Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ξεκίνησε το Ελληνικό Πρωτάθλημα 2012

Σε απόλυτη συμπόρευση με το Αμερικάνικο Πρωτάθλημα, ξεκίνησε αυτό το Σαββατοκύριακο και το Ελληνικό Πρωτάθλημα του 2012 με το παιχνίδι Σπάρτακου vs Μίλων.
Ο Μίλωνας φέτος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανανεωμένος με πολλούς νέους παίκτες να συμμετέχουν στην προπόνησή του, καθώς και με καλές μετεγγραφές. Μία εξ' αυτών ο pitcher Βαγγέλης Βασιλάκης ο οποίος και ανέβηκε στο βουναλάκι επέναντι στην ομάδα της Γλυφάδας.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Μίλωνα να επιβάλει τον ρυθμό του και έτσι, το σκορ μέχρι το τέταρτο inning έγερνε υπέρ της Νέας Σμύρνης με 1-6.
Όλα όμως άλλαξαν πολύ γρήγορα, καθώς ο pitcher του Μίλωνα κουράστηκε. Μόλις ανέλαβε άλλος το pitch, ζωντάνεψαν και τα ρόπαλα του Σπάρτακου, ο οποίος είναι έμπειρη ομάδα και -παρά τις απώλειες που έχει φέτος- δεν αφήνει τέτοιες ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Η πίεση από τους επιθετικούς της Γλυφάδας ανάγκασαν την άμυνα του Μίλωνα να υποπέσει σε πέντε συνεχόμενα λάθη, τα οποία και κόστισαν πάρα πολύ στην ομάδα. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο 7ο inning με mercy rule καθώς η διαφορά παρέμεινε πάνω από 10 πόντους και μετά την ολοκλήρωση της επίθεση του Μίλωνα.
Τελικό σκορ 17-6.
Για τον Σπάρτακο την νίκη έλαβε ο pitcher του Δημήτρης Χατζηκυριάκος, ο οποίος έριξε το μπαλάκι και για τα επτά innings.

Επίσης, όπως με πληροφορεί στα σχόλια ένας αναγνώστης, έγινε και το παιχνίδι Ολυμπιάδα Περιστερίου - Δίας Πατρών που έληξε 29 - 28. Το παιχνίδι τελείωσε στο 5ο inning, όχι φυσικά λόγω διαφοράς, αλλά λόγω του ότι είχε πάει αργά και όπως ξέρετε (ή ίσως φαντάζεστε) στα γηπεδα του Baseball δεν έχουμε ηλεκτρικό. Απ' ό,τι έμαθα πάντως, οι παίκτες ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι, το οποίο χαρακτηρήστηκε από την απειρία των pitcher, οι οποίοι έκαναν πολλά walks και πολλά hit by pitch, ενώ υπήρξαν και δυνατά χτυπήματα που οδήγησαν και inside the park home runs, γι' αυτό και το μεγάλο σκορ που υποδηλώνει ότι σημειώνονταν πολύ δύσκολα outs.

5 σχόλια:

  1. Eπίσης Ολυμπιάδα Περιστερίου - Δίας Πατρών 29 - 28 σε 5 inning .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. A.O.N.S. MILONAS will challenge Spartakos for the title this year if they clean up their defense and find another pitcher to close out a close game. Vaggeli has to stay healthy and lower his pitch count.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. That was his first game as a pitcher, more experience will benefit him. Go Milonas !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή