρα μία ομαδα χάνει με 1-9 και την επομένη η ίδια ομάδα κερδίζει με 2-1, διότι πολύ απλά μεταμορφώνεται από τον pitcher της. Ο Vogelsong θα έκανε κάπου εδώ μία νίκη. Δεν είναι στατιστικά λογικό να συνέχιζε με αυτή την απόδοση τις ήττες. Το ίδιο νοιώθαμε όλοι χθες και για τον Verlander. Εγώ το πίστεψα και για τον Vogelsong. Κάποιοι άλλοι όχι. Γινόμαστε όμως σοφότεροι.

2 σχόλια:

  1. Κώστα καλημέρα, σίγουρα δικαιώθηκες σ αυτό που έλεγες χθες και μακάρι να το είχες παίξει εσύ όπως το έβλεπες και οχι εμείς που λέγαμε το αντίθετο. Προσωπικά οτι εχω καταλάβει απ αυτό το πολύ συναρπαστικό άθλημα το έμαθα απο εδώ μέσα και φυσικά απο εσένα. Δεν αλλάζω άποψη όμως για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θεωρώ οτι οι γίγαντες και οι φίλις όπως πάνε δηλαδή χωρίς ρόπαλα δεν μπορούν να κάνουν νίκες και δεν μπορώ κι έγω να τους ποντάρω παρά μόνο σε άντερ και με όριο 7-8 run. Δηλαδή δεν μπορώ να τρώω άγχος για το αν ο pitcher θα αντέξει να παίξει 7-8 innings και να κάνει 40 strike outs για να κερδίσω. Έχω χάσει κι εγώ όπως και όλοι φαντάζομαι παιχνίδια επειδή σε ένα inning έφαγε η ομάδα μου τουλάχιστον 2 run. Άμα τα φάμε τα 2 run μετά χωρίς ρόπαλα πως θα το γυρίσουμε? Τότε ο pitcher σταματάει να είναι καθοριστικός για το παιχνίδι μου. Τότε κοινώς τον ήπιαμε. Αν όμως έχω ποντάρει σε ένα άντερ τότε είμαι ακόμα μέσα στο παιχνίδι αφου θεωρώ -ίσως λανθασμένα- οτι τα ρόπαλα είναι αδύναμα. Sorry για το μεγάλο κείμενο.
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mια χαρά τα λες Γιώργο. Είναι αλήθεια ότι ο pitcher είναι πολύ σημαντικός για ένα παιχνίδι, αλλά ακόμη και με τον καλύτερο pitcher στην καλύτερη μέρα αν δεν χτυπούν τα ρόπαλά σου το πολύ να φτάσεις μέχρι το 9o inning στο 0-0. Επειδή όμως στο Baseball δεν υπάρχει ισσοπαλία, πρέπει κάποια στιγμή και να σκοράρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή