Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Κάπα... αύλα. Ταμείο back to back

Σχεδόν κάπα... αύλωσα χθες όταν στο 8ο inning οι Rays ισσοφάρισαν τους Royals. Εκείνη τη στιγμή πήγαινα πλέον για 5 στα 5. Είχαν προηγηθεί το διπλό των White Sox, το διπλό των Brewers και το under των Yankees. Τελικά οι Rays έχασαν και "σκουπίστηκαν" από τους Royals για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. Έτσι πήγα ταμείο back to back μόνο με το ένα από τα δύο δελτία που είχα καταθέσει.
Η κάπα... αύλα όμως συνεχίστηκε και οπαδικά, διότι στο San Francisco ένας άριστος Lincecum από τα παλιά, κράτησε τους αποδεκατισμένους επιθετικά Dodgers στο μηδέν, ρίχοντας τη μπάλα για 7 innings, πετυχαίνοντας 8 strikeouts. Το φρικιό έκανε τα πάντα και αμυντικά και επιθετικά. Έβγαλε ένα φοβερό out στο σπίτι, όπου η μπάλα είχε φύγει πίσω από τον catcher λόγω wild pitch, και ενώ ερχόταν ο δρομέας από την τρίτη να σκοράρει, ο μικρός κάλυψε το plate, πήρε την πάσα, ακούμπησε τον αντίπαλο και κατάφερε να κρατήσει και την μπάλα, παρά το γεγονός ότι του έφυγε το γάντι στην προσπάθεια. Στο αμέσως επόμενο at bat του χτύπησε, ανέβηκε στις βάσεις και σκόραρε κιόλας. Θεός! Έβαλε έτσι ένα W στις επιδόσεις του μετά από 61 ημέρες!!! Σούπερ βραδιά.

633 Chicago White Sox @ New York Yankees
Η εισαγωγή μου για αυτό το παιχνίδι είναι deja vu. "Οι Yankees είναι πάνω σε ράγες". Πρέπει να το έχω γράψει τρεις ή τέσσερις φορές ήδη αυτό φέτος. Και πως να μην το γράψω, όταν μετά την εμφάνισή τους στην Interleague, όπου τίναξαν τα πέταλα σε όποιες ομάδες της National συνάντησαν (και κυρίως στους Mets) τώρα συνεχίζουν και στην American. Τελευταίο τους θύμα οι Ινδιάνοι. Τώρα λοιπόν συναντούν τους White Sox και όσο και να φοβάμαι ότι καθώς αυξάνεται το σερί νικών, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα της ήττας, δεν μπορώ να παίξω εναντίον τους όταν βρίσκονται στο γήπεδό τους και έχουν στο mount τον Nova. Το παιδί προέρχεται από 6 νίκες που του αποδόθηκαν οι 5. Από την άλλη, τα ρόπαλα των Yankees -που όλα καίνε- θα έχουν απέναντί τους τον Axelrod, ο οποίος στις δύο εμφανίσεις του ως starter έχει χτυπηθεί 6 φορές στην κάθε μία και την τελευταία έχει δεχθεί 5 runs.
Το πράγμα λοιπόν πάει μάλλον από μόνο του...
Άσσος για τους Bomers με απόδοση 1,50.

630 Pittsburgh Pirates @ Philadelphia Phillies
Ο κερατάς ο Burnett ...αμεί και δέρνει. Όσο κι αν τον έχω βρίσει τα τελευταία δύο χρόνια, φέτος, έχει κάνει ένα εντυπωσιακό comeback. Έχει ήδη 7 σερί νίκες, ενώ η ομάδα με αυτόν ως starter έχει κερδίσει τις τελευταίες 9 φορές!!! Κάπου όμως όλα τα καλά τελειώνουν. Και δεν θα τολμούσα να βάλω των Burnett να χάσει εντός έδρας. Εκτός έδρας όμως είναι πολύ πιθανό, απέναντι στους Phillies, οι οποίοι (φυσικά και δεν είναι η ομάδα που ξέραμε, αλλά) είναι πάντα επικίνδυνοι. Μην ψάξετε τα στατιστικά του άλλου pitcher (του Kendrick) δεν είναι πολύ καλά, όμως, όταν ένας pitcher παίζει σε μία ομάδα που πάει άσχημα, είναι λογικό να μην έχει καλά στατιστικά. Ο άνθρωπος όμως τον τελευταίο μήνα βάζει ανα διαστήματα νίκες (που δεν του αποδίδονται, όπως η τελευταία εμφάνιση) και επομένως θεωρώ ότι θα τα καταφέρει, ώστε η ομάδα του να μην χάσει δεύτερο παιχνίδι σερί μέσα στην έδρα της.
Άσσος για τη Philadelphia με απόδοση 1,75.
Το παιχνίδι ξεκινάει 8:05 και θα είμαι καρφωμένος στην TV για να το παρακολουθήσω.


641 Cincinnati Reds @ San Francisco Giants
Αυτό εδώ θα είναι παιχνιδάρα. Pitchers' game με τα όλα του. Αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας. 5,5 όριο στον OVER-UNDER; Υπερβολικό το βρίσκω. Εντάξει δεν λέω, ο Cuerto στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχει δεχθεί κατά μέσο όρο 1,25 ERA, όμως η ομάδα (που αυτό μας ενδιαφέρει) έχει κερδίσει τα τρία στα τέσσερα παιχνίδια με OVER (6-0,  3-1, 7-1 και 5-4).
Αναλόγως, ο Bumgarner στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, έχει δεχθεί ERA 2,5, όμως οι Giants έχουν επίσης κερδίσει τρία στα τέσερα παιχνίδια με OVER (9-8, 1-2, 6-3,6-5). Νομίζω λοιπόν ότι το υπερβολικά χαμηλό όριο δεν δικαιολογείται, και έτσι θα πάω για OVER με όριο το 5,5 και απόδοση 1,80.


636 Detroit Tigers @ Tampa Bay Rays
Θα επανέλθω και σήμερα στους Tampa Bay, παρά το γεγονός ότι (όπως διαβάσατε στην αρχή) ήταν οι μόνοι που μου ξέφυγαν χθες. Όμως, σήμερα γυρίζουν στην έδρα τους και ανεβάζουν στο mount τον Shields. Πιστεύω λοιπόν ότι θα καταφέρουν να πάρουν τη νίκη. Απέναντί τους τα καλά ρόπαλα της ομάδας (που δεν πολυ μιλάνε είναι η αλήθεια) θα έχουν τον Scherzer με το υψηλό ERA 5,12.
Άσσος λοιπόν για τους Tampa με απόδοση 1,65.

1 σχόλιο:

  1. Τραγικό ξεκίνημα για τους Phillies. Χάνουν με 5-0 στο πρώτο inning και έχουν βγάλει ένα out. Τράτζικ

    ΑπάντησηΔιαγραφή