Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Τίτλοι τέλος για τον Rivera

Ανατριχίλα προκαλεί το video με τον τραυματισμό του Marianno Rivera, (δείτε το κάνοντας κλικ εδώ) ο οποίος γύρισε το γόνατό του σε μία απλή προσπάθεια να πιάσει ένα flyball κατά τη διάρκεια της προπόνησης των Yankees. Εν πολλοίς, η ζημιά (έσκισε τον μηνίσκο του) σημαίνει το τέλος της καριέρας του στην MLB, αν αναλογιστεί κανείς ότι ούτως ή άλλως φέτος θα ήταν (κατά 99,9%) η τελευταία του χρονιά με τους Yankees. Το 2012 έκλεισε για τον Mo, και πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να φανταστεί ότι θα ανακάμψει στην ηλικία των 43, ώστε να επιστρέψει το 2013.
Αυτό βέβαια σημαίνει πάρα πολύ κακά πράγματα για τους Yankees, καθώς αυτή τη στιγμή σίγουρα δεν θα είναι απλό να αντικασταστήσουν τον Rivera. Και μπορεί μεν να δώσουν σε κάποιον άλλο τον ρόλο του closer, αλλά μέχρι να βρουν έναν closer του επιπέδου της ομάδας τους θα περάσει καιρός.
Ο Marianno Rivera, είναι ο all time leader στα saves με 608, μέσα από μία φανταστική καριέρα, η οποία ξεκίνησε το 1995. Τότε έπαιξε για μερικούς μήνες στο Colorado, γρήγορα όμως των πήραν οι Yankees. Το πρώτο του save το σημείωσε το 1996 και έκτοτε κάθε χρόνο (με εξαίρεση το 2002 που ήταν πάλι τραυματίας) δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα 28 saves. Κορυφαία του χρονιά ήταν το 2001 που σημείωσε 50.
Επιθετικά η εικόνα του είναι πολύ αστεία, καθώς είναι γεμάτη μηδενικά. Έχει ανέβει στο ρόπαλο τρεις φορές κι αυτό λόγω περιπτώσεων όπου το παιχνίδι δεν τελείωνει τελικά στο 9ο inning, αλλά πάει και στην παράταση. Μία φορά έχει βγει strikeout, και μία φορά έχει περπατήσει το 2009 με γεμάτες βάσεις σημειώνοντας έτσι και RBI. Θυμάμαι ότι αυτό το παιχνίδι το παρακολουθούσα ζωντανά, και μάλιστα όλοι έλεγαν ότι η εντολή που είχε πάρει ο Mo από τον προπονητή του ήταν να μην κάνει swing με φόβο μήπως τραυματίσει κάποιο μυ των χεριών του. Κι όμως εκείνος έκανε ένα swing, κόβοντας την ανάσα των παρουσιαστών, οι οποίοι φώναζαν να σταματήσει. Ήταν πολύ αστεία φάση.

Τραυματισμών συνέχεια
Μεγάλο πρόβλημα όμως καταγράφουν (αυτή τη φορά στην επίθεση) οι Giants, λόγω του τραυματισμού του Pablo Sandoval. Ο γεματούλης τριτοβασέος έχει σπάσει ένα κόκκαλο στο χέρι του, και αναμένεται να χάσει περί τους δύο μήνες, παρά το ότι έχει μπει στο Disabled List 15 ημέρών. Έτσι, με τους Γίγαντες να τα έχουν βρει σκουρα στην επίθεση και τον Sandoval να είναι η επιθετική τους αιχμή, μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει πόσο μεγάλος πονοκέφαλος θα είναι αυτός για τον προπονητή της  ομάδας.


2 σχόλια:

  1. Bλέπωντας αυτόν τον τεράστιο παίχτη να είναι έτοιμος να κλάψει στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά τον τραυματισμό του στα 42 του χρόνια που κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσει να επανέλθει στην ενεργό δράση καταλαβαίνεις πόσο μεγάλη αγάπη είχε για το άθλημα πέρα από το χρήμα και τη δόξα που κέρδισε όλα αυτά τα χρόνια . Η αγάπη του για το άθλημα και ο πόνος που του αφήνει συνειδητοποιώντας ότι μάλλον ήρθε το τέλος δείχνουν πόσο τεράστιος παίχτης και άνθρωπος είναι . Και όλα αύτα τα λέω ενώ κυριολεκτικά μισώ τους Yankees . Περάστικα Mariano Rivera . Θεωρώ ότι είναι τέτοιο το ταλέντο αυτού του ανθρώπου που αν το θέλει ο ίδιος θα επανέλθει του χρόνου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβάμαι ότι δεν είναι πια θέμα θέλησης, αλλά ηλικίας και απόδοσης σε ένα επίπεδο που είναι αμίληκτο. Κανένας δεν θα του κάνει τη χάρη να τον κρατήσει λόγω ομόματος. Πρέπει και να αποδίδει.
      Από την άλλη, είναι μεν κρίμα να φεύγει κανείς έτσι, αλλά νομίζω ότι και στα 43 του ένας αθλητής τα έχει ζήσει όλα και μπορεί να γίνει ένας καταπληκτικός pitching coatch.
      Κοντολογής φοβάμαι ότι δεν θα ξαναδούμε το cutter του Rivera.

      Διαγραφή