Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Opening Day!!! Πάρτε κόσμε!!!

Επίσημη πρώτη η σημερινή, καθώς μέχρι τώρα τα τρία παιχνίδια που παίξαμε ήταν πρόγευση. Κάτι σαν ορεκτικά, για να έρθουμε ακριβώς εκεί που έχει σημασία σήμερα. Στο Opening Day. Τα πράγματα φυσικά και γίνονται λίγο πιο δύσκολα πλέον, καθώς θα δούμε -όπως και πέρυσι- τρία παιχνίδια, τα οποία θα σας παραθέσω με σειρά "σιγουριάς".
 
Phillies @ Pirates 
Θα ξεκινήσω μοιραία με το ευκολότερο παιχνίδι στο κουπόνι, το 603, οποίο δίνει και την μικρότερη απόδοση στο νικητή. Philadelphia Phillies @ Pittsburgh Pirates.

Τί κι αν οι Phillies είναι οι φιλοξενούμενοι, το σημείο 2 δίνει μόλις 1,5, και αυτό διότι, στο βουναλάκι ανεβαίνει ο Roy Halladay, γνωστός και ως "Doc" καθώς κάνει καλά κάθε πρόβλημα. Ο πανύψηλός στάρτερ έχει παίξει στην καριέρα του 5 παιχνίδια απέναντι στους Πειρατές έχει κερδίσει τα 3 και έχει χάσει μόλις 1. Έχει δεχθεί μόνο 5 πόντους και έχει βγάλει 33 παίκτες strikeout!!! Με απλά λόγια, οι ροπαλιστές που έχει το Pittsburgh δεν τον "βλέπουν" ρε παιδί μου. Με τον Doc λοιπόν στο pitch δεν με ανησυχεί ότι η Φιλαδέλδια ξεκινά τη χρονιά χωρίς δύο από τα καλύτερά της ρόπαλα, τον Howard και τον Upton. Ή για να είμαι πιο συγκεκριμένος δεν με ανησυχεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι Phillies έχουν κερδίσει τους Pirates πέντε φορές συνεχόμενες και πολύ απλά πιστεύω ότι θα τους κερδίσουν και έκτη.
 Σημείο 2 λοιπόν για τους Phillies με απόδοση 1,5


Boston Red Sox @ Detroit Tigers

Δεύτερη επιλογή είναι το πολύ δύσκολο παιχνίδι με κωδικό 601, Boston Red Sox @ Detroit Tigers. Μιλάμε ότι δεν πρόκειται να μπω ούτε στον πειρασμό να ξεστομίσω ποιός μπορεί να νικήσει, θα ξεπεράσω λοιπόν το αδιέξοδο, παίζοντας Under. Διότι όταν στο βουναλάκι ανεβαίνει ο MVP 2011 Justin Verlander για το Detroit και ο δεύτερος σε ψήφους για την ίδια διάκριση Jon Lester για τη Βοστόνη, τότε πολύ απλά το παιχνίδι αναγορεύεται σε pitchers' game, και όσο χαμηλά κι αν έβαζε το όριο ο ΟΠΑΠ, θα φώναζα και πάλι UNDER, UNDER, UNDER!!! 
Θα παρω λοιπόν τις μπύρες μου και θα απολαύσω fastballs, sliders, changeups, curveballs και ό,τι άλλο κρύβουν τα χέρια αυτών των δύο παιχταράδων.

Under λοιπόν, με όριο 7,5 και απόδοση 1,65


Washington National @ Chicago Cubs

Το τρίτο παιχνίδι (και το πιο αμφίρροπο) είναι το Washington National @ Chicago Cubs. To 604. Η δυσκολία στην απόφαση έγκυται στο γεγονός ότι και οι δύο ομάδες κατατάσσονται στο μέσο από πλευράς δυναμικότητας. Kαι οι δύο θέτουν υψηλούς στόχους, και οι δύο έχουν από ένα υπέρ: Οι Nationals τον παικταρά Strasburg και οι Cubs την ιστορική τους έδρα, με τους φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι παρά τα 106 χρόνια ξηρασίας τίτλου, εξακολουθούν να γεμίζουν το Wrigley Fields λες και ήταν πέρυσι που σήκωσαν το τρόπαιο με τα σημαιάκια. 
Είναι αυτοί οι οπαδοί που κάθε χρόνο λένε "φέτος είναι η χρονιά μας" και στο τέλος χαμογελούν πικρά, αλλά έχοντας συνηθίσει πλέον δεν στενοχωριούνται πραγματικά. Βέβαια οι Cubs έχουν κάνει κάποιες κινήσεις που αναμένεται να αποδόσουν στο μέλλον. Έχουν πάρει από τους Red Sox τον General Manager Teo Epstein, τον άνθρωπο που έσπασε την κατάρα του Babe και ελπίζουν τώρα να βρει και σε αυτούς ποιος τους έχει κάνει μάγια και δεν μπορούν να σταυρώσουν πρωτάθλημα. Μόνο που για να αποδώσει ο πολύ νεαρός Epstein, θα χρειαστεί χρόνος και πολύ δουλειά στις φάρμες των Cubs.

Αυτά όμως είναι για το μέλλον. Τώρα πρέπει να δούμε το παιχνίδι με τους Nats. 
 Η Washington λοιπόν έρχεται στο Σικάγο και ανεβάζει στο βουναλάκι το καλύτερό της χέρι. Τον Stephen Strasburg, το πρώτο όνομα που ακούστηκε στο draft του 2009, ο οποίος την επόμενη χρονιά κέρδισε 5 παιχνίδια και έχασε 3. Το 2011 όμως σε πέντε εμφανίσεις είχε μόλις μία νίκη και μία ήττα, καθώς έφυγε για εγχείρηση στο χέρι. Που καταλήγω λοιπόν; Καταλήγω ότι ο Strasburg δεν είναι και invictus. Χάνει. Και χάνει διότι δεν έχει ούτε και την καλύτερη άμυνα πίσω του, ούτε και τα καλύτερα ρόπαλα στην επίθεση να του δώσουν run support.

Θα μου πείτε, "γιατί, ο Dempster που έχουν οι Cubs είναι καλύτερος;" Όχι δεν είναι και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η τελευταία του πολύ καλή χρονιά ήταν το 2008 με 17-6. Μετά έπεσε στο 11-9, το 2010 στο 15-12 και πέρυσι έγραψε περισσότερες ήττες με 10-14. Αναλόγως αυξανόταν και το ERA του. Από 2,96 πήγε 3,65, 3,85 και πέρυσι 4,80. Παρά τα προβλήματα που έχει όμως ο Dempster πιστεύω ότι οι Cubs είναι πιο σταθερή ομάδα απ' ότι οι Nationals και επίσης θεωρώ ότι ο παράγοντας έδρα θα τους δώσει σε αυτό το παιχνίδι κάποιους πόντους, όσους ακριβώς χρειάζονται για να το κερδίσουν δύσκολα.
 Παίζω λοιπόν με επιφύλαξη σημείο 2 Cubs και απόδοση 2,05.


Καλά κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου