Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Σαββατιάτικο λίγο απ' όλα

 Όταν το Σάββατο έχει παιχνίδια νωρίς η ημέρα είναι ιδανική για εμάς τους Baseballόπληκτους (που έχουμε και παιδιά οπότε δύσκολα βγαίνουμε) να ανοίξουμε τον υπολογιστή και να απολαύσουμε το άθλημα που λατρεύουμε. Σήμερα τρεις αγώνες ξεκινούν στις 8:05 και ένας εξ' αυτών είναι το Los Angeles Angels @ Texas Rangers όπου αναμένεται να γίνει παιχνιδάρα και σας το αναλύω πάρα κάτω.

661 San Diego Padres @ Philadelphia Phillies
Ο Halladay είναι σε slump. Ή μάλλον είναι άτυχος. Αυτό είναι σίγουρο. Μετά τις τρεις πρώτες νίκες του στις αρχές Απριλίου, έχει σημειώσει δύο ήττες που τις έχει χρεωθεί, ενώ σε άλλα δύο παιχνίδια έχει γλυτώσει το decision, αλλά οι Phillies έχουν χάσει, καθώς το Bullpen τα κάνει θάλασσα. Εγώ όμως θα επιμείνω στον Halladay (όπως επέμενα για την ήττα του Darvish) και σήμερα το παιχνίδι το δίνω και πρώτο, διότι το πιστεύω πολύ. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σας το έγραψα και χθες και φάνηκε ότι κάτι άλλαξε χθες. Εγώ λοιπόν προβλέπω (κάτι που θεωρώ εύκολο) ότι ο Halladay θα πάει πάλι σήμερα βαθιά στο παιχνίδι. Σχεδόν σε όλα (εκτός από ένα) έχει φτάσει είτε στο 7ο είτε στο 8ο inning. Αν λοιπόν αυτό γίνει, η δουλειά που θα έχει το bullpen θα είναι λίγη, οπότε το παιχνίδι θα γύρει προς τους γηπεδούχους, παρά το ότι ο Volquez δεν τα πάει άσχημα απέναντί τους.
Επιμένω όμως, άσσος για τους Phillies με μικρή απόδοση 1,35.

Για τη συνέχεια έχω δύο παιχνίδια με Over και Under, γεγονός που δεν το κάνω πολύ συχνά, αλλά νομίζω ότι είναι ευκολότερα αυτά τα σημεία από την αναζήτηση νικητών.

669 Colorado Rockies @ Los Angeles Dodgers
Θεωρώ ότι το 7,5 είναι χαμηλό γι' αυτές τις δύο ομάδες. Και φυσικά εννοώ πρώτα τους Dodgers που έχουν τα καυτά ρόπαλα του Kemp και τους Εthier, χωρίς όμως να μειώνω και τους Rockies, οι οποίοι συνολικά έχουν σημειώσει περισσότερα runs από τους Dodgers. Έχουν βάλει 158, έναντι 138 του Los Angeles. Την ίδια στιγμή και οι δύο pitchers δεν είναι δα τίποτα χέρια φόβητρο. Και οι δύο έχουν φέτος ERA πάνω από 5 το οποίο είναι μεγαλύτερο απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο.
Γιορτή ροπάλου λοιπόν με OVER σε όριο 7,5 και απόδοση 1,90.

657 Los Angeles Angels @ Texas Rangers
Σε αντίθεση με το προηγούμενο παιχνίδι, αυτό το βλέπω Under καθώς το όριο των 9,5 δίνει καλό περιθώριο. Θεωρώ ότι ο C.J. Wilson είναι χερουκλα και θα κρατήσει τα πολύ δυνατά ρόπαλα των Rangers, ενώ την ίδια στιγμή τα ρόπαλα των Angels είναι στο κακό τους το χάλι. Έχουν σημειώσει 120 runs συνολικά με τον Pujols (τον οποίον πληρώνουν 24 εκατομμύρια το χρόνο) να έχει average ,192 (δηλαδή τίποτα) όταν στην καριέρα του έχει 326, ενώ και το OPS του είναι στο ,505 ένω συνολικά έχει 1,027. Το κλειδί του παιχνιδιού λοιπόν είναι ο Wilson, ο οποίος έχει μεν ERA ,346, αλλά οι αντίπαλοι χτυπούν απέναντί του μόλις ,199.
Άρα βάζω UNDER με όριο το 9,5 και απόδοση 1,70.

8 σχόλια:

  1. DODGERS-ROCKIES EINAI ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΒΕΡ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΗΡΙΞΩ PHILLIES ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΣΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ASSO TΩΝ WHITE SOX ΚΑΙ ΤΟ ΟΒΕΡ ΣΤΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αλήθεια ότι ο άσσος των White Sox, μοιάζει εύκολος, ειδικά με Dunn και Konerco να έχουν μεγάλα κέφια. Βέβαια ο Sale δεν εμπνέει και καμία τρελή σιγουριά, αλλά δεν νομίζω ότι οι Royals είναι η ομάδα που θα του ανεβάσει το ERA.
    Φαντάζομαι ότι το OVER στο Milwaukee το βλέπεις λόγο Volstad, που ρουφάει πολλά, διότι από την άλλη θα πρεπει να παρακαλάς να βρεθούν τα ρόπαλα των Cubs σε καλή μέρα. Διαφορετικά είναι κομματάκι δύσκολο, όχι όμως και απίθανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξέρουμε πόσο ήρθε η ολυμπιάδα;
    τώρα όσον αφορά τους cubs εγώ μαζί τους είμαι γιατί είναι από τις αγαπημένες μου ομάδες. Τώρα μακάρι να είναι η μέρα των ροπάλων και να βάλει τον Dempster!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Bone
    Δεν έχω μάθει ακόμη για την Ολυμπιάδα, αν και το αποτέλεσμα είναι λίγο πολύ προκαθορισμένο, καθώς η διαφορά δυναμικής με το Μαρούσι είναι ΤΕ-ΡΑ-ΣΤΙΑ. Η πιο λογική ερώτηση θα ήταν "πόσο έχασε η Ολυμπιάδα" ή ίσως "Σε ποιό inning έχασε η Ολυμπιάδα".
    Πάντως δεν ξέρω καν αν έγινε το παιχνίδι ή αν άρχισε στην ώρα του. Μόλις μάθω θα γράψω.

    Τώρα, με αφορμή αυτό που γράφεις για τον Dempster ίσως θα πρέπει να σου πω κάτι γύρω από το θέμα rotation. Οι ομάδες Baseball, λόγω του ότι παίζουν κάθε μέρα, έχουν 5 starting pitchers, οι οποίοι παίζουν με σειρά η οποία σπανίως αλλάζει. Αυτό συμβαίνει διότι όταν ένας pitcher έχει ρίξει μία ημέρα 100 pitch πάνω κάτω, δεν μπορεί να παίξει ξανά με λιγότερες από 3 ημέρες ξεκούρασης (που είναι το απόλυτο μίνιμουμ). Στην κανονική σεζόν λοιπόν, το rotation δεν σπάει σχεδόν ποτέ. Αυτό μπορεί να γίνει στα τελικά όταν ο προπονητής μπορεί να ζητήσει στον κορυφαίο του pitcher να παίξει με three days rest, αλλά κι αυτό όταν γίνεται αποτελεί μεγάλο θέμα προς συζήτηση.
    Σήμερα λοιπόν, ο Starter των Cubs είναι ο Volstad. Αυτός θα ξεκινήσει, καθώς ο Dempster είναι προγραμματισμένος για τις 14 Μαΐου. Ακόμη λοιπόν κι αν ο Volstad δεν πάει καλά, ο προπονητής θα φέρει παίκτες από το Bullpen και η μόνη πιθανότητα να δεις τον Dempster να παίζει σήμερα είναι εαν το παιχνίδι είναι ισοπαλία, φτάσει μέχρι το 20 inning, τελειώσει όλο το Bullpen, ξεμείνουν από pitchers και αρχίσουν να βάζουν παίκτες του rotation. Επειδή δεν πιστεύω ότι θα συμβεί τίποτα απ' όλα αυτά κάνε υπομονή δύο ημέρες και θα δεις τον Dempster μεθαύριο.

    Επίσης να σου πω ότι αν έχεις άλλα σκοτεινά σημεία που χρειάζονται διευκρίνιση, μην διστάσεις ούτε στιγμή να με ρωτήσεις. Είναι χαρά μου να μιλάω για το Baseball.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To underάκι το πετύχαμε στο Texas, οπου οι Rangers μόλις έχασαν από τους Angels 4-2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αντερ των γιγαντων πως το βλεπεις? Να το κουμπωσω με το οβερ του κολοταντο και τον ασσο του σικαγο?
    Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι οι Giants πλέον μόνο για under είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Cain δεν αποκλείεται και να κερδίσουν, πάντα όμως τους βλέπω για παιχνίδια με χαμηλό σκορ

      Διαγραφή