Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

The walk of Shame

To walk of shame της χθεσινής ξεφτίλας δεν αποφεύγεται. Το ότι ανέβασα τρεις αναρτήσεις σήμερα πριν τις προβλέψεις μου είναι τυχαίο. Δεν προσπαθώ να κρυφτώ. Άλλωστε το απόλυτο μηδέν των χθεσινών μου προβλέψεων είναι εκεί για να το βλέπουν όλοι και πρώτος εγώ. Ξεπερνιέται όμως. Και αυτό ακριβώς θα κάνω.

649 New York Yankees @ Kansas City Royals
Θα ξεκινήσω όπως εχθές: Με Yankees. Υπάρχουν όμως τεράστιες διαφορές σήμερα.
Πρώτον δεν έχω αμφιβολίες όπως είχα χθες. Το παιχνίδι το επαναπροσεγγίζω για να πω το εξής: Αν χθες δεν έστηνα το δελτίο γύρω από το "σίγουρο" διπλό των Yankees, αλλά έβαζα την έκπληξη των Royals, τότε σίγουρα θα είχα επιλέξει άλλα πράγματα, αποφεύγοντας να κάνω αυτό που διαβάζετε αυτή τη στιγμή. Να δικαιολογούμαι.
Δεύτερον, ο Sabbathia είναι πολλά σκαλιά πάνω από τα ρόπαλα των Royals, οπότε δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν εκπλήξεις.
Τρίτον: Πιστεύω ότι ο τραυματισμός του Rivera θα πεισμώσει πάρα πολύ τους Bombers οι οποίοι θα παίξουν λες και είναι η τελευταία ημέρα τους. Χθες η έξοδος του closer τους πάνω σε φορείο σίγουρα τους διέλυσε. Σήμερα όμως είναι μία άλλη μέρα. Πρέπει να αποδείξουν ότι είναι μεγάλη ομάδα.
Τέλος θεωρώ ότι είναι πάλι αχρηστο να βάλω κάτω νούμερα και στατιστικές. Αρκεί να σας πω ότι ο Sabbathia έχει απέναντι στους Royals10 νίκες 5 ήττες με 3.81 ERA σε 18 εμφανίσεις στο Kansas City, όπου έχει κερδίσει τις 4 από τις 5 τελευταίες ενάρξεις.
Ξάνά λοιπόν διπλό για τους Yankees με απόδοση 1,55.

640 Los Angeles Dodgers @ Chicago Cubs
Οι Lovable Loosers μου είναι συμπαθείς ρε γαμώτο. Πιστεύω ότι αν καταφέρουν να κερδίσουν ένα World Series μέσα στα χρόνια που θα περπατάω πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, θα το ευχαριστηθώ περισσότερο απ' ότιδήποτε άλλο στο Baseball. Αντιθέτως οι Dodgers δεν μου είναι τόσο συμπαθείς. Θα έλεγα ότι μου είναι αδιάφοροι, παρά το ότι θα έπρεπε να τους μισώ ως οπαδός των Giants.
Τέλος πάντων δεν μπορώ όμως παρά να δω ότι σε αυτό το παιχνίδι οι Cubs έχουν ελάχιστες (ως μηδενικές) πιθανότητες νίκης. Ο Matt Kemp βαράει ό,τι έρχεται προς το μέρος του, ο Billingsley με το 2.64 ERA έχει κάνει πολυ καλές εμφανίσεις και δεν πιστεύω να δυσκολευτεί στο Σικάγο.
Αντιθέτως, ο Maholm έχει 6,20 ERA ενώ σε οκτώ παιχνίδια απέναντί στους Dodgers δεν έχει κερδίσει ποτέ. Έχει πέντε ήττες. Από την άλλη, οι Cubs εμφανίζουν σοβαρότατο πρόβλημα closer. Ο Marmol είναι ένα βήμα πριν χάσει τον ρολο του closer, καθώς τα έχει κάνει θάλασσα. Έχει 6,23 ERA (το υψηλότερο της καριέρας του) καθώς σε 8 innings έχει δεχθεί 12 homeruns και έχει χάσει δύο από τα τέσσερα saves opportunities που έχουν εμφανιστεί μπροστά του. Όταν λοιπόν έχει δηλώσει ο προπονητής σου ότι δεν σε εμπιστεύεται πια, με τί καρδιά να παίξεις.
Βάζω λοιπόν και εδώ διπλό για τους Dodgers με απόδοση 1,70.

652 Miami Marlins @ San Diego Padres
Μου δημιουργήθηκε πολύ μεγάλη απορία όταν είδα στο κουπόνι ότι γι' αυτό το παιχνίδι δίνεται όριο στο O/U 5,5 runs. Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. ΟΚ ο Antony Bass των Παπάδων έχει κάνει κάποιες καλές εμφανίσεις και ενώ χάνει δέχεται λίγους πόντους. Το ERA του φέτος είναι 2,30.
Από την άλλη, στο βουναλάκι ανεβαίνει ο Josh Johnson με ERA 5,34 και απέναντι στους Padres 2,43.
Τέλος, έχουμε και τις δηλώσεις του προπονητή των Marlins ότι ο Bell (κάποιοι στα σχόλιά τους τον κοροϊδεύουν ως τον δημιουργό των runs και τον homeruns) θα συνεχίσει να είναι ο closer της ομάδας. Με δεδομένο λοιπόν ότι μέχρι σήμερα ο Johnson δεν έχει πάει σε ένα παιχνίδι βαθύτερα από το 7ο inning, είναι σαφές ότι θα πάμε και σε setup man στο 8ο και σε closer στο 9ο. Οπότε, μήπως τότε το όριο του 5,5 αποδειχθεί πολύ μικρό για το παιχνίδι;
Εγώ έτσι λέω, οπότε βάζω OVER, με απόδοση 1,60.


Είδατε; Ούτε Giants σήμερα, ούτε τίποτα. Κι ας παίζει ο Lincecum.

4 σχόλια:

  1. 2 μέρες τώρα έχω παει μόνο κουβαδες(το μόνο που έπιασα ήταν το διπλο των Pirates εχθές) γι'αυτο το λόγο δε γράφω...

    Σήμερα όμως νομίζω πρέπει να γυρίσει η κατάσταση,προτείνω λοιπόν:

    1. ΔΙΠΛΟ Yankees (όπως κι ο torch)
    2.ΆΣΟ Padres (έχω δει τον Bass και μου αρέσει πολυ)
    3.ΔΙΠΛΟ Texas (το Cleveland δε τα παει καλα στην έδρα του και το Texas μετα απο 2 ήττες νομίζω ότι θα κερδίσει
    4.ΆΣΟ Boston

    Αν θέλετε πείτε τη γνώμη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΤΩΝ D-BACKS ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ METS ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΣΟ TIGERS ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ WHITE SOX..ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΝ ΑΣΣΟ PADRES ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΠΛΟ YANKEES...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βγήκαν τα W στο Σικάγο, ακούστηκε το Go Cubs Go και κάπως έτσι πήγα στον κουβά :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΧΘΕΣ Ο BELL ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΟΜΑΔΑ...ΧΑΧΑΧΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή