Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Το έχει αυτό το κακό η ιστορία. Επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Και κάθε φορά λες "δεν μπορεί να ξαναγίνει το ίδιο", κι όμως τότε είναι που γίνεται ακριβώς αυτό.
Χθες λοιπόν έγραψα: "θα με ρωτήσετε εύλογα "τότε γιατί ο Cain έχει μόνο μία νίκη και μία ήττα;" Διότι δεν είχε το run support που του αξίζει."
Χθες λοιπόν ο Cain έπαιξε όπως παίζει ένας νικητής. Για 8 innings, έβγαλε 4 strikeout (ο Nolasco μόλις 1 σε 7 innings) περπάτησε έναν (όπως και ο Nolasco) δέχθηκε 6 hit (ο Nolasco 7) αλλά επέτρεψε 2 runs (ενώ ο Nolasco 1). Στο δικό μου τεφτέρι, αυτή είναι επίδοση για νίκη και σε οποιαδήποτε ομάδα αν ήταν ο Cain, θα μιλούσαμε για θρίαμβο, για περίπατο, για κλείσιμο των ρολών και εγώ δεν ξέρω τί άλλο. Αντ' αυτού, κατέληξα να συμφωνώ με τον Greek Pitcher, ότι οι Giants δεν είναι ομάδα για να εμπιστεύεσαι. Και έχει δίκιο. Όπως δίκιο είχε και ο Nicco Da Roma, ότι κάποιο από τα Giants και Dodgers θα έσπαγε. Τέλος πάντων δεν πρέπει να γκρινιάζω. Πέτυχα δύο από τα τρία και ο Arroyo μου χρωστάει ένα under.

Ας περάσω λοιπόν στα σημερινά

620 Baltimore Orioles @ New York Yankees
Οι Baltimore πάνε καλά. Μάλιστα θα έλεγα ότι για την μέχρι τώρα πορεία που ξέραμε πάνε πολύ καλά. Παραταύτα εξακολουθούν να μην έχουν πάρει series από τους Yankees από το 1997. Χθες λοιπόν κέρδισαν (όπως τους περίμενα να κάνουν προχθές) και μάλιστα άνετα. Δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν ξανά, μέσα στο Yankee Stadium (στο οποίο οι Yankees δεν έχουν χάσει φέτος δύο παιχνίδια σερί) και μάλιστα απέναντι στον Ivan Nova.Όχι ότι ο Arrieta των O's δεν έχει καλά νούμερα. Θα έλεγα ότι έχει κατάτι καλύτερα από τον Nova, τον οποίο όμως οι Yankees υποστηρίζουν πολύ με ρόπαλο και έτσι δεν έχει χάσει παιχνίδι φέτος (απλά έχει πάρει ένα no decision).
Θα δώσω λοιπόν έναν άσσο, για τους Bombers με απόδοση 1,50

616 Kansas City Royals @ Detroit Tigers
Και εδώ θα βάλω έναν ΑΣΣΟ ΝΑ!!! μετά σύγχωρήσεως. Τον χρωστάω από παλιά σε αυτό το παλτό που λέγεται Sanchez, τον οποίο κρατούσαν οι Giants, επειδή είχε καταφέρει το 2009 να κάνει ένα No hitter, μετά από 33 χρόνια. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι υπάρχει τίποτα εδώ που να σταματήσει τους Tigers -με τον Verlander στο mount- να σκίσουν τους Royals για 6η συνεχόμενη φορά. Ήδη τους έχουν κερδίσει 14 από τις 19 τελευταίες φορές που έχουν παίξει. Ας μήν αρχίσω λοιπόν να σας λέω ότι οι Royals χτυπούν ψίχουλα απέναντί του (,194) και έχουν χάσει από το χέρι του με 14-2, τη μεγαλύτερη νίκη που έχει σημειώσει ο Verlander απέναντι σε όποια ομάδα.
Απλά λοιπόν Άσσος για τους Tigers με απόδοση 1,35.

627 Pittsburgh Pirates @ Saint Louis Cardinals
Νομίζω ότι δεν θα υπερβάλω αν πω ότι οι Cardinals έχουν γίνει οι αγαπημένοι των αναγνωστών μου, ασχέτως αν εγώ βάζω συνεχώς μπροστά τους το "μισητοί, μισητοί, μισητοί". Αυτά τα πουλιά στο στήθος της ομάδας εξακολουθούν να μου δίνουν στα νεύρα. Αυτοί όμως, όσο τους μισώ, τόσο μου δίνουν αποτελέσματα που με ικανοποιούν. Και σήμερα λοιπόν πιστεύω ότι θα κερδίσουν. Με τον Lynn δηλαδή πάνω στο mount τί άλλο να κάνουν. Το παιδί απλά κερδίζει (0-4 ήδη, με ERA 1,33). Τον άσσο όμως σας τον προτείνω ως εναλλακτικό. Κι αυτό διότι στο βουναλάκι οι Pirates ανεβάζουν τον Burnett. Το τί του έχω σούρει αυτού του ανθρώπου στο παρελθόν δεν περιγράφεται. Τί άσχετο τον έχω πει, τί "τατουαζάκια", τί γκαβούλιακα (διότι φέτος στο Spring Training χτύπησε το μάτι του σε προπόνηση bunt). Αυτά όμως του τα έγραφα όταν κατέστρεφε μία πολύ καλή ομάδα που λέγεται Yankees. Έφυγε λοιπόν και ξαφνικά πάει πολύ καλά στο Pittsburgh. Από 5,15 ERA που είχε πέρυσι φέτος έχει 1,38. Όχι ότι θα κερδίσει τους Cards. Όχι, δεν νομίζω. Μπορεί ομως να κρατήσει μαζί με τον Lynn το παιχνίδι πολύ χαμηλά. Διότι αν είναι να βγει under ο Burnett πρέπει να κρατήσει, διότι ο Lynn θα το κρατήσει να είστε σίγουροι.
Άρα, βάζω Under με όριο το 7,5 και απόδοση 1,80 και φυσικά άσσο με 1,5.


Και θα σας βάλω και έναν μπαλαντερ για να παίξετε με τα δελτία σας.

619 Milwakee Brewers @ San Diego Padres
To over δεν το επιλέγω συχνά διότι με αγχώνει. Περισσότερο από το under, καθώς με σκοτώνει η αναμονή. Εδώ όμως νομίζω ότι θα βάλω εύκολα over. Οι Ζυθοποιοί ανεβάζουν στο mount τον Gallardo, ο οποίος έχει υψηλό ERA 6,08 και 5,06 απέναντι στους Padres. Από την άλλη οι Παπάδες βάζουν για πρώτη φορά στο mount τον βετεράνο Suppan, ο οποίος μέχρι το 2010 έπαιζε με τους Brewers, αλλά όλο το 11 ήταν σε ομάδες ΑΑΑ. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι θα κρατήσει και το παιχνίδι θα ανοίξει εύκολα πέρα από τα (λίγα κατά τη γνώμη μου) 6,5 runs.
OVER, λοιπόν με αποδοση 1,90

15 σχόλια:

  1. Θα παραβώ τα λόγια μου (δεν στοιχηματιζω ποτέ την ομάδα μου γιατι δεν ειμαι αντικειμενικός) και θα συμφωνήσω με την επιλογη των Detroit Tigers αφου οταν υπαρχει στο ....... βουναλακι (οπως λες και εσυ) ο Verlander ολα τα αλλα στατιστικα πανε στραφη.... αν και ο ασσος ειναι πολυ χαμηλα (1,35)τον θεωρω στηριγμα της ημερας.
    Επισης συμφωνω με τις επιλογες των Yankees (αν και παιζουν με πολυ δυνατο αντιπαλο) καθως και των Cardinals (καποια στιγμη να μας εξηγήσεις γιατι ειναι "μισητοι, μισητοι, μισητοί???") ενω βλέπω πολυ δυνατο και μαλλον θα ειναι η δευτερη μου σημερινη επιλογη μετα το Detroit, τους υπερφορμαρισμενους Dodgers, με τον Kershaw να αποτελει σταθερη αξια....
    Iσως να ρισκαρω (γιατι τους βλεπω να παιρνουν μπρος) στους Phillies και στον Halladay και ας μην ξεκινησε τοσο ιδανικα οσο θα τον περιμεναμε.. πιστευω οτι θα οδηγησει την ομαδα του στην νικη
    Τελος ενα αλλο ρισκο που θα σκεφτω ειναι το Under στην ματσαρα Toronto-Texas .... οκ χτες τα μπαστουνια πηρανε φωτια αλλα δεν ειχαμε τα πρωτοκλασάτα ονοματα των σημερινων pitcher και η αποδοση στο under 8,5 ειναι στο 1.95!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάτι να πω για το "Μισητοί, μισητοί, μισητοί" τόσο συγκεκριμένο. Είναι περισσότερο μία αίσθηση που μου άφηνε πάντα το λογότυπό τους στο καπέλο και αυτά τα πουλιά στην εμφάνιση. Όταν ξεκίνησα να γράφω λοιπόν στο Blog, ήθελα για κάθε ομάδα να δημιουργήσω ένα παρατσούκλι. Η αλήθεια είναι ότι δεν τα κατάφερα να βρω κάτι που να έχει πραγματική σημασία για την κάθε μία και έτσι έμεινα στην μετάφραση των ονομάτων τους. "Ζυθοποιοί", "Κροταλίες", "Ναυτικοί", "Βασιλιάδες", "Τίγρεις" και τέτοια. Για τους Cardinals όμως, εκτός από το Καρδινάλιοι, μου ερχόταν τόσο πολύ ωραίο το "μισητοί (τρίς)" που κατάφερα να το καθιερώσω. Το τραγικό είναι ότι μετά από ένα 10μηνο που blogάρω και τους λέω έτσι, έχουν αρχίσει να μου είναι και συμπαθείς. Το ίδιο και το Texas που αρχικά δεν το γούσταρα καθόλου.
    Επίσης μέσα στο κεφάλι μου έχω καρφώσει και κάποια παρατσούκλια για παίκτες. Το "τατουαζάκιας" για τον Burnett είναι το πιο ξεκάθαρο και το "Παλτό" το κρατάω για τον Sanchez, όταν ολόκληρο το 2011 τον μούτζωνα με παλάμες και πατούσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ..ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΤΣ ΣΗΜΕΡΑ..ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΤΕ Τ.Β ΣΗΜΕΡΑ..ΛΕΩ ΝΑ ΒΑΛΩ Τ.Β ΓΙΑΝΚΙΣ ΓΙΑ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. ΤΑ ΑΝΤΕΡ-ΟΒΕΡ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΒΟΣΤΩΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΖΩ Η ΠΙΟ ΟΒΕΡ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 10-15 ΗΜΕΡΩΝ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόλις τελείωσε το Ντιτρόιτ ... τρελός κουβάς ... όσοι πάιζετε στο ιντερνετ προλαβαινετε να βάλετε τα υπόλοιπα παιχνίδια μπας και σωθεί η βραδυά . Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις το ιντερνετ σώζει γιατί ο ΟΠΑΠ έχει κλέισει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ <> ΤΟ ΝΤΙΤΡΟΙΤ. ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΔΥΟ ΔΕΛΤΙΑ ΜΕ ΑΣΣΟ ΤΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΤΣΙΣΚΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟ ΤΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΝΤΕΡ ΤΟ ΣΙΝΣΙΝΝΑΤΙ ΚΑΙ ΟΒΕΡ ΤΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικα μαλλον δεν πρεπει να παιζει κανεις την ομαδα του!!!! οι Tigers εχασαν 3-2 στο 9ο inning με τον Verlander (να τον ματιαζω) να κανει ενα πολυ μετριο παιχνιδι και να χανεται το σιγουρο στηριγμα της ημερας....
    οσον αφορα τους μισητους μισητους μισητους.... ψαχνωντας παντοτε μεσω της ατελειωτης βιβλιοθηκης του Internet ανακαλυψα οτι το σημερινο τους ονομα προερχεται απο το ονομα πουλιού (αυτου του μισητου που απεικονιεται στις στολες) και οχι των Καθολικών Καρδιναλίων (cardinal ή Northern Cardinal βλ. http://petbirds.gr/forum/t10388) του οποιου το χρωμα (κοκκινο) ηταν ιδιο με το χρωμα των στολων της ομαδας και επειδη υπηρχαν ηδη οι Cincinatti Reds και δεν μπορουσαν να λεγονται ετσι η ομαδα πηρε το ονομα αυτο οταν καποιος ρεπορτερ ακουσε μια οπαδο του St. Louis να λεει οτι το χρωμα της εμφανισης της ομαδας ειναι μια πολυ ωραια αποχρωση του Cardinal : ("One day, Willie McHale, a sports reporter for the St. Louis Republic heard a female fan praise the color as a 'lovely shade of cardinal.' So McHale called them Cardinals." - St. Louis Cardinals Encyclopedia (1998)
    επισης μαλλον οι επιλογες μου σημερα ηταν ατυχείς αφου τα ροπαλα παλι πηραν φωτια στο Toronto-Texas και οχι ενα αλλα δυο over κοντεψαν να γινου (11-5) και οι Dodgers ειναι πισω στο παιχνιδι 2-1 (αν και ακομα ειναι νωρις μολις στο 3ο Inning

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Γιώργος. Σόρρυ για την καθυστέρηση αλλά είμαι έξω και δεν βλέπω εύκολα. Τους σκέφτηκα τους Tampa. Μετά είπα: Longoria; Τό θα γίνει χωρίς Longoria; Κι αν κάποιος σπεύσει να μου πει "σιγά ένας παίκτης είναι, δεν χάλασε και ο κόσμος;" ας μου απαντήσει γιατί λείπει στους Phillies τόσο πολύ ο Howard.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσουξε πολύ το διπλό στους Tigers!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξαναάλλαξε στους Dodgers. Δεν δάγκωνα τη γλώσσα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και μόλις το ισοφάρισαν. Της πουτάνας γίνεται στο Colorado

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και τελικά το έχασαν με ένα NoDoubder από τον Giambi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. όλα ανάποδα εκατσαν τελικά !! κέρδισαν οι Orioles ( το είχαμε πει ότι θα ήταν ντέρμπι ) έχασαν 13-15 παρακαλώ στο 11ο inning οι Phillies .. οι μόνοι που κρατάνε γερά είναι οι.....μισητοι, μισητοί, μισητοί!!! τελικά οι πρωταθλητές είναι οι πιο σταθεροί κ δυνατοί αυτή την περίοδο κ αξίζει να τους ακολουθει κανείς...μάλλον είναι τυχερό το παρατσουκλι που τους έδωσες!!!! μέχρι και world series πήραν με αυτο χαχαχαχα καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν θα μπορούσες να είχες μιλήσει πιο σοφά

    ΑπάντησηΔιαγραφή