Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Αμείωτο το ενδιαφέρον στο Ελληνικό Πρωτάθλημα που συνεχίζεται


Όπως έχετε καταλάβει πολύ καλά σήμερα προβλέψεις γιοκ, καθώς η Κυριακή μου ήταν αφιερωμένη στο Ελληνικό Baseball. Από νωρίς το μεσημέρι βρέθηκα στα γήπεδα του Ελληνικού για έναν ακόμη μεγάλο αγώνα.
At bat. Στα δεξιά βλέπετε και την μπάλα να έρχεται.

Μεγάλη μάχη έγινε το μεσημέρι ανάμεσα στο Μαρούσι και την Ευρυάλη, σε ένα παιχνίδι με αγωνία και ενδιαφέρον, το οποίο διήρκησε 3,5 ώρες.
Οι φωτό, μία προσφορά του Θοδωρή. Ευχαριστώ φίλε.
Αρχικά η Ευρυάλη πέρασε μπροστά με 4 runs, διαφορά όμως που γρήγορα κάλυψε το Μαρούσι ανοίγοντας το παιχνίδι μέχρι και τους 9 πόντους. Στη συνέχεια η Ευρυάλη είχε καλές άμυνες και εκμεταλεύτηκε τα λάθη της βορειοαθηναϊκής ομάδας φτάνοντας σε απόσταση βολής στους 3 πόντους. Λάθη όμως στο baserunning τελείωσαν την προσπάθειά της.
Τελικό σκορ, Μαρούσι Ευρυάλη 16-19, μία νίκη που έφερε το Μαρούσι να ισοβαθμεί με την Ευρυάλη.

Ενδιαφέρον παιχνίδι έγινε και χθες Σάββατο ανάμεσα στον Μίλωνα και τον Σπάρτακο. Η ομάδα της Γλυφάδας -που έχει πολύ μεγαλύτερη δυναμική από εκείνη της Νέας Σμύρνης- ξέσπασε πολύ νωρίς βάζοντας στον πρώτο γύρο 9 runs. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη και έτσι -ενώ το πρώτο inning έδωσε την εντύπωση ότι το σκορ 8α ανέβει πολύ ψηλά και το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με mercy rule- τελικά στα επόμενα 8 innings μόνο ο Μίλωνας σκόραρε, κι αυτός δύο φορές.
Τελικό σκόρ Μίλων - Σπάρτακος 2-9, με την ομάδα της Γλυφάδας να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας αήττητη.
Τέλος, το πρωί της Κυριακής έγινε το παιχνίδι με το λιγότερο ενδιαφέρον, ανάμεσα στους Leaders και την Ολυμπιάδα Περιστερίου. Το παιχνίδι κύλησε χωρίς εκπλήξεις και έγηρε γρήγορα και δυσανάλογα υπέρ των Ηγετών που κέρδισαν με 3-22.

Έτσι, μετά και τα σημερινά παιχνίδια, η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:  5-0   1000
ΗΓΕΤΕΣ:          4-1   0,800
ΕΥΡΥΑΛΗ:       3-2   0,600
ΜΑΡΟΥΣΙ:        3-2   0,600
ΜΙΛΩΝΑΣ:        1-4   0,200
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ:   1-5   0,167
ΔΙΑΣ:                0-2   0,000
Τα επόμενα παιχνίδια όπως έχουν προγραμματιστεί μεχρι τώρα είναι τα ακόλουθα, αν και αναμένονται κάποιες αλλαγές, για τις οποίες φυσικά και θα σας ενημερώσω αμέσως.

26/5/2012    ΕΛΛΗΝΙΚΟ  11:00    ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ    ΕΥΡΥΑΛΗ
26/5/2012    ΕΛΛΗΝΙΚΟ  14:30    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ    ΜΑΡΟΥΣΙ
               
2/6/2012    ΕΛΛΗΝΙΚΟ    13:00    ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ    ΗΓΕΤΕΣ
               
3/6/2012    ΕΛΛΗΝΙΚΟ    11:00     ΜΑΡΟΥΣΙ    ΜΙΛΩΝΑΣ
3/6/2012    ΕΛΛΗΝΙΚΟ    14:30    ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ    ΕΥΡΥΑΛΗ
               
23/6/2012    ΕΛΛΗΝΙΚΟ  13:00    ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ    ΜΑΡΟΥΣΙ

2 σχόλια:

  1. Να ρωτήσω κάτι. Το γήπεδο baseball που ζητάγατε το αποκτήσατε; ή ακόμα στην ομάδα ποδοσφαίρου ανήκει;
    Και αν όχι γιατί δεν το αποκτάται αφού του baseball ήταν από την αρχή;;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο Ελληνικό υπάρχουν τρία γήπεδα Baseball. Υπάρχει το γήπεδο που έγιναν οι Ολυμπιακοί αγώνες (το οποίο έχει δωθεί στον Εθνικό και έχει μετατραπεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου) και δύο γήπεδα τα οποια χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς ως προπονητήρια. Εμείς σε αυτά τα γήπεδα παίζουμε και δεν διεκδικούμε κανένα άλλο γήπεδο. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα με τους νέους νόμους που πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση, αυτά τα γήπεδα έχουν πάψει πλέον να μας ανήκουν, καθώς το κράτος ανακάλεσε την παραχώρηση τους προς την Ομοασπονδία Baseball (την ΕΦΟΜ). Εμείς λοιπον δεν ζητούμε να αποκτήσουμε άλλο γήπεδο. Ζητούμε να μην κατεδαφιστεί τουλάχιστον ένα από τα δύο προπονητήρια, έτσι ώστε να συνεχίσει το Baseball να έχει μία μικρή ελπίδα, κάποια στιγμή, να αναπτυχθεί στην Ελλάδα.
      Η πραγματικότητα είναι ότι τα γήπεδα ακόμη δεν κινδυνεύουν, καθώς το κόστος της κατεδάφισής τους είναι πολύ μεγάλο. Πιθανολογώ ότι υπάρχουν πολλά άλλα κτήρια μεσα στο Ελληνικό που προηγούνται πριν φτάσουν οι νέοι ιδιοκτήτες (όταν και αν εμφανιστούν ποτέ) να θέλουν να κατεδαφίσουν τα γήπεδα του Baseball. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κατεδαφιστούν κάποτε, καθώς βρίσκονται κοντά στην Βουλιαγμένης, και εκεί η γη αξίζει πάρα πολύ και θα θέλουν να τα κάνουν σπίτια. Είδομεν φίλε μου.

      Διαγραφή