Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Εντυπώσεις του Opening Week

Μεγάλες ανατροπές των φαβορί, αλλά και εκπλήξεις με ομάδες που συνήθως δεν ξεκινούν καλά τη χρονιά, είχε η Opening εβδομάδα. Η χειρότερη εμφάνιση ήταν αυτή των Phillies, που ήταν και η αιτία που αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο. Οι άνθρωποι έβαλαν σε τρία παιχνίδια 6 πόντους!!! 6 πόντους!!! Έναν περισσότερο έβαλαν οι Pirates, οι οποίοι κέρδισαν τα δύο από τα τρία παιχνίδια που έπαιξαν μεταξύ τους. Και θα μου πείτε τους λείπει ο Howard και ο Utley, όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτή δεν ήταν εικόνα ομάδας που στοχεύει στο World Series, όταν ο αντίπαλος έχει ως στόχο να πετύχει περισσότερες νίκες από ήττες.
Μεγάλη απογοήτευση ήταν επίσης οι Red Sox και οι Yankees, οι οποίοι είχαν 3 σερί ήττες. Για τη Βοστώνη η έναρξη της χρονιάς με 0-3 έγινε και πέρυσι, αλλά δεύτερη συνεχή χρονιά είχε να γίνει από το 1932. 60 ολόκληρα χρόνια. Το ανάλογο αρνητικό ρεκόρ έχει να σημειώσει και η ομάδα της Νέας Υόρκης από το 1998. Και ναι μεν η καρέκλα του Girardi (προπονητής των Yankees) δεν ακούγεται να τρίζει, του Valentine όμως μάλλον άρχισε, καθώς πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα και όχι απλώς να απογορεύει τις μπύρες στο club house.
Απαράδεκτη ήταν και η εικόνα των Giants που έχασαν και τα τρία παιχνίδια απέναντι στους Diamondbacks, οι οποίοι αντιθέτως ήταν φαβορί από την αρχή και στάθηκαν στο ύψος τους. Έχουν σημειώσει σε τρία παιχνίδια 17 runs με 6 Homeruns (2οι στην MLB) διατηρώντας ταυτόχρονα αξιοπρεπή άμυνα. Κακή εικόνα έδειξαν τελικά και οι πολυσυζητημένοι (λόγω Pujols) Angels oι οποίοι έχασαν 2 στα 3 από τους Royals, την χειρότερη ομάδα της MLB. Ο δε Pujols, στα τρια ματς σημείωσε σε 10 at bats, 3 χτυπήματα, κανένα Homerun, μόλις 1 RBI και δεν σκόραρε καθόλου.

Από την άλλη, οι ομάδες που ξεκίνησαν όπως θα περίμενε κανείς και αναμένεται να συνεχίσουν έτσι είναι οι Detroit Tigers, οι οποίοι με πρωταγωνιστές τους Cabrera και Fielder έκαναν Home run Derby απέναντι στη Βοστώνη (χτύπησαν 7 - τα 3 σε έναν αγώνα και τα δύο back-to-back) βάζωντας σε ένα τριήμερο 26 πόντους. Τους ακολούθησαν οι Cardinals με 24 runs και πίσω τους βρέθηκαν με 21 οι Dodgers, οι παίκτες των οποίων βγάζουν το άχτι τους μετά την περυσινή αστάθεια, καθώς η ομάδα ήταν ένα βήμα πριν το κλείσιμο και ήταν άγνωστο ποιός θα τους πληρώσει. Τώρα ήρθε ο Magic και όλα δια μαγείας διορθώθηκαν.
Θετικότατη ήταν η εικόνα της Tampa Bay, οι οποία θυμηθείτε ότι έχει το δεύτερο χαμηλότερο pay role πάνω από τους Royals, και όμως καταφέρνει να κοιτάζει τα μεγαθήρια των 9ψήφιων μισθολογίων στα μάτια. Καλά πήγε επίσης η Βαλτιμόρη, με τρείς νίκες απέναντι στους Twins, η απόδοση των οποίων δεν εξέπληξε κανέναν. Πάντως μην αναθαρήσετε με τους Orioles και αρχίσετε να τους ακουμπάτε χρήματα, διότι συνήθως ξεφουσκώνουν γρήγορα.
Στα θετικά κρατάω και τους Mets, οι οποίοι σκούπησαν επίσης με 3 νίκες τους Atlanta Braves.
Τέλος ως αναμενόμενη θα χαρακτήριζα την απόδοση των Marlins, γιατί τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Άλλαξαν μεν γήπεδο, άλλαξαν εμφάνιση, άλλαξαν προπονητή, η ομάδα όμως παραμένη προβληματική. Μία νίκη και 3 ήττες μου φαίνεται μία λογική συγκομιδή για την πρώτη εβδομάδα.
Αρνητική εικόνα είχαν και οι Brewers, αλλά και οι Cubs και για τους μεν δεύτερους ήταν κάπως αναμένόμενο, για τους πρώτους όμως προκάλεσε εντύπωση, δείχνοντας πόσο λάθος έκαναν που άφησαν τον Fielder να φύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου