Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πάω στα δύσκολα

Πάντα μετά από ένα επιτυχημένο παρολί έχω πολύ μεγάλο προβληματισμό τί να σχοιχηματίσω. Αποφάσισα λοιπόν σήμερα να βάλω σημεία που με πρώτη ματιά μπορεί να μοιάζουν εύκολα (σκέφτομαι τρεις άσσους) αλλά δεν είναι καθόλου. Επίσης σκέφτομαι και ένα πολύ επικίνδυνο διπλό.

695 Minnesota Twins @ Los Angeles Angels
Πρόκειται για ντέρμπι ουραγών, αν και για τους Angels δεν περίμενα να έγραφα κάτι τέτοιο. Η ομάδα πάει πραγματικά χάλια. Όμως σήμερα στο βουναλάκι ανεβαίνει ο C.J. Wilson. Αυτόν τον τύπο τον εμπιστεύομαι πάρα πολύ. Περισσότερο από ό,τι δείχνουν τα νούμερά του. Έχει 2 νίκες 2 ήττες, αλλά το ERA του είναι 2,42. Πιστεύω λοιπόν ότι με αυτόν στο mount, οι Angels θα πάρουν μπροστά και θα κερδίσουν το παιχνίδι απέναντι στον Blackburn ο οποίος έχει καταγράψει 2 ήττες και έχει ERA 7,53.
Άσσος λοιπόν για τους Angels με απόδοση 1,35.

691 Oakland Athletics @ Boston Red Sox
Οι Red Sox δεν μας τα λένε καθόλου καλά φέτος και δυστυχώς είμαι ο πρώτος που έγραψε από την πρώτη στιγμή οτι η ομάδα δεν έχει καλή διάθεση και σε αυτό φταίει ο προπονητής. Φταίει βέβαια και το γεγονός ότι είναι νοσοκομείο και έχουν τους περισσότερους τραυματίες της MLB. Δεκτό.
Σήμερα όμως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Επιστρέφουν στο γήπεδό τους, μετά από ένα επιτυχημένο road trip, και πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα ικανοποιήσουν τους οπαδούς τους που θα έρθουν στο Fenway Park.
Η απόφασή μου λοιπόν στηρίζεται περισσότερο στην έμπνευση, παρά στα νούμερα, καθώς ο Milone που φέρνουν οι A's έχει πάει καλά με ERA 2,00, ενώ αντιθέτως ο Buchholtz με το 8,87 δεν εμπνεύει ασφάλεια. Εγώ όμως πιστεύω ότι θα δούμε διαφορετικούς Boston από εκείνους που έφυγαν από την πόλη τους την προηγούμενη εβδομάδα, γι' αυτό Άσσος για τους Red Sox με απόδοση 1,55.


Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Και τα δύο παιχνίδια που θα επιλέξω είναι δύσκολα με αποδόσεις outsider, γι' αυτό και φυσικά τα γράφω τελευταία. Προσεγγίζετε με δική σας ευθύνη, εγώ πάντως θα τα παίξω και τα δύο.

689 Texas Rangers @ Toronto Blue Jays
Οι Texas είναι πάνω σε ράγες. Αυτό το βλέπουν όλοι. Και σίγουρα μπορούν να πάνε για το πρωτάθλημα. Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι δεν θα χάσουν κιόλας. Όπως έχω ξαναγράψει, η καλύτερη ομάδα της χρονιάς συνήθως κερδίζει τα 2/3 των παιχνιδιών της. Το θέμα λοιπόν είναι να ανακαλύψεις που κρύβεται το υπόλοιπο 1/3 και ή να το αποφύγεις, ή να το κυνηγήσεις. Εγώ σήμερα θα το κυνηγήσω. Και θα κυνηγήσω και την πρώτη ήττα του Darvish, διότι θεωρώ ότι ναι μεν ο ψηλός Ιάπωνας είναι πολύ καλός, δεν μπορεί όμως να πάει και αήττητος. Δεν το αξίζει μετά τις ασταθείς ενάρξεις που έκανε στα πρώτα του παιχνίδια. Πάω λοιπόν κόντρα του και πιστεύω στον Drabek, ο οποίος θα πετάξει το μπαλάκι για τους Blue Jays. Έχει φέτος 2 νίκες και μία ήττα με ERA 2,25 σχεδόν το 1/3 από αυτό που είχε πέρυσι όλη τη σεζόν. Αν είναι λοιπόν γραφτό να κερδίσει τους Rangers, σήμερα είναι η μέρα.
Άσσος λοιπόν και έδώ για τους Blue Jays με απόδοση 2,05.
Επειδή όμως το φοβάστε σας δίνω και UNDER με όριο το 8,5 και απόδοση 1,85

686 Baltimore Orioles @ New York Yankees
Και πάμε τώρα και για το μεγαλύτερο outsider της ημέρας. Οι Baltimore είναι πελάτες των Yankees. Η ομάδα της Νέας Υόρκης τους ξέρει καλά και όπου τους βρει τους σκίζει. Οι Orioles έχουν να κερδίσουν series από το 1997, και ήδη στην αρχή της χρονιάς οι Yankees τους "σκούπισαν" σημειώνοντας τις 3 από τις 8 ήττες που έχει συνολικά η ομάδα. Όμως (γιατί κάπου πρέπει να υπάρχει και ένα "όμως") αυτός ο μονόλογος δεν μπορεί να συνεχιστεί ασταμάτητος. Ιδίως όταν στο mount των Yankees, ανεβαίνει ο Kuroda, ο οποίος έχει αποδειχθεί πολύ λίγος για τις ανάγκες της ομάδας. Έχει 1 νίκη και 3 ήττες και ERA 4,38, ενώ αντιθέτως ο Hammels, για τους Orioles μοιάζει να περνάει δεύτερη νεότητα στην Βαλτιμώρη, δεν έχει χάσει ούτε παιχνίδι και έχει ERA 1.73.
Θα βάλω λοιπόν Διπλό για τους Orioles με απόδοση (κρατηθείτε) 2,25!
Αν είναι να πάμε στη έκπληξη να αξίζει τουλάχιστον.

7 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟΣ ΑΣΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ MOY ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ CUBS, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΡΟΠΑΛΑ ΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΝΤΕΦΟΡΜΕ ΠΙΤΣΕΡ ΣΑΝ ΤΟΝ VOLSTAD. ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ H ΚΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ PHILLIES ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΕΣΣΑΡΑ RUNS ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΡΚΟΥΝ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΤΟΝ WORLEY ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΙΤΣΕΡ. ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ SOY ΜΕ ΤΟΥS RED SOX KAI TO TORONTO ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ DARVISH.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. DETROID 1, TAMBA 1, NY METS OVER. ΑΠ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΙ ΠΙΤΣΕΡ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΒΕΡ ΜΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Atlanta
    Σωστή η σκέψη. Να πω την αληθεια μου δεν μπορώ να φανταστώ τους Phillies να χάνουν τρειά από τα τέσσερα. Θα είναι απαραδεκτοι.

    @ Γιώργο
    Το Detroit πρέπει να είναι ο ευκολότερος άσσος της ημέρας.
    Για την Tampa δεν θα είναι τόσο εύκολος, αλλά φαντάζει πολύ πιθανός.
    Για το over, φαίνεται και αυτό πολύ πιθανό. Θα κινδυνεύσει μόνο αν ο Dickey βρεθεί σε καλή μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΙΞΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΒΕΡ.ΘΑ ΕΠΑΙΖΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΑΛΛΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΑΣΑ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ..ΟΠΟΤΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΞΑΝΑ ΠΑΙΖΩ ΤΟΥΣ ΑΜΠΑΛΟΥΣ..Α ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ Ε? ΕΙΣ ΩΡΑΙΟΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γι' αυτό και εγώ δεν έχω παίξει με Phillies τις τελευταίες ημέρες. Θεωρούσα ότι θα έσκιζαν φέτος και με έχουν απογοητεύσει πάρα πολύ. Αν γυρίσει σύντομα ο Thome και μέσα στον Ιούνιο ο Howard, τότε θα ξαναγίνουν ομάδα με ρόπαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν πειράζει που ο tnotno αφαίρεσαι το σχόλιό του, πρόλαβα να το δω και γέλασα. Θα μπορούσε να μην μου έβαζε καν :), αλλά :-P. Θα το δεχόμουν εξίσου. Είναι μία φωτό με παιδιά οπαδούς των Texas που δείχουν Antlers (κέρατα ταράνδου) στην κερκίδα. Τη φωτό μπορείτε να την δείτε εδώ: http://treymorgan.net/wp-content/uploads/2010/10/45777c39-9baf-4ce8-a298-2fa5afcec344.jpg
    Όντως λοιπόν οι Texas, δεν έχασαν χθες, εγώ όμως τους είχα βάλει και Under και έτσι πήγα πάλι ταμείο.
    Στα δε Antlers απαντώ κάτι που πόνεσε το 2010: "Fear the Beard", αλλά... next year ΧαΧα

    ΑπάντησηΔιαγραφή