Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τρία όλα κι όλα και τα τρία παλούκια

Είναι μερικές φορές που απορείς τί σκέφτονται όταν βγάζουν το πρόγραμμα του Baseball και ξαφνικά, εκεί που έχουν να χωρέσουν 162 παιχνίδια 30 ομάδων (δήλαδή 4.860 παιχνίδια!!!) μέσα σε μία σεζόν, μία ημέρα βάζουν μόνο 3 παιχνίδια. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι αφήνουν στο ημερολόγιο κάποιες ημέρες σχεδόν άδειες ως "ανάσες" ώστε να χωρέσουν κάποιο εξ' αναβολής παιχνίδι που δεν έχουν καταφέρει να το βολέψουν τις προηγούμενες αγωνιστικές.
Τέλος πάντων σήμερα στην MLB γίνονται μόνο τρία παιχνίδια, τα οποία μοιραία καλούμαι να αναλύσω, αν και τα θεωρώ αμφίρροπα και σίγουρα θα τα απέφευγα αν ήταν μία ημέρα με φουλ πρόγραμμα.


629 Detroit Tigers @ Boston Red Sox
Το παιχνίδι είναι δύσκολο απ' όπου κι αν το πιάσεις. Για παράδειγμα, ο Shherzer πάει καλά τελευταία, όμως τη χειρότερη εμφάνισή του την έχει κάνει απέναντι στους Boston στο πρώτο παιχνίδι που έπαιξε φέτος. Ο Beckett, επίσης πάει καλά τελευταία, όμως, ένα από τα τρία χειρότερα παιχνίδια του φέτος ήταν η πρώτη του εμφάνιση της χρονιάς -μαντέψτε απέναντι σε ποιούς; Σωστά. Τους Tigers.
Με ποιόν να πάς; Με το ERA 5,67 του Scherzer, ή το 4,15 του Beckett; Σιγά τη διαφορά. Διακρίνω λοιπόν ένα άλλο trend.
Με εξαίρεση δύο - τρία παιχνίδια και οι δύο Pitchers δέχονται το πολύ τρεις πόντους ανά παιχνίδι. Ο Beckett έχει μόλις δύο παιχνίδια που δέχθηκε από 7 runs και ο Scherzer, τρία που δέχθηκε 7, 6 και 5. Άρα, αν και οι δύο βρεθούν σε καλή μερα, και δεν επαναλάβουν τις πρώτες τους κακές εμφανίσεις, με το όριο του ΟΠΑΠ στο άνετο 8,5 νομίζω ότι μπορούμε να βάλουμε ένα under. Δεν είναι κακή ιδέα.
UNDER λοιπόν με όριο το 8,5 και απόδοση 1,90



630 Houston Astros @ Colorado Rockies
Και αυτό το παιχνίδι είναι δύσκολο. Από τους δύο pitchers μπορεί κανείς να ξεχωρίσει τον Norris των Astros ως πιο ικανό. Ως ατομικό σκόρ έχει μόλις μία νίκη και οι Houston σε ενάρξεις του έχουν χάσει μόλις δύο φορές και έχουν κερδίσει 8. Για τον Guthrie, δεν υπάρχουν τέτοια αποτελέσματα, καθώς είναι όλα σχεδόν μοιρασμένα με τις ήττες κατά μία περισσότερη από τις νίκες. Από την άλλη όμως, οι Rockies προέρχονται από 3 νίκες σερί, ενώ οι Houston από 5 ήττες σερί. Άρα; Αδιέξοδο.
Παίρνω όμως την απόφαση. Θα πάω υπέρ των Astros. Βασική αιτία είναι ότι μάλλον σήμερα δεν θα είναι στο lineup των Rockies, ο Tulowitzki, ο οποίος τις τελευταίες δέκα ημέρες χτυπάει με ,359 και έχει ένα Homerun σχεδόν μέρα παρα μέρα. Άρα θα τους λείψει. Χωρίς αυτόν λοιπόν βλέπω τους μεν να σταματάνε τον κατήφορο και τους δε να ανακόπτουν την άνοδό τους.
Διπλό λοιπόν για τους Houston Astros με απόδοση 1,90.


631 Milwakee Brewers @ Los Angeles Dodgers
Αυτό θα μπορούσε να είναι το πιο εύκολο παιχνίδι της ημέρας, αλλά όμως δεν είναι. Είναι το δυσκολότερο. Θα μπορούσε να είναι εύκολο αν βρισκόμασταν στις 24 Μαΐου, καθώς τότε οι Dodgers εντός έδρας είχαν 19 νίκες και μόλις 4 ήττες. Σήμερα όμως μετά από 5 παιχνίδια έχουν 21-7. Έκαναν δηλαδή μόλις 2 νίκες και 3 ήττες, ενώ μέσα σε δύο μήνες είχαν κάνει όλες κι όλες 4 ήττες. Μήπως συμβαίνει κάτι; Μήπως τελικά τους πέφτει κοματάκι βαριά η απώλεια του Kemp;
Επιπλέον, σήμερα οι Brewers έρχονται με τον Greinke. Και ενώ γενικά οι Ζυθοποιοί τα πάνε χάλια, ο Greinke, γ...μεί και δέρνει. Από την άλλη ο Billingsley έχει γράψει τρεις σερί ήττες, αν και οι Dodgers στις δύο τελευταίες του ενάρξεις έχουν πάρει τα W.
Τί θα είναι λοιπόν; Τρίτη νίκη σερί για τους Brewers, και τρίτη ήττα σερί για τους Dodgers ή μία απόλυτη αλλαγή; Θα πάω στην αλλαγή. Θεωρώ ότι δύσκολα οι Dodgers θα χάσουν τρίτο σερί παιχνίδι στην έδρα τους και θα "σκουπιστούν" από τους Brewers, κάτι που δεν έχει πετύχει η ομάδα του Milwakee ποτέ απέναντι στο Los Angeles, πόσο μάλλον μέσα στο Los Angeles.
Άσσος λοιπόν για τους Dodgers, με απόδοση 1,85.

2 σχόλια:

  1. file sumfwnw me osa egrapses an k egw gia to prwto match 8a riskarw gia nikh ton tigers.epishs oi dodgers exoun idoi xasei apo tous brewers entos gia trith fora(egrases oti twra 8a paiksoun to trito tous match)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Διονύση είδα το σχολιό σου την επομένη, καθώς χθες έλειπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή