Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Opening Day Βου

Ολοκληρώνεται σήμερα το Opening Day, καθώς όσες ομάδες δεν έπαιξαν χθες κάνουν το ντεμπούτο τους για το 2012. Το πρόγραμμα έχει και ξεκάθαρα παιχνίδια, αλλά και δύσκολα. Αποφεύγω το Yankees@Rays (αγγούρι) ή το Cardinals@Brewers και πάμε για τα παρακάτω:

Kansas City Royals @ Los Angeles Angels

Ξεχωρίσω ως το ευκολότερο παιχνίδι της ημέρας -στο οποίο εύκολα θα ακουμπήσω τα ευρώ μου- το 616 Kansas City Royals @ Los Angeles Angels. Στο βουναλάκι ο Jared Weaver, με ERA που τρία χρόνια τώρα μειώνεται και πέρυσι ήταν στο 2.41 και στην επίθεση τον (κατά αρκετά κιλά ελαφρύτερο) Albert Pujols. Το γήπεδο είναι ήδη sold out, ενώ ήδη έχουν πουληθεί 5000 περισσότερα season tickets από πέρυσι.
Άρα, τί τύχη να έχουν άραγε οι Kansas City Royals, οι οποίοι πέρυσι ήταν 4οι από το τέλος στην κατάταξη της American League, ενώ στο payroll που σας ανάρτησα πριν λίγο καιρό είναι τελευταίοι με 35,7 εκατομμύρια δολάρια. Οι Angels είναι τέταρτοι με 139. Είπατε τίποτα;
Βάζουμε λοιπόν 1 στους Angels με μικρή απόδοση 1,5


Chicago White Sox @ Texas Rangers

Επόμενο παιχνίδι που επιλέγω (πάντα με σειρά σιγουριάς) είναι το 610, Chicago White Sox @ Texas Rangers. Δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όπως το προηγούμενο, καθώς και τα δύο ονόματα που ανεβαίνουν στο mount δεν έχουν εντυπωσιακά νούμερα. Αυτό όμως που γέρνει εδώ σίγουρα είναι η έδρα των Rangers οι οποίοι πέρυσι σημείωσαν εκεί 52 νίκες και 29 ήττες. Έφτασαν δύο συνεχόμενες φορές στον τελικό για το World Series και πιστεύουν ότι και φέτος με τα ονόματα που έχουν φέρει στο roster τους (με πρώτο φυσικά τον Yu Darvish) θα τα καταφέρουν και πάλι.
Επομένως και εδώ θα πάρω την μική απόδοση του 1,5 (το πρωί ήταν 1,6 αλλά έπεσε) και θα παίξω άσσο για τους Rangers.


San Francisco Giants @ Arizona Diamondbacks

Πάμε και για το πιο αμφίροπο παιχνίδι της ημέρας. Το 615. Οι Giants (μου) ξεκινούν τη χρονιά απέναντι στους D-backs, οι οποίοι έχουν καταφέρει πλέον από την ομάδα αουτσάιντερ που ήταν πριν λίγα χρόνια, να θεωρούνται πλέον ομάδα πρότυπο και να συγκεντρώνουν τα βλέματα. Από την άλλη οι Γίγαντες παραμένουν μία ιστορική ομάδα, η οποία ναι μεν δεν έχει πολλά τρόπαια στο παλμαρέ της από τότε που πήγε στην ανατολική ακτή, παραμένει όμως ένα γερό όνομα. Και ειδικά όταν στο βουναλάκι ανεβαίνει ο Tim Lincecum, τα πράγματα γίνονται πολύ θετικά γι αυτούς.
Έχοντας λοιπόν μία ανησυχία για το ποιος θα νικήσει, θα προτιμήσω το under (αν και το όριο των 6,5 runs είναι χαμηλό) κι αυτό διότι πιστεύω ότι θα γίνει ένα pitcers game ανάμεσα στον Lincecum (ο οποιος πρέπει λογικά να κρατήσει τα ρόπαλα της Αριζόνα σε κάποιο κοντρόλ) και τον Ian Kennedy ο οποίος έχει πολύ χαμηλό ERA όταν παίζει με τους Giants. Μόλις 1,91. Και δεν είναι παράξενο αυτό, καθώς τα αγόρια από το Σαν Φρανσίσκο δεν χτυπούν και πολύ συχνά.
Under λοιπόν με όριο το 6,5 και απόδοση 1,75


Ως μπαλαντέρ σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με τα παραπάνω θα σας προτεινα και το 618 Dodgers@Padres. Πιστεύω ότι η ομάδα του Λος Άντζελες, μετά την ολοκλήρωση των προβλημάτων της ιδιοκτησίας και με τον Magic Johnson πλόεν στο τιμόνι της επιχείρησης, θα παίξει με άλλον αέρα, κι ας βρίσκεται στο γήπεδο των Padres.
Εδώ λοιπόν θα έβαζα 2 για τους Dodgers. Η απόδοση είναι 1,8 και για τα δύο σημεία.

2 σχόλια:

  1. Ελπιζα ότι θα σε βρω να παίζεις τους Brewers που μ'αρέσουν πολύ σήμερα, αλλά ούτε καν τους αγγίζεις. Χμ, μάλλον θα πάω πιο συντηρητικά λοιπον, αλλά μ'αρέσει η τιμή για το συγκεριμένο matchup των starting pitchers...'Aντε και καλή χρονιά, αν και με τα καραγκιοζιλίκια του φετινού προγράμματος, η opening day έχασε αρκετή απο την (τεράστια) αίγλη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Μετανάστη, οι Brewers με τους Cardinals είναι πολύ δύσκολο ζευγάρι γι' αυτό και δεν τους αγγιξα καθόλου. Σόρρυ.
    Γι' αυτά που λες πάντως για το Opening Day δεν έχεις άδικο, αν και αυτό που με ενοχλεί περισσότερο φέτος είναι αυτή η ιστορία με τα δύο έξτρα παιχνίδια στο τέλος της σεζόν για την wild card. Αυτά τα βρίσκω χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή